CS 2 Düşük GPU Kullanımı

dravdan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 ay kadar önce bir hazır sistem satın aldım. Sistem Ryzen 5 7600, ASUS B650M-R anakart, Gainward 5060 Ti 16 GB, TwinMOS 6000 MHz 2X 16 GB RAM ve Lexar 1 TB SSD'den oluşmakta. 240 Hz 1080p Samsung marka bir monitor kullanıyorum sistemin yanında da.
CS 2 oynarken FPS değerim 500-100 arasında seyrediyor. Düzenli olarak GPU kullanımı düşüyor, düşük GPU kullanımına da düşük FPS eşlik ediyor. Sonrasında periyodik olarak FPS olağan değerlerine dönüyor ve bu süreç tekrarlıyor. Satın aldığım firma bilgisayarda herhangi bir sorun olmadığını ifade etti ama bu sistemin CS 2 gibi bir oyunda 100 FPS'e herhangi bir ayarda düşmemesi gerektiğine eminim. Kanıt doküman sunabilmek adına yaşadığım sorunun linkini paylaşıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Donanımsal darboğaz veya yazılımsal bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bunları denemediyseniz deneyin derim:
  • Ekran kartı sürücüsünü Display Driver Uninstaller (DDU) ile kaldırıp, güncel olanı temiz şekilde yükleyin.
  • BIOS üzerinden RAM için EXPO profilini açarak 6000 MHz çalıştığından emin olun.
  • MSI Afterburner yazılımı ile oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını frekanslarını ve güç tüketimini takip edin. Anormal düşüşleri gözlemleyin.
  • Windows güç seçeneklerini Yüksek Performans olarak ayarlayın.
  • Oyun içi yer paylaşımlarını (Discord, NVIDIA ShadowPlay vb.) kapatın.
GPU kullanım düşüşü genellikle işlemci kaynaklı bir anlık beklemeden veya güç yönetim sorunundan kaynaklanabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı