CS 2 optimizasyon düzelir mi?

İşletim sistemi
Windows 10
@kino hocam kimse 2 kat performans FPS artışı beklemiyor. Sürekli değişen arada uçuk fark yaratan FPS farkını azaltılması ve drop olayını çözsünler yeter. 200FPS alan bilgisayarlar 100FPS'de görüyor bu da oyunda çok can sıkıyor ve rakibe avantaj sağlar o sırada rakibi vuruyor hisside vermiyor. FPS oyunu bu illa APU ekran kartları oynanması gerekli değil oyun grafikleri yenilenmiş anlıyoruz da böyle GTX 1000 serisi kartlarında çöp FPS olmaması lazım sanki açık dünya oyunu gibiymiş gibi sıkıntılı. GTA 4'e benzettim aniden sağ sola veya bir mekan değişince yüksek FPS alırken düşüyor ya öyle problem var oyunda.

Hocam bir 30 40 FPS artsa yeter zaten monitör 144 Hz ama 100 alıyorum.

Bende 3060 RTX i3 10105 var fakat 180 FPS alıyorum 4 GB RAM var oyunu sanki 30 FPS gibi oynuyorum Hz ayarlarıma baktım bir şey olmadı maalesef.

Çözünürlük değiştirdin mi?

Hocam bir 30 40 FPS artsa yeter zaten monitör 144 Hz ama 100 alıyorum.

Çözünürlük değiştirdin mi?

4:3 1440'da oynuyorum 144Hz.

FPS artsın da arada yine uçurum fark olacaksa gerek yok oyunda düzensiz FPS olunca böyle kasıyormuş hissini daha çok hissederiz sabit bir FPS yok ki oyunda.

Oyun sanki 140 FPS oynamıyor gibi 30 40 FPS gibi oynuyorum oyunu çok can sıkıcı bir durum.

Boşuna tartışıp kendinizi yormayın. Daha çok yolu var bu oyunun. CS:GO'nun bile gelen feedback ile düzelmesi çok uzun zaman almış zamanında. Yok şu silah kötü olmuş, yok falan haritanın filan yerinde bug var, şu harita eksik, performans kötü derken belki bir seneyi bulacak. Ben bir süre ara vermeye karar verdim.

Ortalama FPS olarak şanslı sayılırım çoğu kişiye göre. 4200 MHz sabit Ryzen 7 3700X ile RX 5700 XT kullanıyorum. 200-400 arası oynak değerler var. Nadiren bu aralığın dışına çıkıyor. İlk başta sık sık takılma sorunu vardı ama azaldı. Nadiren de olsa yapıyor. Sesler çok tuhaf ve boğuk geliyor. Biraz zor ses kasılıyor. AWP ve AK-47 kullanmakta epey zorlandığımı hissettim. Bir de freesync ile alakalı olduğunu düşündüğüm bir sıkıntı var. Yer yer hafif yırtılmalar vardı. Ne alaka bilmiyorum. Ayrıca bugün aldığım iki win kendi kendine silindi. Maçı kazanıyorsun ve menüde yetenek grubu için 9 maç daha kazan diyor. Oyundan çıkıp daha sonra tekrar girdiğimde 10 maç kazan diyor. İki kez oldu bu. Demin üçüncü maçımı kazandım ama şimdi de 8 maç daha kazan diyor. Çok saçma bir hata. Bu hataya şu anda rastlayan başkasını görmedim. Açık beta zamanı olmuş bazılarında. Bir de bugün pek çok kişi maçı bulana kadar 10-20 dakika gibi uzun süreler beklediğinden şikayet ettim. Ben hep solo girdim. 4 tane normal harita ve bir premier girdim. Hepsini de 3 dakikadan kısa sürede buldu diye hatırlıyorum.

Yani anlam verilemeyen pek çok abukluk var. Ben daha fazla zorlamamaya karar verdim. Soğuttu kendisinden.

Hayatımda "optimizasyon düzeldi iki kat performans arttı" diye bir olay görmedim oyunlarda. Maksimum performansınız %90 budur.

Geriye de güncellemelerle droplara çare olacak sorun çözümleri ve %5-7 civarı performans artışı kalır.

Durum böyleyse hiç oynanmaz bu oyun zaten önemli olan iyi bir sistemde güzel bir FPS değeri yakalayabilmektir bunu sağlayamazsan diğer oyunculardan geri kalırsın.

Boşuna tartışıp kendinizi yormayın. Daha çok yolu var bu oyunun. CS:GO'nun bile gelen feedback ile düzelmesi çok uzun zaman almış zamanında. Yok şu silah kötü olmuş, yok falan haritanın filan yerinde bug var, şu harita eksik, performans kötü derken belki bir seneyi bulacak. Ben bir süre ara vermeye karar verdim.

Ortalama FPS olarak şanslı sayılırım çoğu kişiye göre. 4200 MHz sabit Ryzen 7 3700X ile RX 5700 XT kullanıyorum. 200-400 arası oynak değerler var. Nadiren bu aralığın dışına çıkıyor. İlk başta sık sık takılma sorunu vardı ama azaldı. Nadiren de olsa yapıyor. Sesler çok tuhaf ve boğuk geliyor. Biraz zor ses kasılıyor. AWP ve AK-47 kullanmakta epey zorlandığımı hissettim. Ayrıca bugün aldığım iki Win kendi kendine silindi. Maçı kazanıyorsun ve menüde yetenek grubu için 9 maç daha kazan diyor. Oyundan çıkıp daha sonra tekrar girdiğimde 10 maç kazan diyor. İki kez oldu bu. Demin üçüncü maçımı kazandım ama şimdi de 8 maç daha kazan diyor. Çok saçma bir hata. Bu hataya şu anda rastlayan başkasını görmedim. Açık beta zamanı olmuş bazılarında. Bir de bugün pek çok kişi maçı bulana kadar 10-20 dakika gibi uzun süreler beklediğinden şikayet ettim. Ben hep solo girdim. 4 tane normal harita ve bir Premier girdim. Hepsini de 3 dakikadan kısa sürede buldu diye hatırlıyorum.

Yani anlam verilemeyen pek çok abukluk var. Ben daha fazla zorlamamaya karar verdim. Soğuttu kendisinden.

Bende 1 maç kazandım 9 maç kazan demesi yerine hala 10 maç kazan diyor.

Su fiziği falan getirdiler FPS'yi yerlere vurdular vallahi.

Durum böyleyse hiç oynanmaz bu oyun zaten önemli olan iyi bir sistemde güzel bir FPS değeri yakalayabilmektir bunu sağlayamazsan diğer oyunculardan geri kalırsın.

Eh zaten herkes bilgisayar yükseltmesi yapmak, DDR5'e paşa paşa geçmek zorunda kalacak yakın gelecekte. Şu anda konu sahibinin kullandığı cihaz bile giriş seviyesinin girişi kalıyor. Oyun piyasası ayrıca kırılmayı yaşıyor siz de adına "optimizasyon sorunu" diyorsunuz.

2023 oyunlarının alayındaki gereksinim artışı bir tesadüf değil. Bunun daha UE5 oyunları var, GTA VI'sı bilmem nesi var. Bu tarz şeyler çok yaşanacak.

Bende 1 maç kazandım 9 maç kazan demesi yerine hala 10 maç kazan diyor.
Şimdi merakımdan girdim kontrol edeyim diye. Yine 10 maç kazan diyor. 🙃
Ben bununla uğraşamam valla. Otomatik güncellemeyi kapatayım da birkaç ay kalsın öyle. Yer sıkıntısı veya format atma durumu olursa sileceğim.

Biraz artan grafik kalitesini, yeni Inferno haritasını, round başında satın alınan silah/ekipmanın iade edilebilmesini sevdim. Geri kalan hiçbir şey olumlu değil.

Ayrıca sadece bir günde yeterince kanserojen aldım. LEM civarı oynardım eskiden. Son zamanlarda daha çok SMFC idim ve lehime olacak şekilde dengesiz eşleşme olursa kısa süreliğine GE çıkıp düşüyordum. Şimdi sil baştan kasmak bir zulüm. Herkes aynı torbada. Sabahtan beri her maçta en az 1-2 tane embesil denk geliyor. Silver 0.5 diye yeni bir yetenek grubu lazım onlar için.

Şu oyunlara en başında shader işleyici ekleseler çok mu şey isteriz ya? CS2'nin şu an shader sıkıntısı var, dropların ana kaynağı bundan. Ne kadar zor olabilir oyunun başında tüm gölgelendiricileri yüklemek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı