CS 2'ye yeni başlayacak birine öneriler

Peki hocam bu silahların farkları neler oluyor? Hasarları vs değişiyor sanırım bunları nereden inceleyebilirim? Genelde sekmeyen silahlarla oynarken daha rahat ediyorum ak falan tam bana göre değil ama daha çok hasarı var sanırım.

Oyun başladığında hızlı silah alma konusunda da zamanla oturur diye düşünüyorum ama böyle çok alışılmış herkesin kullandığı birkaç set var mıdır? Mesela eko eli kazandık hemen 2-3-4 falan basıp düşünmeden alınabilecek silah ve bombalar gibisinden.

CT de oynarken daha aceleci oyna, T side oynarken daha çok üstüne gelmelerini bekle gibi genel geçer önerileriniz var mıdır? Yoksa gelişi güzel mi oynanmalı düşük elolarda.

O kadar çok soru geliyor ki aklıma :D
Valla dostum sen sor biz cevaplayalım. Şimdi csde her silah farklıdır. Dediğin gibi ak47 seker ona göre spray atarsın ya da mac10de biraz daha agrasif oynarsın. Bunun için atölye haritalarında birçok map ver kur hem silahları dene o açıdan güzel olur.. sonra tavsiyem ilk pistol round aldın sonra hemen silah çekme yani tdeysen ak47 + full çekeceğine 2. Round mac10 + half çekmen daha iyi en azından rakibe silah vermemiş olursun. Bunun yanı sıra ctde hep sakin oyna.. tabi sende bitmiyo takımına bağlı herkes açılırsa kayıp da edebilirsiniz kazanadabilirsiniz o bireysel + takıma bağlı oluyor.. ama ctde daha sakin oyna. Ya da tdesin mesrla biraz agresif oynaman gerekiyo ama takımla şunu konuşuyorsunuz sakin oynayalım adamlar açılıyo düşürüp bi yere girelim. Bunlar her maç değişebilecek şeyler..

Peki hocam bu silahların farkları neler oluyor? Hasarları vs değişiyor sanırım bunları nereden inceleyebilirim? Genelde sekmeyen silahlarla oynarken daha rahat ediyorum ak falan tam bana göre değil ama daha çok hasarı var sanırım.

Oyun başladığında hızlı silah alma konusunda da zamanla oturur diye düşünüyorum ama böyle çok alışılmış herkesin kullandığı birkaç set var mıdır? Mesela eko eli kazandık hemen 2-3-4 falan basıp düşünmeden alınabilecek silah ve bombalar gibisinden.

CT de oynarken daha aceleci oyna, T side oynarken daha çok üstüne gelmelerini bekle gibi genel geçer önerileriniz var mıdır? Yoksa gelişi güzel mi oynanmalı düşük elolarda.

O kadar çok soru geliyor ki aklıma :D

Hocam raunt başı ekonomik durumunuza göre ağır veya hafif makineli silah alabilirsiniz. Eğer paranız çok azsa (1500-2000) civarı, o zaman eco (o raunt hiçbir şey almamak/ekonomi) kalın.
Unutmayın ki genellikle eco eller kaybedilmiş sayılır çünkü karşı tarafın AK-47, AWP benzeri silahları varken, sizin sadece tabancanız olacaktır. Ama kesin kaybedersiniz diyemem, nadir de olsa eco eller kazanılabilip, takıma yüksek moral katabiliyor.

Hocam raunt başı ekonomik durumunuza göre ağır veya hafif makineli silah alabilirsiniz. Eğer paranız çok azsa (1500-2000) civarı, o zaman eco (o raunt hiçbir şey almamak/ekonomi) kalın.
Unutmayın ki genellikle eco eller kaybedilmiş sayılır çünkü karşı tarafın AK-47, AWP benzeri silahları varken, sizin sadece tabancanız olacaktır. Ama kesin kaybedersiniz diyemem, nadir de olsa eco eller kazanılabilip, takıma yüksek moral katabiliyor.
Valla aga %90 eco el alıyoruz biz de şaşırıyoruz ama :))

Vallahi dostum sen sor biz cevaplayalım. Şimdi CS'de her silah farklıdır. Dediğin gibi AK-47 seker ona göre spray atarsın ya da Mac10'de biraz daha agresif oynarsın. Bunun için atölye haritalarında birçok map ver kur hem silahları dene o açıdan güzel olur. Sonra tavsiyem ilk pistol round aldın sonra hemen silah çekme yani tdeysen AK-47 + full çekeceğine 2. round Mac10 + half çekmen daha iyi en azından rakibe silah vermemiş olursun. Bunun yanı sıra CT'de hep sakin oyna. Tabii sende bitmiyor takımına bağlı herkes açılırsa kayıp da edebilirsiniz kazanadabilirsiniz o bireysel + takıma bağlı oluyor. Ama CT'de daha sakin oyna. Ya da tdesin mesrla biraz agresif oynaman gerekiyor ama takımla şunu konuşuyorsunuz sakin oynayalım adamlar açılıyor düşürüp bir yere girelim. Bunlar her maç değişebilecek şeyler.

Teşekkürler, zaten aklımda her gün 30dk 1saat aim map açıp antrenman yapmak vardı dediğiniz gibi silahları da denerim. Bir de Dust 2 de oynamaktansa diğer bilmediğim maplerde oynamayı daha çok istiyorum bunun bir dezavantajı olur mu? Ranked oynarken map seçememe gibi bir durum var mı bilmiyorum. Ekipmanlar çok mu önemli başlangıç için? Monitörümü değiştireceğimmin 144Hz alacağım ama klavyem E-Yooso Z11 red swich %60 ve mouse da claws CrossFire v1. sizce monitör harici ekipmanlar çok fark eder mi? Sonuçta ilk aydan global veya FACEIT 10 seviye olmayı beklemiyorum :D.

Evet izlediğim birkaç espor maçında da denk gelmiştim hep birlikte 1-2 kişiyi öldürebilmeyi hedefliyorlardı eco ellerde. Teşekkürler hatırlattığınız için bunu da dikkate alacağım.

Teşekkürler, zaten aklımda her gün 30dk 1saat aim map açıp antrenman yapmak vardı dediğiniz gibi silahları da denerim. Bir de Dust 2 de oynamaktansa diğer bilmediğim maplerde oynamayı daha çok istiyorum bunun bir dezavantajı olur mu? Ranked oynarken map seçememe gibi bir durum var mı bilmiyorum. Ekipmanlar çok mu önemli başlangıç için? Monitörümü değiştireceğimmin 144Hz alacağım ama klavyem E-Yooso Z11 red swich %60 ve mouse da claws CrossFire v1. sizce monitör harici ekipmanlar çok fark eder mi? Sonuçta ilk aydan global veya FACEIT 10 seviye olmayı beklemiyorum :D.
Şöyle klasik türklerin köyü d2dir ama şimdi reko ve seçkin seçenekleri var rekoda seçip girersin seçkinde map banlama işi var o yüzden mapleri öğren seçkine rekoya falan öyle gir senin için daha iyi olur

Her el eco kalıp, maçı 13-0 yenme işi 😀.
O zor ya :))

Reko dediğiniz rekabetçi oluyor değil mi hocam?
Aynen rekabetçi oluyor. Ben de mesela en başta d2 biliyodum öğrendikçe öğreniyosun hâlâ karıştırabiliyorum mesela info yerlerini :) ya da oynadığın takıma bağlı olarak mesrla d2 mirage inferno bilirdirsin rica edersin onu oynamaya çalışırsın ama başka map gelirse biraz zor olur snn için

Aynen rekabetçi oluyor. Ben de mesela en başta D2 biliyordum öğrendikçe öğreniyosun hâlâ karıştırabiliyorum mesela info yerlerini :) ya da oynadığın takıma bağlı olarak mesrla D2 Mirage Inferno bilirdirsin rica edersin onu oynamaya çalışırsın ama başka map gelirse biraz zor olur snn için.

Bir de info dediniz aklıma geldi, sadece türklerle oynanmıyor diye biliyorum doğru mu hocam? İngilizce info verebilirim de detaylı bir şeyler anlatamam gibi :D. Ayrıca kulaklık kulak içi olursa dezavantaj olur mu? Kulak üstü kullanmayı pek sevmiyorum. Gerekirse bir tane de mikrofon alırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı