CS:GO 2-3 saniyelik donma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

omer214

Centipat
Öncelikle merhaba.
Bu sorunu son 4-5 aydır yasıyorum. Oyun birden donuyor ve sonrasında devam edıyor.
Cogu kısı ekran kartının Driver'ını guncelle demesinin ardından guncelledım fakat hala oluyor.

Sıstemım cıft ekran kartlı dıye bılıyorum.
AMD Radeon 7600M series.
HD Graphics 4000.
Intel i5 3230M 2.60 GHz
8 GB RAM.
Ve bu tam drop gıbı degıl ekran resmen donuyor kalıyor ve ses hiçbir şey yok.

HWMonitor yada muadili bir programla boşta ve yük altındayken sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. Sıcaklık kaynaklı olabilir. Eğer sorun sıcaklık kaynaklıysa;
  • Izgara ve fanların toz temizliği yapılır.
  • Bilgisayarın hava girişlerine dikkat edilir, mümkünse soğutucu kullanılır
  • İşlemci termal macunu yenilenir.

Termal macun 2 sene once yenıledım.
Fakat onceden yenılemedıgım halde boyle bir sorun yoktu.
Izgaralrıda 1 hafta once elektrık supurgesıyle supurdum ısı da cıddı bır dusus oldu ama sorun hala devam edıyor.
Ve oyun oynarken hep sogutucu kullanıyorum.
GTA 5'de boyle bir sorun yok.

Termal macun 2 sene once yenıledım.
Fakat onceden yenılemedıgım halde boyle bir sorun yoktu.
Izgaralrıda 1 hafta once elektrık supurgesıyle supurdum ısı da cıddı bır dusus oldu ama sorun hala devam edıyor.
Ve oyun oynarken hep sogutucu kullanıyorum.
GTA 5'de boyle bir sorun yok.
GTA 5 Ekran kartına yüklenen bir oyun. CS:GO ise ciddi bir şekilde işlemciyi ısıtan bir oyun. 2 Sene çok uzun bir süre oyun oynana bilgisayarda termal macun yenilemesi için. Önceden olmaması artık olmayacağı anlamına gelmiyor. Oyunlar ve sistem gereksinimleri her geçen gün artıyor.

Forumda birisi soyle demıstı -HDD kafası sürtüyorsa durur. O ara yeniden dönmeye başlayıp okuyana kadar oyunun donar. Sorun tamamen HDD ile alakalı.-Bununla alakalı olabılır mı?
1591300310113.png

Öncelikle merhaba.
Bu sorunu son 4-5 aydır yasıyorum. Oyun birden donuyor ve sonrasında devam edıyor.
Cogu kısı ekran kartının Driver'ını guncelle demesinin ardından guncelledım fakat hala oluyor.

Drop giriyordur eğer sistem toplamaysa hatalı toplamışsınız drop işlemcinin bir anlık durması droba sebep olur sistem dengesiz olabilir. İnternette araştırdınız mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı