CS:GO AK 47 Taktikleri

AK47'nin pattern'i böyle. Şöyle yaparsan kesin kafadan vuruş yapabilirsin. Öncelikle düşman uzakta ise (örneğin: Dust 2'de shorttan baktığında düşman long veya bomb site'de bekliyorsa) çömelerek 3 atış yapman düşmanın işini bitirir. Dahada alıştıktan sonra artık çömelmeden direk kafaya 2 atış yaparak indirebilirsin. AK'yi kontrol edebilirsen resimdede görüldüğü gibi ilk 3 atış aynı noktalara gitmiş. Bütün mermileri bunun gibi hedefe gönderebilirsin. Yani özetle uzaktan 3 atış, yakından spray yada soğukkanlılığını korursan sakince 6-7 mermi ile indirebilirsin. Birazda aim server'larda oynaman senin yararına olur. Aim serverlarda dediğim çömelmeden 2 atış olayını öğrenirsin. Ölüm maçı'da senin spray yeteneğini geliştirir.

csgo-recoil-ak47.jpg

Arkadaşlar iyi anlatmış hoş anlatmışsınız da yok şöyle yaparsan vurursun yok böyle yaparsan iyi alırsın diye bir dünya yok. FPS oyunları refleksi ve tepkime süreleri iyi olanların iyi oynadığı bir oyun.

Arkadaşlar iyi anlatmış hoş anlatmışsınız da yok şöyle yaparsan vurursun yok böyle yaparsan iyi alırsın diye bir dünya yok. FPS oyunları refleksi ve tepkime süreleri iyi olanların iyi oynadığı bir oyun.

Malesef böyle bir dünya var. Arkadaş taktikleri bilmeden tararsa alamaz. Refleks noktasına iyi değinmişsiniz. Oyunda gözünüz hep açık olmalı ve önünüze çıkana soğukkanlı ve sakin bir şekilde indirmemiz gerekmektedir. Ama tabikide taktik > refleks. Refleksi olupta taktik olmayınca düşmana kurşun atsan ne fayda...

İlk 3-4 mermiyi kafa gönderdikten sonra aimi aşağı doğru kaydır ve 4-5 mermi daha gönder. Daha sonra aimi hafif sola çek ve 5 mermi daha gönder, daha sonra sağ, sonra tekrar sol. Biraz zor gibi ama alışınca karşında duramıyor kimse. Zaten spray ve aimin ne kadar iyiyse o kadar pro oyuncusun. Oyunun en zor noktalarından bir kaçı bu ikisi bence. Linkteki videoyu izlersen bayağı bir şey öğrenirsin. Tüm detayları anlatmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AK 47 farklı pozisyonlarda/uzaklıklarda farklı kullanılması gereken bir silah.

Yakın mesafede m4a4 ve ak47 ile ilk mermiyi atar atmaz eğilerek ve aynı anda imleci biraz aşağı çekerek 4-5 mermilik spray atın. Bu size büyük ihtimalle kill kazandırır. Bunu kesinlikle öğrenin yoksa yakın çatışmalarda hafif makinelilerin kurbanı olursunuz.

Uzak mesafede özel bir çalışma yapmadıysanız spray denemeyin. Bunun yerine yukarda arkadaşların anlattığı şekilde aralıklı sık kaç yaparak headshot atmaya çalışın. Bu belki 100-200 saat olmayacak ama olmaya başladığında tadından yenmeyecek.

Yine de imleci kafa hizasından ayak hizasına çekerek (bu sefer eğilmeden) 3 mermilik spray atmayı bilin. Rakibinizi hareket halinde arkadan yakalarsanız hs atmaya çalışırken kill kaçırmamak için bunu kullanabilirsiniz.

Benim bildiklerim bu kadar. Rütbem MG2.

Bazı arkadaşlar çok fena saçmalamış. Zaten birisi AK-47 taktiği diye konu açıyorsa bilin fazla bilgisi yoktur. Siz de gelmiş adama yok long range 3-4 Tap, adam long'da sen short'taysan 1Tap at, macro kullan diyen bile olmuş. Kardeşim LEM rütbesine ulaştım hala 1Tap'de zorlanıyorum. Rakip uzakta da olsa yakında da olsa hep spray yapmaya başla. Spray'da da başarılı bir sonuç almak istiyorsan taramaya kafadan başlamalısın. Nasıl diyosan spray pattern'lerinin olduğu bir harita var oraya çalış.

Bazı arkadaşlar çok fena saçmalamış. Zaten birisi AK-47 taktiği diye konu açıyorsa bilin fazla bilgisi yoktur. Siz de gelmiş adama yok long range 3-4 Tap, adam long'da sen short'taysan 1Tap at, macro kullan diyen bile olmuş. Kardeşim LEM rütbesine ulaştım hala 1Tap'de zorlanıyorum. Rakip uzakta da olsa yakında da olsa hep spray yapmaya başla. Spray'da da başarılı bir sonuç almak istiyorsan taramaya kafadan başlamalısın. Nasıl diyosan spray pattern'lerinin olduğu bir harita var oraya çalış.

Macro yorumunun acizliği dışında herkesin yöntemlerini paylaşmasında bir yanlış yok bence. Hani derler ya her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır diye. Senin elin spraye alışmıştır böyle kullanırsın. HS atabilen HS atar. Ben LEM oldum HS atamıyosam kimse atamaz diye bir yaklaşım olamaz.

Bu oyunu 99'dan beri oynayan adamlar genelde TR serverlarında 10 pingle filan oynadıkları için her vuruşu spray ile denemeye çok sıcak bakmazlar. Elleri ister istemez HS'ye gider. Daha iki hafta önceye kadar hiç CS GO oynamamış ama diğer CS oyunlarında binlerce saat geçirmiş bir arkadaşımla rekabetçi atmaya başladık. 2 haftada sıfırdan Nova 2 başlayıp DMG seviyesini gördü. Hala spray atmayı bilmiyor sadece HS deniyor.

Ama CS GO serverları Türk oyuncular için 60-70 ping ortalamasına sahip olduğu için Spray patternleri öğrenenlerin HS kasanlara göre daha avantajlı olduğunu kabul ediyorum. Sadece diğer yöntemlere saçmalık demeniz bana yanlış geldi.

Macro yorumunun acizliği dışında herkesin yöntemlerini paylaşmasında bir yanlış yok bence. Hani derler ya her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır diye. Senin elin spraye alışmıştır böyle kullanırsın. HS atabilen HS atar. Ben LEM oldum HS atamıyosam kimse atamaz diye bir yaklaşım olamaz.

Bu oyunu 99'dan beri oynayan adamlar genelde TR serverlarında 10 pingle filan oynadıkları için her vuruşu spray ile denemeye çok sıcak bakmazlar. Elleri ister istemez HS'ye gider. Daha iki hafta önceye kadar hiç CS GO oynamamış ama diğer CS oyunlarında binlerce saat geçirmiş bir arkadaşımla rekabetçi atmaya başladık. 2 haftada sıfırdan Nova 2 başlayıp DMG seviyesini gördü. Hala spray atmayı bilmiyor sadece HS deniyor.

Ama CS GO serverları Türk oyuncular için 60-70 ping ortalamasına sahip olduğu için Spray patternleri öğrenenlerin HS kasanlara göre daha avantajlı olduğunu kabul ediyorum. Sadece diğer yöntemlere saçmalık demeniz bana yanlış geldi.
Peki dostum, sadece 1Tap atarak global'e kadar gelmiş bir arkadaşın varsa ve o arkadaşın profesyönelliğe kadar giderse bana haber et. Hem sen dalga mı geçiyosun? Roca ve Scream'in 2-3 klibini izle. Adamlar topluluk maçlarında 1tap atıyorlar fakat profesyonel maçlarda spray dışında atış yapmıyorlar. 1Tap zordur, tek tek çıkarak çöp rütbeden baba rütbeye ulaşamazsın.

Peki dostum, sadece 1Tap atarak global'e kadar gelmiş bir arkadaşın varsa ve o arkadaşın profesyönelliğe kadar giderse bana haber et. Hem sen dalga mı geçiyosun? Roca ve Scream'in 2-3 klibini izle. Adamlar topluluk maçlarında 1tap atıyorlar fakat profesyonel maçlarda spray dışında atış yapmıyorlar. 1Tap zordur, tek tek çıkarak çöp rütbeden baba rütbeye ulaşamazsın.

Akıllı oyuncu duruma göre doğru kararı verir ve kullanır. Spray atmak zorundasın ya da HS atmak zorundasın diye bir kural yok. Elin birine yatkınsa onu yaparsın. Elin ikisine de yatkınsa duruma göre kullanırsın. Roca ve Scream örneğin de bu dediğimi doğruluyor.

Neyse çok da fikir çarpıştırmanın alemi yok. Sen belli ki yeminli bir spray ustasısın. Ne yazsam boşuna:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı