CS:GO aniden saniyelik droplar giriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Murat Sönmez

Kilopat
RAM
2X8 3000mhz ADATA XPG GAMMIX D10
Ekran kartı
MSI GTX 1060 6GB GAMING X
Anakart
B350M-BAZOOKA
İşlemci
Ryzen 5 1600 14nm
Merhaba. Hiç olmuyordu fakat 2 gündür CS:GO durduk yere anlık drop yiyorum. FPS'im genel olarak 200-300 arası fakat mesela koşuyorum böyle yarım saniye bir takılıyormuş gibi oluyor devam ediyor. 3-4 saniyelik periyotlarla tekrar ediyor. 2gün öncesine kadar her şey normaldi. Bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer oyunlarda böyle bir problemim yok. Bir alakası var mıdır bilmiyorum ama konsolda bunlar yazıyor. (oyun dosyalarını doğruladım)

CSGO HATA.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Hiç olmuyordu fakat 2 gündür CS:GO durduk yere anlık drop yiyorum. FPS'im genel olarak 200-300 arası fakat mesela koşuyorum böyle yarım saniye bir takılıyormuş gibi oluyor devam ediyor. 3-4 saniyelik periyotlarla tekrar ediyor. 2gün öncesine kadar her şey normaldi. Bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer oyunlarda böyle bir problemim yok. Bir alakası var mıdır bilmiyorum ama konsolda bunlar yazıyor. (oyun dosyalarını doğruladım)

Eki Görüntüle 1346540

Arka planda yüksek CPU kullanan uygulama var mı kontrol eders misiniz?
Ekran kartınıza ait bir driver güncellemesi olabilir, kontrol edebilir misiniz?

Ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum

HDD'de ani droplar olması normal. SSD'ye yüklerseniz sorun çözülecektir çok yüksek ihtimal. HDD'nin hızı CS:GO'da aldığınız FPS'e yetişemediği için anlık droplar yiyorsunuz. Ben sorunu SSD'ye kurarak çözmüştüm ve çoğu kişi de böyle çözdü.

Arka planda yüksek CPU kullanan uygulama var mı kontrol eders misiniz?

Ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum
Yüksek cpu kullanan uygulama yok.
HDD'de ani droplar olması normal. SSD'ye yüklerseniz sorun çözülecektir çok yüksek ihtimal. HDD'nin hızı CS:GO'da aldığınız FPS'e yetişemediği için anlık droplar yiyorsunuz. Ben sorunu SSD'ye kurarak çözmüştüm ve çoğu kişi de böyle çözdü.
Şu ana kadar hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.

Maça girildiğinde tüm asset ve harita maç başı yüklendiğinden Harddisk ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum, çünkü dediğim gibi tüm harita verileri maç öncesi yükleniliyor.

Maça girildiğinde tüm asset ve harita maç başı yüklendiğinden Harddisk ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum, çünkü dediğim gibi tüm harita verileri maç öncesi yükleniliyor.
Genellikle oyunlarda yüksek FPS ve anlık takılmaların sebebi HDD'dir. Monitörden de kaynaklanır fakat arkadaş daha önce böyle bir şey yaşamadığı için onu söylemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı