Çözüldü CS:GO blackbar vs streched

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8

Bansoryong

Hectopat
Daha fazla  
CS:GO'da adamları daha büyük görmek için 4:3 yapınca, blackbar mı yapmalıyız yoksa streched mi?

Yani ikisi arasında rakip boyutu farkı var mı yoksa sadece alışkanlık mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Streched yapınca kafalar biraz daha genişliyor. Ama alışkanlık meselesi tamamen. Hangisi daha rahat gelirse size onu kullanın. Ben streched tercih ediyorum, öyle alıştım.
Streched yapınca kafalar biraz daha genişliyor. Ama alışkanlık meselesi tamamen. Hangisi daha rahat gelirse size onu kullanın. Ben streched tercih ediyorum, öyle alıştım.

Çözüm
Böylesi kullanım şekillerini denemek gerek.

Şahsen black bar ile kullanmak bana en zor gelen şekliydi. Streched modunda modeller enine sündüğü için kolaylık sağlıyor diyebilirim. Ben görüntü kalitesinin bozulmasından rahatsız olduğum için direkt 1080p 16:9 şeklinde devam ediyordum geçenlerde oyunu bırakana kadar.

Tabiki alışkanlık meselesi ama bana sorarsanız streched daha kolay ve rahat. 2 türlü de oynadım blackbar da ekranda kontrol etmeniz gereken alan küçüldüğü için az da olsa rahatlık sağlıyor fakat streched da ki adamların genişlemesi gibi şeyleri göz önünde bulundurursak streched insana daha mantıklı ve rahat geliyor. Bana sorarsanız streched da oynamak daha kolay. Tabiki dediğim gibi kişiden kişiye değişir, alışkanlık meselesi. Ama streched da oynamanızı tavsiye ederim.
Streched ne oluyor?
Sol taraf normal, sağ taraf streched hali
images (2).jpeg

Bir nevi görüntü ayarlarını değiştirerek oyunu daha genişletilmiş bir biçimde oynama. Resimde gözüktüğü gibi. Sağlayacağı avantajları da düşünebilirsiniz.

Tabiki alışkanlık meselesi ama bana sorarsanız streched daha kolay ve rahat. 2 türlü de oynadım blackbar da ekranda kontrol etmeniz gereken alan küçüldüğü için az da olsa rahatlık sağlıyor fakat streched da ki adamların genişlemesi gibi şeyleri göz önünde bulundurursak streched insana daha mantıklı ve rahat geliyor. Bana sorarsanız streched da oynamak daha kolay. Tabiki dediğim gibi kişiden kişiye değişir, alışkanlık meselesi. Ama streched da oynamanızı tavsiye ederim.

Sol taraf normal, sağ taraf streched haliEki Görüntüle 511436

Bir nevi görüntü ayarlarını değiştirerek oyunu daha genişletilmiş bir biçimde oynama. Resimde gözüktüğü gibi. Sağlayacağı avantajları da düşünebilirsiniz.
Nasıl yapılıyor?

Nasıl yapılıyor?

Geniş ekranlı monitöre sahip iken oyun ayarlarından geniş ekran değil 4:3 çözünürlüklerini tercih edeceksiniz.

Bu aşamadan sonra karşınıza iki farklı görüntü çıkabilir. 4:3 taraf oranı korunur ve monitör kenarlarında siyah bölgeler oluşur (black bar) veya 4:3 oranında işlenmiş görüntü sündürülüp ekranı doldurur (streched). Hangi görüntünün çıkacağı kullandığınız GPU üreticisinin yazılımı tarafından ayarlanır. Tercihinizi Intel/Nvidia kontrol paneli/AMD Radeon paneli vasıtasıyla değiştirebilirsiniz. En-boy oranını koru seçeneği üstten ve alttan boşluk kalmayacak şekilde görüntüyü genişletir ama yan taraflardan sündürmez ve eğer oyundan ekran oranından düşük çözünürlük seçili ise black bar çıkar. Ortala seçeneği ile (monitör maksimum çözünürlüğünden düşük ayar olursa) üstten ve alttan da boşluk kalır, yani dört tarafı siyah bölge olur. Uzat/Doldur ayarı ile gelen çözünürlük ve oranı ne olursa olsun (16:9, 16:10, 4:3, 5:4 vs.) herhangi bir boşluk veya taşma olmadan ekranı dolduracak şekilde görüntü sündürülür. Bizim tavsiyemiz olan streched için bu ayar gereklidir. Bu sayede GPU içinde 4:3 veya 5:4 olarak işlenen görüntü 16:9 monitöre geldiğinde kenarlardan sünmüş, modeller (düşman) enine genişlediği için daha kolay hedef alınır hale gelmiş oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı