CS:GO CPU ve GPU Kullanmama Sorunu

LarryB

Kilopat
Daha fazla  
Valve sağ olsun oyunun optimizasyonu yeni nesil sistemlerde berbat durumda. Resimlerdeki tablonun çözümünü ne yazık ki bulamadım. Önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.

Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2019.05.17 - 15.26.12.93.png Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2019.05.17 - 15.26.20.11.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sıkıntı sizde değil sıkıntı CS:GO da. Şu lanet CS:GO için BIOS düşürme ve yükseltme ne varsa yaptım. Eski sistemin işlemcisi ve ekran kartı yeni sistemin 3 de 1 performansı veriyor sıkıntı yok fakat yeni AMD Ryzen sistemli bilgisayarda yüksek FPS alırken kasma ve dalgalanma gibi bir şey oluyor gözümü yoruyor. Diğer oyunlarda da benim de sorunum yok. Normalde oynayan biri değilim fakat eksik olunca kafaya takıyorum niye bu rahat oynanmaz diye. Biride yazmış işlemci. Bırak ya ne işlemcisi eski işlemcili tek çekirdek performansı kötü olan işlemcili ile orta ve yüksek ayarda oynuyorum. Alakası yok oyun uyumlu değil yeni kartlarla.
İşlemci kullanımına bir göz atarsan sevinirim. Gözünle göremeyeceğin FPS derken :) Umarım insan gözünün 60 FPS'den fazla göremeyeceğini düşünmüyorsundur.
Monitörün 144HZ olduğu için 144 FPS'ten fazlasını göremeyeceksin. Sorununun sebebi ise CS:GO'nun kullandığı Source oyun motorunun eski olmasından dolayı işlemcinin tek çekirdek performansını kullanmasıdır.

sizin için en iyi değer 144 FPS ve bu değerin üzerindesiniz. Ha şu olur sürekli ani FPS düşüşü yaşarsınız bu bir drop sorunu yaşatır ama öyle bir problem görmedim eğer olursa da 144 ya da 200 FPS'ye kitlemenizi öneririm. Sistemin yeterli gördüğü ve bilerek değer yükseltmediğini düşünüyorum. Steam'den CSGO Çalıştır Seçeneklerinden -HIGH komutu verirseniz belki biraz daha yüksek değer alabilirsiniz.
Cevabın için teşekkürler. Fakat benim kafamı kurcalayan şey neden CPU usage %30 u geçmiyor. Pascal mimarısinden önce %99 alabiliyorduk. Sistem kendini neden frenliyor bunu anlamıyorum.
Hangi ekran kartıyla %99 aldın?

Hocam sıkıntı sizde değil sıkıntı CS:GO da. Şu lanet CS:GO için BIOS düşürme ve yükseltme ne varsa yaptım. Eski sistemin işlemcisi ve ekran kartı yeni sistemin 3 de 1 performansı veriyor sıkıntı yok fakat yeni AMD Ryzen sistemli bilgisayarda yüksek FPS alırken kasma ve dalgalanma gibi bir şey oluyor gözümü yoruyor. Diğer oyunlarda da benim de sorunum yok. Normalde oynayan biri değilim fakat eksik olunca kafaya takıyorum niye bu rahat oynanmaz diye. Biride yazmış işlemci. Bırak ya ne işlemcisi eski işlemcili tek çekirdek performansı kötü olan işlemcili ile orta ve yüksek ayarda oynuyorum. Alakası yok oyun uyumlu değil yeni kartlarla.
Sonun
Sanırım çözüm yok gerçektende. Benim yaşadıklarımı yaşıyan birinin sözü ilaç gibi geldi sağolun.

sizin için en iyi değer 144 FPS ve bu değerin üzerindesiniz. Ha şu olur sürekli ani FPS düşüşü yaşarsınız bu bir drop sorunu yaşatır ama öyle bir problem görmedim eğer olursa da 144 ya da 200 FPS'ye kitlemenizi öneririm. Sistemin yeterli gördüğü ve bilerek değer yükseltmediğini düşünüyorum. Steam'den CSGO Çalıştır Seçeneklerinden -HIGH komutu verirseniz belki biraz daha yüksek değer alabilirsiniz.

Hangi ekran kartıyla %99 aldın?
GTX 970

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı