CS:GO donuyor

hekimgfb

Zeptopat
Daha fazla  
Bir süredir oyun içerisinde böyle birkaç saniyelik donmalar yaşıyorum. İnternetten dolayı olabileceğini düşünerekten kabloyu değiştirdim. Sorun çözülmedi. Tüm driverlar güncel. Formata atsam da dosyaları doğrulasam da kaldırıp baştan indirsem de çözüm bulamadım. Bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilirse dilesin benden ne dilerse...
Yaşadığım soruna şu videodan ulaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süredir oyun içerisinde böyle birkaç saniyelik donmalar yaşıyorum. İnternetten dolayı olabileceğini düşünerekten kabloyu değiştirdim. Sorun çözülmedi. Tüm driverlar güncel. Formata atsam da dosyaları doğrulasam da kaldırıp baştan indirsem de çözüm bulamadım. Bilgisi olan bir arkadaş yardım edebilirse dilesin benden ne dilerse...
Yaşadığım soruna şu videodan ulaşabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Overclock varsa ondan kaynaklı ekran kartı surucusunu guncelle guncelleme varsa yap.

Steam CS:GO başlatma seçeneklerine bir şey yazılı mı?
sadece -novid yazılı

Sistem özellikleri?
Asus Rog Strix 3060
AMD Ryzen 5 5600x
Asus Tuf Gaming B550-Pro
XPG D41 8x8 3200 Mhz

Overclock varsa ondan kaynaklı ekran kartı surucusunu guncelle guncelleme varsa yap.
OC vardı. Daha sonra default yapmama rağmen sorun hala devam ediyor. OC varken daha öncesinde böyle bir sorun yoktu. Her şeyi de Desteklenen OC frekanslarında yapmıştım.

RAM miktarı nedir?
8x8 XPG d41 3200 MHZ

Video ayarlarında en altta "use uber shaders" diye bir ayar var, bu ayar etkin mi? Etkin değilse etkinleştirip tekrar kontrol edin.
Etkin hocam

Merhaba Hocam,
Sisteminizi belirtebilir misiniz?

Oyun içerisinde bulunan grafik ayarlarından "Çoklu CPU Kullanımı" açık olarak ayarlayın.
Başlatma seçeneklerine "-high -threads (İşlemcinizin çekirdek sayısı.) -freq (Monitörünüzün desteklediği hz.) -novid -nojoy -nod3dx9ex" olarak ayarlayın.
Örnek olarak; -high -threads 6 -freq 180 -novid -nojoy -nod3dx9ex
Daha sonra arama yerine "Grafik Ayarları" yazın ve girin.
Göz at butonuna basarak oyunun kurulu olduğu klasöre girip csgo.exe'yi seçin.
Seçtikten sonra yüksek performansa alın.
Ek olarak oyun içerisinde oynadığınız çözünürlüğü, aynı şekilde masaüstünüzün çözünürülüğünede uygulayın.

Eki Görüntüle 1739313
Belirttiğiniz şekilde her yolu denedim daha önceden fakat sorun çözülmedi.

Sorun ne zaman olmaya başladı hocam önceden böyle bir sorununuz var mıydı ne yaptıktan sonra böyle oldu? Bu sorunun aynısı bana da oluyor fakat sadece oyunu ilk açtığım zaman 1. 2. ve 3. roundda oluyor sonrasında tamamen akıcı oluyor. Ekran kartımı değiştirdikten sonra olmuştu.

Alakası var mıdır bilmiyorum Process Lasso indirip şu ayarları deneyebilir misin?
(Almanca yazıyor ama TR ile yerleri aynı)

Eki Görüntüle 1739316Eki Görüntüle 1739317Eki Görüntüle 1739318Eki Görüntüle 1739319

Eki Görüntüle 1739320
Hocam yaklaşık bi 2-3 hafta önce durduk yere bu sorun ortaya çıktı. Hiçbir şey yapmadım oysa ki. Sadece CS'de yaşadığım bir durum. Oyun oynadığım süre zarfı boyunca sürekli yaşıyorum bunu. İndirip Deneyeyim. Denedikten sonra belirtirim tekrardan.

@268227
Alakası olduğunu sanmıyorum.

Sadece -novid yazılı.

ASUS ROG STRIX 3060.
AMD Ryzen 5 5600X.
ASUS TUF Gaming B550-PRO
XPG D41 8x8 3200 MHz.

OC vardı. Daha sonra default yapmama rağmen sorun hala devam ediyor. OC varken daha öncesinde böyle bir sorun yoktu. Her şeyi de desteklenen OC frekanslarında yapmıştım.

8x8 XPG D41 3200 MHz.

Etkin hocam.

Belirttiğiniz şekilde her yolu denedim daha önceden fakat sorun çözülmedi.

Hocam yaklaşık bir 2-3 hafta önce durduk yere bu sorun ortaya çıktı. Hiçbir şey yapmadım oysaki. Sadece CS'de yaşadığım bir durum. Oyun oynadığım süre zarfı boyunca sürekli yaşıyorum bunu. İndirip deneyeyim. Denedikten sonra belirtirim tekrardan.

@268227
Alakası olduğunu sanmıyorum.

BIOS pılını cıkar tak en ummadıgın şey bıle o sorunu yaratıyor.

Dosya Ekleri

• cs1 (1).jpg
    cs1 (1).jpg
    120,1 KB · Görüntüleme: 68
  • cs1 (2).jpg
    cs1 (2).jpg
    126,3 KB · Görüntüleme: 69
Sorun ne zaman olmaya başladı hocam önceden böyle bir sorununuz var mıydı ne yaptıktan sonra böyle oldu? Bu sorunun aynısı bana da oluyor fakat sadece oyunu ilk açtığım zaman 1. 2. ve 3. roundda oluyor sonrasında tamamen akıcı oluyor. Ekran kartımı değiştirdikten sonra olmuştu.

Alakası var mıdır bilmiyorum Process Lasso indirip şu ayarları deneyebilir misin?
(Almanca yazıyor ama TR ile yerleri aynı)

Eki Görüntüle 1739316Eki Görüntüle 1739317Eki Görüntüle 1739318Eki Görüntüle 1739319

Eki Görüntüle 1739320
denedim. sorun hala devam etmekte

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı