CS:GO Düşük FPS Sorunu

patuaid

Kilopat
Daha fazla  
144 FPS alt limit. Bu yüzden altına düşmemesi gerekiyor. Eski bilgisayarımda 400 FPS alıyorken yeni bilgisayarımda 200 FPS alıyorum, bazen 100'lere düştüğü oluyor rekabetçi modunda.

Eski sistem:
I5-2500K CPU
RX580 GPU Aorus
8 GB 1666MHz RAM G.Skill
480GB SSD Adata
Corsair TX750 PSU

Yeni sistem:
Ryzen 5 2600X CPU
2X RX580 CF GPU Aorus
16 GB 3000MHz RAM XPG
4X480GB SSD Adata
Corsair TX750 PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük düşük se ekran kartı kullanımı düşük oluyor zorlamiyor kart oyuzden olabilirmi
Profesyonel anlamda oynadığım için 1024*768 ayarına alıştım. Oyun çıktığından beri aynı çözünürlükte oynuyorum.
Ramler tek modül mü?
Değil, Dual-Channel.
Oyun tek ekran kartı modunda mı çalışıyor çift ekran kartı modunda mı sebebi bu olabilir fazla dan ekran kartı almak yerine daha iyi bir işlemci alsaydın keşke
İşlemci GTX1080'i bile besleyebiliyor. Ucuzken iki ekran kartı alayım dedim :)

Profesyonel anlamda oynadığım için 1024*768 ayarına alıştım. Oyun çıktığından beri aynı çözünürlükte oynuyorum.

Değil, Dual-Channel.
Bende ayni çözünürlükte takiliyorumda yüksek elo belli ediyor kendini :)
Bende ayni çözünürlükte takiliyorumda yüksek elo belli ediyor kendini :)
Ayarlarda benim gibi düşükse yük işlemciye biniyor büyük ihtimal bir şey anlamayamadim

Değil, Dual-Channel.

İşlemci GTX1080'i bile besleyebiliyor. Ucuzken iki ekran kartı alayım dedim :)
Benim işlemcim Ryzen 2600 ekran kartım ise RX 580 ben 200-300 civarı görüyorum. (1080p)
Çözünürlüğü yükseltmeyi dener misiniz?

İstikrarlı FPS almak için sistem bakımı ve arka planda çalışan uygulamaların uyumluluğu çok önemlidir.
Bazı antivirüs yazılımları, donanım yazılımları ya da bakım uygulamaları çakışabiliyor. Bunlarda sistem performansına kötü etki ediyor. Oyun için gerekli olmayanları kapatın. Arka planda çalışan uygulamaları belirtin.
İlk olarak SSD Firmware güncellemeleri ve gerekli ayarlarını uygulayın.
CS:GO dosyaların da ''csgo.exe'' dosyasına sağ tıklayarak özelliklerini açın.
Uyumluluk sekmesinden tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın.
Screenshot_2.png
Discord, Spotify, İnternet tarayıcıları vb. içinde barındırdığı donanım hızlandırma ya da donanım ivmesi olarak geçen ayarları kapatmayı deneyebilirsin. CS:GO oynarken oyun içi Steam arayüzü dışında açılan Discord arayüzü vb. varsa kapatabilirsin.
Screenshot_3.png

Screenshot_4.png
Ayrıca oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları simge durumuna küçülterek kullanın.

Steam çoğu başlatma ayarının işlevini devre dışı bıraktı. Tüm başlatma ayarlarını kaldırmanızı öneririm.

En son olarak bağlantıdaki haritaya abone olun. Bu haritada bulunan FPS Boost ayarına tıklayın.
Monitör hertz değerinden 5-10 değer üstüne FPS sabitleyin. Atıyorum 144 Hertz için 150 FPS sabitleyin. Böylece oyundan kaynaklı FPS düşmelerinde akıcılık sorunu yaşamazsınız.

İstikrarlı FPS almak için sistem bakımı ve arka planda çalışan uygulamaların uyumluluğu çok önemlidir.
Bazı antivirüs yazılımları, donanım yazılımları ya da bakım uygulamaları çakışabiliyor. Bunlarda sistem performansına kötü etki ediyor. Oyun için gerekli olmayanları kapatın. Arka planda çalışan uygulamaları belirtin.
İlk olarak SSD Firmware güncellemeleri ve gerekli ayarlarını uygulayın.
CS:GO dosyaların da ''csgo.exe'' dosyasına sağ tıklayarak özelliklerini açın.
Uyumluluk sekmesinden tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın.
Discord, Spotify, İnternet tarayıcıları vb. içinde barındırdığı donanım hızlandırma ya da donanım ivmesi olarak geçen ayarları kapatmayı deneyebilirsin. CS:GO oynarken oyun içi Steam arayüzü dışında açılan Discord arayüzü vb. varsa kapatabilirsin.
Ayrıca oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları simge durumuna küçülterek kullanın.

Steam çoğu başlatma ayarının işlevini devre dışı bıraktı. Tüm başlatma ayarlarını kaldırmanızı öneririm.

En son olarak bağlantıdaki haritaya abone olun. Bu haritada bulunan FPS Boost ayarına tıklayın.
Monitör hertz değerinden 5-10 değer üstüne FPS sabitleyin. Atıyorum 144 Hertz için 150 FPS sabitleyin. Böylece oyundan kaynaklı FPS düşmelerinde akıcılık sorunu yaşamazsınız.
Dediklerinizi yaptım zaten, sorunum driver ile. AMD'nin sitesinden driver indirince drop sorunu yaşıyorum. Windows kurunca da 17.0.0 sürümünü kuruyor.

CF mi kaldı artık. RX 580 CF yapacağına tek kart RTX 2060 alırdın RX 580 CF'dan hem daha stabil hem de daha performanslı olurdu. Sorununa gelirsek hangi ayarlarda oynuyorsun? Düşük çözünürlükte bütün ayarları en düşüğe çekersen iyi performans alamazsın. Orta düşük arası oyna ki kartların gücünden yararlan. Oyunda çift kartın stabilite sorunu olabilir, bundan dolayı da düşük performans alıyor olabilirsin.

CF mi kaldı artık. RX 580 CF yapacağına tek kart RTX 2060 alırdın RX 580 CF'dan hem daha stabil hem de daha performanslı olurdu. Sorununa gelirsek hangi ayarlarda oynuyorsun? Düşük çözünürlükte bütün ayarları en düşüğe çekersen iyi performans alamazsın. Orta düşük arası oyna ki kartların gücünden yararlan. Oyunda çift kartın stabilite sorunu olabilir, bundan dolayı da düşük performans alıyor olabilirsin.
Screenshot_1.png
Windows ben DDU ile driver sildikçe bunu kuruyor!

Windows update sürücü kurmaması için güncelleştirmeleri gizleyebilirsin.
İlk önce DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldır.
Sürücüyü kurmaya başlayınca güncelleştirmeleri duraklat. Sonra yukarıdaki yazılım ile güncelleştirmeyi gizle.

Eki Görüntüle 433045
Çözüm:
AMD Driverini indirin. Çıkan yerde masaüstünü veya herhangi bir yeri seçip "extract"a basın. Ardından bilgisayarı güvenli modda başlatıp DDU ile driverleri silin. Bilgisayarın internete olan bağlantısını elinizle kesin (Kablo çıkarma, modemi kapatma vs.) Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp ayıkladığınız driveri "Setup.exe" ile kurun. Kurulduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp internet bağlantısını tekrar sağlayın.
Biraz kafa karıştırıcı fakat işe yaradı :)
Bende RX580 vardı, halihazırda abimde de RX580 vardı ve kullanmıyordu. İkisini takıp CF yapayım dedim ben de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı