CS:GO Düşük GPU Kullanımı Sorunu

murat_ucar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Oyunu laptopda oynuyorum. GT 420M 1 GB ekran kartı var. Oyunu ilk kurduğumda GPU kullanımı %90 falandı ve 60 FPS üstünde alıyordum. Birkaç oynamadan sonra GPU kullanımı düştü % 50'nin altında hep ve FPS 20 gibi değerlerde. Diyeceksiniz ki ısındığı için ama oyuna girer girmez GPU soğukken de kasıyor. 3 GB ram var. Ram kullanımı 2200 mb gibi değerlerde, i5 işlemcisi var. Sizce sorun nerde ?
Ben bu ekran kartıyla crysis 2 oynadım hiç kasmadan CS:GO'nun ne grafiği var da böyle yapıyor. GPU kullanımı neden düşer?
Son sürücüyü yükledim. Oyunu GeForce Experince de optimize ettim ama yok.

Cihaz şarjda olmalı. Pil de bozuk olmamalı bazı cihazlarda. Ayrıca işlemci nedir ? Eğer U serisi ile yetersiz kalma ihtimali var.
İ5-460M işlemciye sahip. Şimdi oynadım daha cpu kullanımı % 70 civarlarında. Bir darboğaz var ama neyden kaynaklı çözemedim.
Bataryayı söktüm direkt prize bağlı kullanıyorum, yüksek performans seçili.

İ5-460M işlemciye sahip. Şimdi oynadım daha cpu kullanımı % 70 civarlarında. Bir darboğaz var ama neyden kaynaklı çözemedim.
Bataryayı söktüm direkt prize bağlı kullanıyorum, yüksek performans seçili.
hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama sorunu çözüme kavuşturdunuz mu ? nasıl işlemler gerçekleştirdiniz merak ediyorum doğrusu.

hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama sorunu çözüme kavuşturdunuz mu ? nasıl işlemler gerçekleştirdiniz merak ediyorum doğrusu.
Sorunu çözüme kavuşturamadım masaüstü PC aldım 2 ay önce falan İ3 6100 işlemci, 8 GB DDR4 RAM ve GTX 960 ekran kartım var oyun SSD'de kurulu ilk zamanlar en yüksek ayarlarda 200 üstü akıcı oynuyodum son güncellemelerden sonra bu sistemdede oyun bir acayip oldu GPU kullanımı çok düşüyo oyun takılıyo falan.

bende de nvidia 420M ekran kartı var tamam çok performanslı bir cihaz değil fakat GPU'nun kullanım oranı oyunu ilk açtığımda 1-2 dakika boyunca %80-90 arası iken sonrasında %30üstüne çıkmıyor. Bu hususta da fps 60lardan 20lere düşüyor. GPU kullanımı neden düşer bir bilgi de bulamadım. İlginç bir sorun.

Sorunu çözüme kavuşturamadım masaüstü PC aldım 2 ay önce falan İ3 6100 işlemci, 8 GB DDR4 RAM ve GTX 960 ekran kartım var oyun SSD'de kurulu ilk zamanlar en yüksek ayarlarda 200 üstü akıcı oynuyodum son güncellemelerden sonra bu sistemdede oyun bir acayip oldu GPU kullanımı çok düşüyo oyun takılıyo falan.

CPU'yu i5 veya i7 ye upgrade etmeni tavsiye ederim

CPU'yu i5 veya i7 ye upgrade etmeni tavsiye ederim
Zaten yeni aldım sistemi 2-3 ay oldu şuanda olmaz ama bir yıl sonra i7 6700 veya i5 6600 düşünüyorum. Kaby lake işlemciler bazooka anakrtıma uygun olursa onlarda olabilir. Zaten genel olarak hiçbir oyunda işlemci yetersizliği ile karşılaşmadım. BF4 64 kişilik serverda bile işlemci kullanımı %70-80 değişiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı