CS:GO Eski Arayüze Dönme

Yeniliklere açık olmak gerek. Windows 7 çıktığında XP savunanlar, Windows 10 çıktığında da Windows 7 savunanlar gibi olmamak lazım bence...
10 çıktığında 7'yi savunanlar sonuna kadar haklı. Onu karıştırma. Ama şu an için güncel donanımlar da 7 desteklenmiyor. Windows 10 biraz daha seri ama 7'nin oyun performansı hala üstün.
10 ilk çıktığında gerçekten uyumsuz ve sorunluydu. Hiçbir exe dosyası işlemiyordu hep uyumluluk hatası veriyordu. Çoğu oyunu tam ekranda oynatmıyordu. Ram kullanımı ve disk kullanımı berbattı. Ama şimdi 7'den daha stabil olduğu bir gerçek. Ama oyun performansı hala geride orası ayrı.

10 çıktığında 7'yi savunanlar sonuna kadar haklı. Onu karıştırma. Ama şu an için güncel donanımlar da 7 desteklenmiyor. Windows 10 biraz daha seri ama 7'nin oyun performansı hala üstün.
10 ilk çıktığında gerçekten uyumsuz ve sorunluydu. Hiçbir exe dosyası işlemiyordu hep uyumluluk hatası veriyordu. Çoğu oyunu tam ekranda oynatmıyordu. Ram kullanımı ve disk kullanımı berbattı. Ama şimdi 7'den daha stabil olduğu bir gerçek. Ama oyun performansı hala geride orası ayrı.
Zaten vazgeçmenizi istediğim kafa tam da bu. Windows 10 ilk çıktığında sürücülerinin uyumsuz olması vb. Windows 10' un hatası değil. Siz de işetim sistemi geliştirseniz aynı aşamalardan geçersiniz. Neticede dünyada ki tüm pc ler için uygun sistemi oluşturmak zaman alsa gerek. Oyun performansında Windows 7 nin üstün olması diye bi' karşılaştırma komik olmuş. Windows 7 zamanında oyunlar max 4 gb ram istiyordu şimdi min 8 istiyorlar. Karşılaştırma at ile eşek arasında olmaz. Windows 10 ile güncel bir OS i karşılaştırın lütfen...

Zaten vazgeçmenizi istediğim kafa tam da bu. Windows 10 ilk çıktığında sürücülerinin uyumsuz olması vb. Windows 10' un hatası değil. Siz de işetim sistemi geliştirseniz aynı aşamalardan geçersiniz. Neticede dünyada ki tüm pc ler için uygun sistemi oluşturmak zaman alsa gerek. Oyun performansında Windows 7 nin üstün olması diye bi' karşılaştırma komik olmuş. Windows 7 zamanında oyunlar max 4 gb ram istiyordu şimdi min 8 istiyorlar. Karşılaştırma at ile eşek arasında olmaz. Windows 10 ile güncel bir OS i karşılaştırın lütfen...
Wİndows'tan üstün Linux var. Gelecekte Windows değil Linux kuracaksınız o sistemlere :).
Onun dışında karşılaştırmanın hiçbir yeri komik değil. Gerçekler bunlar ve bende söylüyorum.

Wİndows'tan üstün Linux var. Gelecekte Windows değil Linux kuracaksınız o sistemlere :).
Onun dışında karşılaştırmanın hiçbir yeri komik değil. Gerçekler bunlar ve bende söylüyorum.
Linux üstün falan değil, Windows da üstün değil. Çünkü Linux sahip olduğu kapasite ile doğru orantılı işler yaparak son kullanıcı hedefli dağıtımlar çıkaramıyor. Windows da ticari politikalar izlediği için kullanıcıları bazı noktada dikkate almadan hareket ediyor. İki sistemin de kendi sorunları var. Ama Windows un son kullanıcıya verdiği hizmet daha iyi. Linux açık kaynak kodlu diye mi üstün diyorsunuz yoksa? Gülerim...

Sent from my MI 5s Plus using Technopat mobile app

Açıkçası oyun içerisinde Nuke gibi haritalarda bile +60FPS alan bir bilgisayar şu arayüzde bir problem çıkartmaz. Dust2'de 40FPS ile oynatan bilgisayar panorama arayüzünde 20FPS oluyor, oyuna girince yine Dust2'de ise 40FPS oluyor. Zaten arayüzde FPS'iniz yüksek olsa ne olmasa ne, oyun oynayışınızı etkilemiyor ki.
Panorama bende arayüzde 180 den 30 a düşürdü hadi neyse. Yoldaş moduna girdiğimde fps 80 iken şuan 40 ancak oyun aşırı derecede ağır. Adamlara aim alamıyorum. Eski arayüzde 40 fps de bile bi aimi sabitleyebiliyordun oyun biraz daha seriydi.

Panorama bende arayüzde 180 den 30 a düşürdü hadi neyse. Yoldaş moduna girdiğimde fps 80 iken şuan 40 ancak oyun aşırı derecede ağır. Adamlara aim alamıyorum. Eski arayüzde 40 fps de bile bi aimi sabitleyebiliyordun oyun biraz daha seriydi.
Garip, bende hiçbir problem yok.

İşletim sistemlerini karşılaştırmak için güncelliğe ihtiyaç yok. Planlı eskitme dediğimiz olayı hepimiz biliyoruz, çoğumuz Apple'ın bunu itiraf etmesi ile öğrense de bilenler vardı. Güncel işletim sistemleri her zaman eski bilgisayar bileşenlerini zayıflatmıştır.

Ben San Andreas Multiplayer'da roleplay onuyorum, 1366x768 çözünürlüğü monitörümün verdiği en yüksek çözünürlük. Windows 7'de bu çözünürlükte, Anti Aliasing ve gölgeler kapalı halde 70FPS alırken. Windows 10'da bu değer 45FPS ve yarım saniye aralıklarla en fazla 29FPS'e kadar düşüp tekrar 45FPS oluyor. Windows 7'de iken oyunda yağmur yağınca hiç kasmazdı, Windows 10'da yağmur yağsın 30FPS görürsem tanrıya şükrederim. Aynı şey etrafta çok alev olduğunda çıkan dumanlarda da geçerli. Diyeceksin ki San Andreas eski bir oyun 2004 çıkışlı, Windows 7'de 2009 çıkışlı San Andreas'tan sonra aradan 5 yıl geçmiş. Windows 10'un ise ilk geliştirici ve test sürümü 2014 çıkışlı olması gerekiyor. Onun ise arasından 10 yıl geçmiş. Nasıl oluyor da 2004 çıkışlı bir oyun 10 yıl sonra çıkan işletim sistemlerinde kasabiliyor? Technopat'ın Windows 10 hızlandırma rehberini de yaptım değişen bir şey olmadı.

Görev Yöneticisi'ni açmak için görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi'ni seçiyorum penceresi geldikten sonra 10 saniye boyunca yanıt vermiyor yazıyor yanıt vermesini bekliyorum. Altı üstü bir görev yöneticisi yahu, üç beş tane yazı yazacak bir kaç tane uygulamanın simgesini getirecek birde kullanım oranlarını yazacaksın ekrana. Zaten arka planda bu değerleri real-time olarak hesaplayıp saklıyorsun neden görev yöneticisi aracılığı ile ekranıma yansıtmak bu kadar zor? Windows 7'de böyle bir şey yoktu.

Windows 7 Home Basic'in üzerinde oynama yapılmış lite versiyonunu kullanıyordum, sistem açıldığında 500MB sistem kullanımı var bazen 400 küsürlere düşüyor, orijinal Windows 7'de bu 900MB oluyordu. Windows 10'u bir açıyorum tak diye 1.5GB ile başlıyor, Windows 10'un da lite sürümlerini denedim tek yaptıkları üç beş tane sistem uygulamasını silmek, hizmetleri kapatmak falan filan.

Bu arada yazmayı unuttum, Windows 7'de San Andreas'ta kayıt alırken 70FPS'ten 60FPS'e, Windows 10'da 45FPS'ten anında 10FPS'e düşüyor. İkisinde de aynı video programı, aynı kalite, aynı kodek ve aynı çözünürlükte kayıt aldım. Sonuç böyle. Oyunun Windows 10'da kasmasının nedeni Xbox'un arkada video kaydı alması deme çünkü bilgisayarım Xbox'un video kayıt özelliğini desteklemiyor, otomatik olarak kapalı zaten orası.

Son düzenleme:
Linux üstün falan değil, Windows da üstün değil. Çünkü Linux sahip olduğu kapasite ile doğru orantılı işler yaparak son kullanıcı hedefli dağıtımlar çıkaramıyor. Windows da ticari politikalar izlediği için kullanıcıları bazı noktada dikkate almadan hareket ediyor. İki sistemin de kendi sorunları var. Ama Windows un son kullanıcıya verdiği hizmet daha iyi. Linux açık kaynak kodlu diye mi üstün diyorsunuz yoksa? Gülerim...

Sent from my MI 5s Plus using Technopat mobile app
En büyük artısı 500Tl olmaması olabilirdi galiba.
Windows'un nesini beğeniyorsunuz hala anlamış değilim...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı