CS:GO FPS Drop Sorunu

canoo

Hectopat
Beyler CS:GO, da haritada ilerlerken FPS 200, den bir anda 115.120.150 düşüyor sebebi ne olabilir?

Sistem
  • MSI B450M Pro M.2 V.2 anakart
  • Ryzen 5 2600 işlemci 3.4GHz Temel 3.9GHz Turbo
  • MSI RX 580 8 GB Armor ekran kartı
  • Ballistix 16 GB 2400MHz RAM
  • WD Blue 500GB SSD
  • 650Watt 80Plus güç kaynağı
  • Windows Sürümü 1903
  • Driverlar Güncel

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO, Lol gibi oyunlarda fazla fps sistemi gereksiz yorar size bir artısı olmaz. Monitörünüz 144 hz ise örneğin, 145 fps bir işinize yaramaz 144e sabitleyip Bilgisayarınızı ona göre terletmelisiniz. 144 Hertz monitörde 300 fps almanın bir mantıgı yoktur. Aynı şey 120, 75, 60 hertzler içinde geçerli. Sorununuzun sebebini bilmiyorum ama düşüncem, Ryzen 5 2600x kullanıyorum. İşlemci sıcaklıgında ani sıçramalar meydana geliyor. CS:GO oynarken sabit 57 de çalışırken 65 e fırlayıp yavaş yavaş geri düşüyor. XFR özelliğini kapattım daha az olmaya başladı 1 saat de 1 kere felan yani. Tavsiyem XFR özelliğini kapatıp, Stok fan kullanıyorsan ana değerlerde kullanman. Kule tipi yada sıvı soğutma kullanıyorsan, sıcaklığa dikkat ederek istediğin değere Overclocklaman yönünde.

Uzun süre CS:GO oynamamış herkes monitörün 60 hz ise fps dropların(200'den 100 lere mesela) önemi yok geyiğini yapıyor ki bu tamamen zırva. Çok rahat bir şekilde anlık kasmayı, takılmayı, aiminin bozulmasını hissedebiliyorsun. Csgo'da en önemli etken işlemcinin tek çekirdek performansı yoksa sürekli fps drop ve micro stutter sorunu yaşarsın. Sonuç olarak maalesef o işemlemcide o sorunları yaşaman normal :(

Uzun süre CS:GO oynamamış herkes monitörün 60 hz ise fps dropların(200'den 100 lere mesela) önemi yok geyiğini yapıyor ki bu tamamen zırva. Çok rahat bir şekilde anlık kasmayı, takılmayı, aiminin bozulmasını hissedebiliyorsun. Csgo'da en önemli etken işlemcinin tek çekirdek performansı yoksa sürekli fps drop ve micro stutter sorunu yaşarsın. Sonuç olarak maalesef o işemlemcide o sorunları yaşaman normal :(
60 hertz kullansanız bile 200 fps den 100 fps e düşünce hissedersiniz. Ben bunu inkar etmedim. + Olarak r5 2600'ün Tek çekirdek Performansı Csgo için hayli yeter. Fps drop yapacak kadar düşük değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı