CS:GO FPS Düşüş Sorunu

Randkaltz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son 2-3 haftadır CS:GO girmiyodum fakat 2 haftadır girince ani bi FPS düşüşü yaşıyorum. 200'lerden aniden 50-40'a düşüyo tekrar çıkıyo. 5-6 saniyede bir gerçekleşiyor bu olay.
Sistemim gayet güzel Nvidia Ex. ile Optimize edince her şeyi yüksekte oynayabiliyorum fakat şu an en düşükte olmasına rağmen bu olayı yaşıyorum.

Bilgisayarın fanlar temiz. Soğutması normal. Oyundayken 65 dereceye çıkıyor ve driverlar güncel. Termal macun 1 sene önce sürdüm fakat ondan olcağını sanmıyorum. Daha bugün format atmama rağmen yine aynı sorunla karşılaştım. Çözümü var mı yoksa herkeste mi var merak ediyorum ?

NOT : Sitedeki FPS Düşüşü konusuna baktım onla alakası yok açıkçası. Nvidia Denetim Masasından performans'a çekmeme rağmen hala FPS düşüşü yaşıyorum..
Umarım yardımcı olursunuz iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim gayet güzel.

Ne güzle işte. Sorun yok demek... Sistem özelliklerini sanırım tahmin ediyoruz.

FPS düşüşünün nedeni darboğazdır. Darboğaz nerde olur ?
  • İşlemcide: Isınan işlemci frekans düşürür ve düşük frekansta çalışan işlemci artık ekran kartının isteklerine cevap veremez. Bu durumda da FPS düşer.
  • Ekran kartında: Isınan ekran kartı GPU frekansını aşağıya çeker. Bu da doğrudan FPS düşüşne neden olur.
  • RAM'de: RAM miktarı yetersiz olduğunda oyun sabit diski kullanmaya başlar RAM olarak. Bu da performansı düşürür.
  • Sabit Diskte: Aşırı yavaş diskten veri okunurken de FPS düşmesi olabilir. GTA 5'te bu sorun çok sık yaşanmakta oyunun devasa boyutları dolayısı ile.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı