CS:GO FPS Düşüşü Problemi

akmuse

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır oyuna girmemiştim. Normalde de öyle aman aman FPS değerleri almıyordum, 150-200 civarlarındaydı ortalama ama değerlere çok takılmıyordum çünkü oyun yağ gibi akıyordu.

Fakat bugün oyunu oynarken fark ettim ki FPS ortalamanın altında hatta, 90-100 civarı falan. Sadece böyle boş alanlarda hiçbir aksiyon yokken 150-200 civarlarına çıkıyor.

Ekran kartlarına gelen güncellemelerle FPS düştüğünü biliyorum. Tabii sistemimin de biraz geride kaldığını da, ama CS:GO gibi çok işlemci, RAM, ekran kartı yemeyen oyunu bu kadar zorlaştırmaz benim için herhalde.

Olay sadece FPS'in sayı olarak da düşmesi değil, oyun çok ağır ve kasıyor gibi, eskisi gibi akıcı bir şekilde oynayamıyorum. Üstelik 4:3 ekran stretch 1280x960 gibi bir çözünürlükte oynuyorum CS:GO'yu.

Önceye göre yaptığım değişiklikler: Kaspersky Free antivirüsü yükledim ve oyunun 'başlatma seçenekleri' ayarına birkaç kod ekledim.

Bunlar '-novid -High -freq 60 -nojoy -threads 4 -NOD3d9EX'. Sorun ne olabilir?

Sistemim:
  • MSI B450M PRO-M. 2,
  • Ryzen 3 2200G,
  • MSI GTX 1050 Ti Gaming X,
  • Corsair vengaence 8 GB 3000 MHz tek modül RAM,
  • Corsair Force LE 120 GB SSD,
  • 1 TB Seagate Barracuda HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:

Deneyecem bunları.
Steam başlatma ayarlarına "-high" yazarak bir nebze düzeltebilirsin.
başlatma seçeneklerinde var bu dostum.

Öncelikle yakın zamanda gelen güncellemeden sonra zaten FPS oldukça düştü.

Şu yolları deneyin.
• -freq 100 yapın 60 değil. Çözünürlüğü 1280x1024 yapın ve böylece 75Hz görüntü alabilmeniz gerekiyor.
• NOD3d9EX kodu eski sistemler için faydalı, iyi sistemler için zararlı sayılabilecek gereksiz bir kod, silin.
• +mat_queue_mode -2 kodunu ekleyin. 50 ila 150 FPS’ye kadar artış olduğunu söyleyenler var. Ben bizzat 50-60 FPS fazla alıyorum.

Şu yolları deneyin.
• -freq 100 yapın 60 değil. Çözünürlüğü 1280x1024 yapın ve böylece 75Hz görüntü alabilmeniz gerekiyor.
• NOD3d9EX kodu eski sistemler için faydalı, iyi sistemler için zararlı sayılabilecek gereksiz bir kod, silin.
• +mat_queue_mode -2 kodunu ekleyin. 50 ila 150 FPS’ye kadar artış olduğunu söyleyenler var. Ben bizzat 50-60 FPS fazla alıyorum.
hemen deniyorum.
X3440 gtx 960 ile low ayarlar 130 300 ultra ayarlar 130 250 fps görüyorum 100 ün altında fps hiç görmedim 1920x1080p
şu sistemle gördüğüm değerlere bak birde. aslında sayısal değerler çok oynuyordu önceden ama oyun yağ gibi akıyordu şimdi sanki sürekli sahne atlıyor gibi. 1 2 3 diye numaralar düşün yan yana crossu 1'den 3'e götürdüğümü farz et sanki 2'yi atlıyor 1'den 3'e atlıyor gibi.

Şu yolları deneyin.
Dostum sağolasın öyle gözle görülür bir FPS artışı olmasa da o bahsettiğim atlama olayı geçti, oyun rahat bir şekilde oynanabilir hale geldi sağol. :)

Son düzenleme:
Oyundalar performans düşüşü birçok donanımsal arızadan meydana gelebilir.

İşlemci ya da ekran kartı aşırı ısınmaları, termal macunlarının kurumaları, RAM'larin, işlemcinin, ekran kartında temassızlık vb. gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundalar performans düşüşü birçok donanımsal arızadan meydana gelebilir.

İşlemci ya da ekran kartı aşırı ısınmaları, termal macunlarının kurumaları, RAM'larin, işlemcinin, ekran kartında temassızlık vb. gibi.
Bilgisayarı aldığım yere garantiye yeni gönderdim. 1 aydan fazladır onlarda PC her şeyine baktılar. Sadece HDD değişti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı