HP Victus 16 D1026NT modeli, ayarlar da çoğu düşükte. Yüksek ayarlarda da aynı FPS'i alıyordum hatta şu an Windows 10'a geri döndüğüm için ekran resmi atamıyorum hocam.
Çok çekirdek ayarı (ÇOKLU CPU kullanımı gibi bir şey) Onu kapatırsanız FPS düşer. Siz oyunu indirdiyseniz oyun içi başlangıç ve normal ayarlarınızı atın. Ben size gerekli yerleri söyleyeyim farkına bakın.
Evrensel gölge kalitesini en düşüğe çekin. Doku detayını orta veya düşük yapın. Efekt ve Shader detayını düşüğe çekin. Oyuncu kontrastını devre dışı yapın. doku filtreleme en düşük yapın. Keskinliğe yumuşatmayı da düşürün.
Başlangıç ayarlarına oyuna girmeden şu kodları ekleyin:
Kod:
-high -tickrate 128 -novid -nojoy +mat_disable_fancy_blending 1 +mat_specular 0 -threads 16
-noubershader -freq 144(Ekran kaç hz yanına onu yazın)
Evrensel gölge kalitesini en düşüğe çekin. Doku detayını orta veya düşük yapın. Efekt ve Shader detayını düşüğe çekin. Oyuncu kontrastını devre dışı yapın. Doku filtreleme en düşük yapın. Keskinliğe yumuşatmayı da düşürün.
Kod:
-high -tickrate 128 -novid -nojoy +mat_disable_fancy_blending 1 +mat_specular 0 -threads 16
Evrensel gölge kalitesini en düşüğe çekin. Doku detayını orta veya düşük yapın. Efekt ve Shader detayını düşüğe çekin. Oyuncu kontrastını devre dışı yapın. doku filtreleme en düşük yapın. Keskinliğe yumuşatmayı da düşürün.
Kod:
Evrensel gölge kalitesini en düşüğe çekin. Doku detayını orta veya düşük yapın. Efekt ve shader detayını düşüğe çekin. Oyuncu kontrastını devre dışı yapın. Doku filtreleme en düşük yapın. Keskinliğe yumuşatmayı da düşürün.
Kod:
-high -tickrate 128 -novid -nojoy +mat_disable_fancy_blending 1 +mat_specular 0 -threads 16.
FPS'yi monitörünüzün Hz değerine sabitleyin. Benim laptop ekranım 144Hz, yüksek ihitmalle sizinki de öyle. Zaten panel 144Hz olduğu için 144 FPS'den fazlası işinize yaramaz. 144 FPS'ye sabitleyin ve stabil bir deneyim yaşayın.