Birşey farkettim attığım monitör sanırım 144hz 165 diye gösteriyorlar herhalde.Başka monitörlerde aynı foto 144hz.Curved ile oynanmaz mı yazmışım orada? Nerenizle okuyorsunuz yazıları? Profesyonel oyunculardan kaç kişi Curved ile oynuyor? Tek amacınız tezat üretip mesaj kasmak.
Adam güzel bir görüntü almak için Curved düşünüyor. Buna istinaden IPS önerdim.
240Hz hariç tüm Hz değerlerine sahip monitörleri kullandım. 5 senelik CS:GO oyuncusuyum. Aradaki fark da farkedemeyeceğiniz kadar küçük. 144-240 arasındaki fark 60-144 arasındaki farktan daha ufak. Bilmem anlatabiliyor muyum? Siz kalkmış 140-165 arasında büyük bir fark olduğunu iddia ediyorsunuz. Biraz daha indirgeyerek anlatayım. 1 Saniye=1000ms. Sanırım insanüstü bir göze sahipsiniz ve 0.88ms lik bir farkı büyük ölçüde fark edebiliyorsunuz.
Edit: 144Hz vs 165Hz arasındaki farkı incelemişler. İzlememizi öneririm. Birçok insan yanlış tahmin yürütüyor.
- 60 Hz = 16.66ms/frame
- 75 Hz = 15 ms/frame
- 144 Hz = 6.94 ms/frame
- 165 Hz = 6.06 ms/frame
- 240 Hz = 4.16 ms/frame
144Hz ürünü size 165Hz diye satamazlar. Kasalar aynı olabilir. Sadece panel değişmiştir. Bu çok yapılan bir şey. Aynı kasada 10 farklı model üretiyorlar. Hepsine tek fotoğraf kullanıyorlar. Özellikle notebook'larda. Mesela HP Pavilion 15- diye bir seri çıkarttı 100'e yakın model var. Ama hepsi aynı fotografBirşey farkettim attığım monitör sanırım 144hz 165 diye gösteriyorlar herhalde.Başka monitörlerde aynı foto 144hz.
144Hz ürünü size 165Hz diye satamazlar. Kasalar aynı olabilir. Sadece panel değişmiştir. Bu çok yapılan bir şey. Aynı kasada 10 farklı model üretiyorlar. Hepsine tek fotoğraf kullanıyorlar. Özellikle notebook'larda. Mesela HP Pavilion 15- diye bir seri çıkarttı 100'e yakın model var. Ama hepsi aynı fotografOlası bir farklı gelme durumunda(çok düşük bir ihtimal) istediğiniz gibi iade edersiniz.
Çok teşekkür ederim izlemiştim bunu zaten ama aklımda farklı düşünceler oldu. Esporculara bakarsak BenQ düz kullanıyorlar. 165Hz olanda düz onu istiyorum. Yani ben 75Hz kullanıyorum şu an 165E geçersem ciddi şekilde bir fark hissedeceğim öyle mi? Bu mükemmel o zaman.
75hz ile gardiyan 2 olabildim şimdilik.144 veya 165hz olsa neler olur acaba.Kardeşim e-sporcular düz monitörde oynuyor evet, ama ekranın yakınına girdikleri için. Ekranın dibinde sağa sola bakarken Curved dezavantaj yaratıyor çünkü. Sen sadece CS oynamicaksan ve ekranın dibine girmiceksen Curved sana çok sorun yaratmaz. Curved'in amacı seni daha da oyunun içine almaktır. Ama sen diyorsan yok kardeşim ben global e kasacağım, hep ciddi oynayacagım. Ekranın dibine gireceğim alabilirsin düz. Tabi düz SE dibine girilir demiyorum. Sen CS oynayacaksan öyle yapman gerekecek.
Bilemiyorum hocam. İki modeli de Google'da aratıp resmi sitelerden özelliklerini karşılaştırabilirsiniz. Ufak farklılıklar fiyat farkına yol açabiliyor.Acer KG251QJbmidpx ZeroFrame 24.5" 165Hz 1 ms (HDMI+Display) Fiyatı
Acer KG251QJbmidpx ZeroFrame 24.5" 165Hz 1 ms (HDMI+Display) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Acer KG251QFBMIDPX 24.5" 1ms 144Hz Zero Frame Amd Freesync Fiyatı
Acer KG251QFBMIDPX 24.5" 1ms 144Hz Zero Frame Amd Freesync en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Anlamadığım şey 144hz daha pahalı.
165hz olanı araştırdım epeyde hız aşırtılmış olarak gösteriyor.Buda panel süresini kısaltıyor.Ne kadar sıkıntı çıkarır veya çıkarır mı.Bende laptopu 60dan 100e çıkarttım sağlam.Bilemiyorum hocam. İki modeli de Google'da aratıp resmi sitelerden özelliklerini karşılaştırabilirsiniz. Ufak farklılıklar fiyat farkına yol açabiliyor.
Arkadaşlar sıkı CS oyuncusuyum ve Allah'ın izniyle ileride bir monitör almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir şey almalıyım? Bütçem 1450TL ve en fazla bunları bulabildim. Sizlerinde önerilerini bekliyorum. Çerçevesi ince hatta Curved olursa güzel olur. Curved olması oyunlarda sıkıntı çıkarır mı?
Acer KG251QJbmidpx ZeroFrame 24.5" 165Hz 1 ms (HDMI+Display) Fiyatı
Acer KG251QJbmidpx ZeroFrame 24.5" 165Hz 1 ms (HDMI+Display) en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
ACER 23.6'' ED242QRAbidpx 4ms 144Hz DVI+ HDMI+ Display VA Amd FreeSync Full HD Curved IPS Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
ACER 23.6'' ED242QRAbidpx 4ms 144Hz DVI+ HDMI+ Display VA Amd FreeSync Full HD Curved IPS Monitör yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Diyor konu sahibiArkadaşlar sıkı CS oyuncusuyum ve Allah'ın izniyle ileride bir monitör almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir şey almalıyım? Bütçem 1450TL ve en fazla bunları bulabildim. Sizlerinde önerilerini bekliyorum. Çerçevesi ince hatta Curved olursa güzel olur. Curved olması oyunlarda sıkıntı çıkarır mı?
Diyorsunuz. IPS ve sRGB oranları CS:GO gibi fps oyuncularının son baktığı şeydir bu bir.Ekranın IPS olmasına ve sRGB, Adobe RGB oranlarına dikkat edin. En iyi seçeneğe siz karar verin. Curved ile CS:GO oynayanı hiç görmedim. Bence çok da iyi bir sonuç vermez.
Diyorum çünkü bu benim fikrim bu iki.MSI'ın çok popüler olan MAG serisinden bihabersiniz sanırım. Curved de oynanmaz diye bişey yok.
Adam güzel görüntü için monitör arıyorum dememiş, sadece CS den bahsetmiş.Curved ile oynanmaz mı yazmışım orada? Profesyonel oyunculardan kaç kişi Curved ile oynuyor? Tek amacınız tezat üretip mesaj kasmak.
Adam güzel bir görüntü almak için Curved düşünüyor. Buna istinaden IPS önerdim.