CS:GO için 144Hz vs 165Hz monitör

Çok teşekkür ederim izlemiştim bunu zaten ama aklımda farklı düşünceler oldu.Esporculara bakarsak BenQ düz kullanıyorlar.165hz olanda düz onu istiyorum.Yani ben 75hz kullanıyorum şuan 165e geçersem ciddi şekilde bi fark hissedeceğim öyle mi ? Bu mükemmel o zaman.
Ciddi bir fark hissedeceksiniz. 144Hz önermemin sebebi 165Hz monitorlerin 144Hz oranla daha pahalı olmasıydı. Renk doygunluğu, ekran gecikme süresi gibi değerleri hangisinin yüksekse onu tercih edin. İlk mesajımda da belirttiğim gibi.

Ciddi bir fark hissedeceksiniz. 144Hz önermemin sebebi 165Hz monitorlerin 144Hz oranla daha pahalı olmasıydı. Renk doygunluğu, ekran gecikme süresi gibi değerleri hangisinin yüksekse onu tercih edin. İlk mesajımda da belirttiğim gibi.
Aralarında 50tl fark vardı bence 50tl vermeye değer diye düşünüyorum ? Birde ekran doygunluğu kontrast vb anlamam ben.Hertz ve ms değerlerini önemsiyorum.Şuanda 75hz 1ms 2590vxq kullanıyorum tn panel.Csgo için hangi panel önerirsin ?

Acer alacağına, asus vg248qe 144hz al çerçeveyi kafana takma, gerçekten pişman olmayacaksın ben yıllarca kullandım. Eğer çerçeveyi kafana takıyorsan acer al.

Bu ne işe yarar bilmiyorum.Fazlamı olması gerekir ?
sRGB
‘S’ harfi; ‘Standart’ anlamına gelmektedir. Bilgisayar ekranlarında, yazıcılarda ve internette kullanılmak üzere geliştirilmiş olan standart; ‘sRGB’ renk uzayıdır. Özellikle internet ortamında, üretilen işin tüm kullanıcılar tarafından aynı şekilde görülmesini sağlar. Tanımlanan ilk renk uzayıdır. 1966 yılından beri kullanılmaktadır.

AdobeRGB
CMYk skalasının kullanabildiği tüm renkleri içerek şekilde tasarlanmıştır ve LAB renk uzayının kabaca %50′sini içermektedir. 1998 Yılından beri kullanılmaktadır.

Bu değerlerin % oranı ne kadar yüksek ise renkleri bir o kadar canlı ve gerçeğe yakın görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı