Alo ben Emre abin
Hectopat
Bekleyin hocam gelecek. Konudan sapmayalım ceza yiyeceğizÇok teşekkür ediyorum yorumunuz için hocam, bu arada Sosa'yı bekliyoruz artık.![]()
Bekleyin hocam gelecek. Konudan sapmayalım ceza yiyeceğizÇok teşekkür ediyorum yorumunuz için hocam, bu arada Sosa'yı bekliyoruz artık.![]()
Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirmeniz için, öyle uçuk kaçık hedeflerim, yükseltme düşüncelerim şu an için yok. FIFA 21, CS:GO 1920x1080 Medium ve ileride almayı planladığım yüksek sistem isteyen oyunlarda sıkıntı olmaksızın fiyatına değecek bir işlemci seçmeye çalışıyorum. Bu ikisi arasında kalmıştım. Z490 çok pahalıya geliyor dediğiniz gibi onun dışında 2933 MHZ sabit çalışıyor. 3600 Mhz varken gidip 2933 Mhz RAM almak 2020 yılında biraz garip geliyor.@DracheN, 10400F'i; 3600'e takmaya planladığınız gibi 3600 Mhz çift kanal bellek takviyesini Z490 yonga setli bir anakarta taktığınız takdirde hemen hemen çoğu senaryoda benzer performans sergiliyecektir, hatta tek çekirdek performansına önem veren oyunlarda az da olsa önüne geçer, olayın aslı bu. 2666 Mhz hızında çalışacak bir 10400, her türlü 3600 Mhz ile desteklenmiş bir 3600X'e göre; söz konusu CS:GO da olsa daha düşük FPS verir,bu bir gerçek. İşlemciyi F&P odaklı tercih edecekseniz Z çipset Intel tabanlı bir anakart, R5 3600X'le uyumlu olarak tam gücünde çalıştıracak sağlam B450 seri anakartlara oranla daha masraflı olur, size kalmış, hangisi işinize geliyorsa onu tercih edin. İlerleyen zamanlarda 10700K/10600K gibi bir işlemcilerle OC yapıp RTX 3070 gibi çok güçlü ekran kartlarını 1080p'de cayır cayır beslemek isterim, FPS'im tavan yapsın vb gibi ütopik hedefleriniz var ve bütçeden yana da fazla bir sıkıntınız da yoksa önden Z490+10400 de tercih edilebilir, ama bu tarz hedefler, gelecek planlarınızda yoksa her halükarda ben de diğer arkadaşların belirttiği gibi R5 3600(X) serisi işlemci tercih etmenizi öneririm, daha uygun fiyata daha iyi performans elde edebiliyorsunuz.
Hocam sormayı unuttum stok fan yeterli olur mu 3600x için tam performans ve BIOS'tan herhangi bir ayar yapmadan?R5 3600X'in yanında i5 10400 işlemci bile değil. Hiç düşünmeden R5 3600X alabilirsin, ileride bir de güzel soğutma ile OC yaparsın tadından yenmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.