CS:GO için nasıl Hz ayarı yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Fyria
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 15.196

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
AMD kartım ve FreeSync destekleyen (50-75) monitörüm var.

CS:GO'yu oynamak istediğim ayarlarda (Yüksek) oynarken 100-140 FPS alabiliyorum.

- Şimdi ben FreeSync açıp, üstüne kare limiti koyup 75 FPS'de mi oynasam daha iyidir?
- Yoksa FreeSync açıp, kare limiti koymayıp 100-140 FPS'de mi oynayayım?
- Yoksa FreeSync kapatıp, kare limiti koymayıp 100-140 FPS'de mi oynayayım?

Hangisi daha iyi olur? Araştırmalarıma göre FreeSync + 120 FPS'de olan gecikme 22 ms. (Normal değerlerde 20 ms, yani gecikme neredeyse yok, video 3kliksphilip'ten.)

İstediğim şey oyunun akıcı olması ve gecikme yapmaması. Büyük ihtimalle 1080p'de oynamayı tercih ediyorum.

Yardım ederseniz mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki 75 Hz istersen internetten farklarına bakabilirsin millet sırf daha fazla Hz i olan monitörü alıyım diye ne paralar harcıyor .Oyunu uzun zamandır oynayan birisi olarak söylüyorum oyunun daha akıcı ve keyifli olur karşındaki adamı daha rahat vurmanı da sağlar bu arada 75 Hz e koyup kare limiti koymana gerekte yok fakat koysan da bir şey farketmiyecek çünkü gözün 75 FPS den sonrasını algılamıyacak.

Tabi ki 75 Hz istersen internetten farklarına bakabilirsin millet sırf daha fazla Hz i olan monitörü alıyım diye ne paralar harcıyor .Oyunu uzun zamandır oynayan birisi olarak söylüyorum oyunun daha akıcı ve keyifli olur karşındaki adamı daha rahat vurmanı da sağlar bu arada 75 Hz e koyup kare limiti koymana gerekte yok fakat koysan da bir şey farketmiyecek çünkü gözün 75 FPS den sonrasını algılamıyacak.
Şimdi ben hangi seçeneği yapmalıyım 1. seçeneği mi ?

Yanlış Bilgilendirme
CS:GO da öyle bir dünya yok kardeşim. CS:GO yu akıcı net bir şekilde oynamak istiyorsan 180 FPS'nin üzerini görmen lazım. Ben 300'den 200 FPS'e düşünce bile bu farkı anlıyorum. Diğer oyunları bilmem ama CS:GO'da durum böyle denedim tecrübeliyim ve oyunda 4.600 saatim var.

Sadece CS için G-Sync kapat, başlatma seçeneklerine tırnaksız "-freq 75 -refresh 75" yaz, oyun içinde konsola tırnaksız "fps_max 0" yaz. CS'de FPS'i limitlememek en iyisi. Hertz değerinden çok daha yüksek FPS alsan bile akıcılık hissediliyor. Bir de yüksek ayarlarda değil, her ayar düşükte oyna. İstersen grafik kalitesini yüksek ya da ultraya çek, gerisi gereksiz FPS düşürüyor.

300 HZ gösteren monitör var mı bilmiyorum ama en az 240 HZ monitöre sahip olman gerekiyor söylediğini tecrübe etmek için. Sanırım sende de 240 HZ vardır bunu söylüyorsan.
Teoride sizin dediğiniz gibi ama gerçekte öyle değil.
Hertz değerinden çok daha yüksek FPS alsan bile akıcılık hissediliyor.
Aynen öyle.

Yanlış Bilgilendirme
Çözünürlüğü yap 1024, diğer her şeyi fulle koca kafalı adamları patır patır vururken bak keyfine. 75 FPS'ten sonrası senin için bir fark teşkil etmeyecek nasıl olsa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı