CS:GO İçin Sistem Yenileme tavsiyesi

Çok teşekkürler cevap için :) Belki ileride yaparım diye X'e yöneleceğim herhalde.

Ekran kartlarının çok pahalı olması beni caydırıyor. Tek korkum yenilerken FSP HyperSeries 700 güç kaynağının yeterli olmamasıydı, böyle de bir durum söz konusu değil herhalde. Kasadan (Zalman Z3 Plus) genel olarak memnunum aslında, biraz eskimesinin yanı sıra :) Ama aklınızda üstteki tavsiyelere ek olarak kasa tavsiyesi varsa değerlendirebilirim. Önümüzdeki ay içerisinde (tatil dönüşü) satın almayı planlıyorum :) Son halini de buraya eklerim.

Tekrardan teşekkürler.

Anakartınız AM3+ Ryzen desteklemiyor.

Anakartınız AM3+ Ryzen desteklemiyor.
Şu anki sistemimde mevcut olan anakartı/işlemciyi/RAM'i değiştireceğim. Söylediğiniz şu anki sistem için mi geçerli, yoksa önerilenler için mi?

Aynen cs go odaklı istiyorsunuz ekran kartı yeterli gayet sonra yükseltirsiniz.

Anakartı şimdi fark ettim ileride oc yapacaksanız b450 3600x için sizi tam olarak tatmin etmeyecektir x570 daha doğru bir tercih olur ama fiyat çok yükselir :)
İleride OC yapmayı düşünüyorum. Daha doğrusu yetmediği noktada OC yapmayı düşünüyorum. Bu arada sadece B450 olan anakartlarda mı BIOS güncellemesi yapmak gerekiyor, Ryzen 3xxx işlemcileri için? x570'de öyle bir ihtiyaç yok herhalde?

Şu anki sistemimde mevcut olan anakartı/işlemciyi/RAM'i değiştireceğim. Söylediğiniz şu anki sistem için mi geçerli, yoksa önerilenler için mi?

İleride OC yapmayı düşünüyorum. Daha doğrusu yetmediği noktada OC yapmayı düşünüyorum. Bu arada sadece B450 olan anakartlarda mı BIOS güncellemesi yapmak gerekiyor, Ryzen 3xxx işlemcileri için? x570'de öyle bir ihtiyaç yok herhalde?
Evet x570 güncel bir model olduğu için gerek yok b450de gerek var alacağınız yerden bios güncellemesi yapılıp gönderilmesini rica edersiniz.

Herkese çok teşekkürler. Son olarak karar kıldığım anakart ve işlemci ikilisi:
Anakart: MSI x570
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X

Son olarak RAM kaldı, RAM'de markalar arasında çok fark var mı? Yukarıdaki önerilerden hangisini tercih etmeliyim?

Herkese çok teşekkürler. Son olarak karar kıldığım anakart ve işlemci ikilisi:
Anakart: MSI x570
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X

Son olarak RAM kaldı, RAM'de markalar arasında çok fark var mı? Yukarıdaki önerilerden hangisini tercih etmeliyim?
Markalardan ziyade CL15 CL16 gibi gecikme değerleri önemli ama Ryzen sistemlerde en önemlisi Ramlerin mhz değeri ne kadar yüksek o kadar iyi. 3000mhz altına düşmemenizi şiddetle tavsiye ederim ve ikili Ram kiti satın alarak çift kanal kullanmanız FPSi ciddi oranda etkileyecektir. Almak istediğiniz modeli detaylı olarak yazarsanız ram destek linkini atabilirim.

Markalardan ziyade CL15 CL16 gibi gecikme değerleri önemli ama Ryzen sistemlerde en önemlisi Ramlerin mhz değeri ne kadar yüksek o kadar iyi. 3000mhz altına düşmemenizi şiddetle tavsiye ederim ve ikili Ram kiti satın alarak çift kanal kullanmanız FPSi ciddi oranda etkileyecektir. Almak istediğiniz modeli detaylı olarak yazarsanız ram destek linkini atabilirim.

Daha önce "GSKILL" kullanmıştım, memnundum da hiçbir sıkıntı çıkmamıştı. Yine GSKILL tercih edebilirim herhalde. Ama daha iyi bir marka varsa elbette ona da yönelebilirim.
Bi' de bileşenleri nereden almamı tavsiye ederseniz? Vatanbilgisayar'daki fiyatlar görece pahalı gibi.
Selam arkadaşlar, RAM'i GSKILL koydum ve almışken de 3200 MHZ alabilirim diye düşündüm. Farklı RAM tavsiyelerine de açığım. Markalar arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama Kingston ve Corsair markalarına da sempatim olduğunu söyleyebilirim :)

Ek olarak kasa+PSU da almaya karar verdim. Almışken onu da aradan çıkarmak istiyorum ve o ikili için de max 1000 TL ayırabilirim. Hem son hale bakıp hem de kasa+PSU tavsiyesi de yapabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• sistemyeni (kasasız).png
    sistemyeni (kasasız).png
    7,2 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı