CS:GO Linux'ta daha iyi oynanıyor

trans_women

Hectopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
2.413
Makaleler
4
Çözümler
22
Linux Mint'te CS:GO oynadım ve Windows 10'a kıyasla daha iyi oynandığını gördüm. En önemli fark mouse input lag konusunda oldu. Windows 10'da mouse ayarlarımı öyle yapıyorum, olmuyor. Böyle yapıyorum, olmuyor. Bir türlü tutarlı olmuyor. Linux Mint'te ise hiçbir ayar yapmadan dahi güzel bir şekilde faremi kontrol edebiliyorum.
 
İşlemci ve ekran kartınız nedir? Tam sistemi atabilir misiniz?

AMD ise daha iyi oyun deneyimi yaşamanıza şaşırmadım ama yine de muhteşem bir durum. 😅
İntel i5 4690k işlemci.
2 Adet çift kanal 8 GB'lık Ram (Toplam 16 GB)
MSI Gaming X 1650 Super.
Asus Z97 Pro Gamer anakart.
A4 Tech bloody x5 pro fare.
Samsung 850 Evo 250 GB SSD.
Samsung C27FG70 Monitör.

Arkadaşlar sorunun kaynağı sürücüler de olabilir, tam emin değilim. Windows 10'a yeni geçtim, Windows 10 gıcık bir şekilde ekran kartımın sürücüsünü kendisi yüklüyor, karışmasın istiyorum. DDU ile ekran kartımın sürücüsünü sildim ve en son sürücüyü indirip yükledim, şimdi mouse imlecimde biraz düzelme var gibi. CS:GO'ya girip tekrar deneyeceğim bu haliyle.

Bugün Windows 10'umda sistem özellikleri/donanım/aygıt yükleme ayarları kısmından cihaz yükleme ayarlarını kapatmıştım, buna rağmen o esnada sildiğim ekran kartı sürücümü gıcık bir şekilde tekrar yükledi. Bu sefer interneti kapatıp tekrar DDU ile Windows'un yüklediği sürücüyü sildim, kendi indirdiğim sürücüyü yükledim. Bu şekilde CS:GO oynayıp deneyeceğim.
Ekleme: Win10'un otomatik yüklediği Nvidia sürücüyü DDU ile silip kendim en son sürücüyü yükleyince fare imlecinde rahatlama oldu.

Ben yine de Linux'ta daha iyi bir CS:GO deneyimlediğimi düşünüyorum. (Mouse ve diğer konular açısından.)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı