CS:GO mavi ekran hatası

Daha fazla  
AMD Ryzen 5 3400G With Raddeon RX Vega 11 Graphics
ASRock A320M-HDV R4.0
Adata XPG Gammix 8GB 3000MHz DDR4 RAM (2x)
350 Watt TX PowerMax PSU
120GB Hikvision SSD
500GB Seagate HDD

Merhabalar. 3 ay önce almıştım bilgisayarı. Fakat CS:GO açıldığında ya çok kasarak donarak oynanıyor ya da PC kapanıyor veya kilitleniyor. Arada mavi ekran verdiği de oluyor. Minidump dosyalarını paylaştım.

Driver Booster kullandın mı? Yani sürücüleri güncellettirdin mi? Güncelttirdiysen sisteme temiz kurulum yapmanı öneririm. Çünkü Driver Booster yanlış sürücü indirtip sana mavi ekran verdirtmiş.
O yüzden format atabilirsin.

Format attıktan sonra grafik sürücünü tekrar güncellemen gerekecek.

Hocam zaten mavi ekran verdiği için Driver Booster kullanmıştım. Ama onun güncellemek istediği versiyon şu anda opsiyonel olan sürümdü. Onu da indirdim fakat aynı sorun devam etti. Üstüne UEFI temiz kurulumda yaptım. Ama devam ediyor. Donanımsal sıkıntı olabilir mi?

Artı -1 Eksi
Driver Booster kullandığın için mavi ekran vermiş bence.

Driver Booster kullandıktan sonra format attın mı? Attıysan tamam diyeceğim. Format atmana gerek yok.

Son olarak benim dediğim şekilde grafik sürücünü güncelledikten sonra mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.

Şu anlık donanımsal bir sorun diyemeyeceğim.

Güç kaynağı 350W ama zatej APU sistem diyorum. Yeterli olacağını düşünüyorum. Yeni güç kaynağı alman gerekebilir.

Driver Booster kullandığın için mavi ekran vermiş bence.

Driver Booster kullandıktan sonra format attın mı? Attıysan tamam diyeceğim. Format atmana gerek yok.

Son olarak benim dediğim şekilde grafik sürücünü güncelledikten sonra mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.

Şu anlık donanımsal bir sorun diyemeyeceğim.

Güç kaynağı 350W ama zatej APU sistem diyorum. Yeterli olacağını düşünüyorum. Yeni güç kaynağı alman gerekebilir.

Format attım hocam dediğiniz şekilde sürücüyü yükledim mavi ekran yerini direk yeniden başlatmaya bıraktı arada mavi ekranda geliyor. Onları da paylaştım.
Minidump.zip
Yeniden başlatmadan önce oyun drop yedikten sonra FPS aniden düşüyor ve yeniden başlıyor. PSU sıkıntı olunca bu şekilde mi hata alınır?

3 minidumpı inceledim hepsi grafik sürücüsü çıkıyor diye gösteriyor. Format attınız ve grafik sürücünü güncelledin. Gerçekten anlam veremiyorum. "dxgrnkl".sys hatası ekran/grafik kartının sürücüsü ile alakalı diye bilirim.

1609533797469.png

Güç kaynağı ile ilgili olacağını tam bilemiyorum. Gerçekten minidumpta bununla alakalı pek bir şey göremedim. Hem olabilir hem olmayabilir diyeyim ben.

@Enes3078
Hocam sorun grafik sürücüsü diye gösteriyor. Ama sürücü güncel ve hala grafik sürücüsü ile alakalı hata veriyor.

Yardımını bekliyorum. Benim bilgim buraya kadar yetiyor.

PSU'dan olma ihtimali veya ekran kartının arızalı olma ihtimali de var. Pek sanmıyorum ama.

OCCT 6.2.0 indirin 10 dakika Power Test yapın.

Furmark indirin 10-20 dakika stabilite testi yapın. Sonuçları söyleyin.

Ayrıca sürücüler yine düzgün yüklenmemiş görünüyor. DDU ile kaldırıp en son sürümü yükleyin.

Windows sürümünüzü 20H2'ye yükseltin.

İkisinde de bir şey çıkmadı. 1920x1080 çözünürlükte oynadığım için o ayarda yaptım.
Güvenli modda DDU üzerinden ekran kartını seçip kaldıra basıyorum. Yeniden başladığında da siteden indirdiğim dosyayla kuruyorum. Sürümü belki düzelir diye geri almıştım ama o da işe yaramadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı