CS:GO menüde kasma

mimario

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

Dün sabah gelen güncellemeden beri çok ilginç bir sorunla karşılaşmaktayım. Anlamlandıramadığım için çözümünü bulamadım. Üst seviye sisteme sahibim. Normalde +400 FPS ile oynuyorum. Fakat dün akşam oyuna girdiğimde oyunun ana menüsünde FPS 30'a kadar düşüyor ve menüdeki seçenekleri zar zor tıklıyorum. Oyuna girdim varsayıyorum, bu sefer de çok çok ilginç ki silah menüsünü açtığımda ping 200'e kadar fırlıyor ve kasıyor oyun. Silahı zar zor alıyorum. Silah menüsünden çıkınca ping normalde dönüyor ve gayet akıcı oynuyorum. Oyun esnasında ayarlara girmeye çalıştığımda da benzer bir kasma yaşanıyor. Herhangi bir ayar değişikliği falan yapmadım. Sizce sorun ne kaynaklıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lobi sorunu genel bir sorun. Ben dahil çoğu kişi yaşıyor bu kasmayı. Özellikle tek takılırken değil de lobiye biri katılınca çok kasıyor. Arkada Flux uygulaması çalışıyorsa kapatın. Ayarlardan Texture Streaming ayarını açıp kapatmayı deneyin. Silah satın alma kısmını bilemiyorum. Belki denk geliyordur. İlk defa duydum bunu.

Merhabalar.

Dün sabah gelen güncellemeden beri çok ilginç bir sorunla karşılaşmaktayım. Anlamlandıramadığım için çözümünü bulamadım. Üst seviye sisteme sahibim. Normalde +400 FPS ile oynuyorum. Fakat dün akşam oyuna girdiğimde oyunun ana menüsünde FPS 30'a kadar düşüyor ve menüdeki seçenekleri zar zor tıklıyorum. Oyuna girdim varsayıyorum, bu sefer de çok çok ilginç ki silah menüsünü açtığımda ping 200'e kadar fırlıyor ve kasıyor oyun. Silahı zar zor alıyorum. Silah menüsünden çıkınca ping normalde dönüyor ve gayet akıcı oynuyorum. Oyun esnasında ayarlara girmeye çalıştığımda da benzer bir kasma yaşanıyor. Herhangi bir ayar değişikliği falan yapmadım. Sizce sorun ne kaynaklıdır?

Bu oyundan kaynaklı texture geldiğinden beri böyle bir sorunla karşı karşıyayız çözümünü bende bulamadım.

Ayarlar konusuna aşinayım biraz. Beta'dan beri oynuyorum CS:GO'yu. İlk defa başıma böyle birşey geliyor. Arkada herhangi birşey açık değil. Menüde fps 1000'e kadar çıkıyor. Fareyi hareket ettirdiğim zaman 30'a düşüyor. Isınma ya da başka bir sorun yok sistemde. Başka oyunlarda da sorun yaşamıyorum. Oyuna girince normal +400 fps ile oyunumu oynayabiliyorum.

Ama şu silah menüsünü açınca ping/kasma olayının adını koyamadım bir türlü. "Supreme-Global Elite" arasında oynuyorum ve round başı kastığı için silah satın almaya zamanım ucu ucuna yetiyor.

Dosya bütünlüğünü doğruladım. Grafik ayarlarını sıfırladım ama bir değişiklik yok.

Ayarlar konusuna aşinayım biraz. Beta'dan beri oynuyorum CS:GO'yu. İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Arkada herhangi bir şey açık değil. Menüde FPS 1000'e kadar çıkıyor. Fareyi hareket ettirdiğim zaman 30'a düşüyor. Isınma ya da başka bir sorun yok sistemde. Başka oyunlarda da sorun yaşamıyorum. Oyuna girince normal +400 FPS ile oyunumu oynayabiliyorum.

Ama şu silah menüsünü açınca ping/kasma olayının adını koyamadım bir türlü. "Supreme-global Elite" arasında oynuyorum ve round başı kastığı için silah satın almaya zamanım ucu ucuna yetiyor.

Dosya bütünlüğünü doğruladım. Grafik ayarlarını sıfırladım ama bir değişiklik yok.

Görev yöneticisinden öncelik ayarını yükseğe aldın mı? Örnek resim:

öncelik ayarlama.png

FPS değerinizi menüde ve oyunda sabitlemeyi deneyin. Büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama ben yine de komutları yazayım. Sayıları kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Menüde 1000 FPS gördüğünüzü yazmışsınız. Bu pek sağlıklı değil. fps_max 350 fps_max_menu 200

Cevaplar için teşekkürler. FPS'yi sabitlemem birşey değiştirmiyor. Sabitlediğim max. değeri alabiliyorum zaten. Ama menüde fareyi hareket ettirince fps 30'a düşüyor.

Ekran kartım AMD. RX 5700 XT kullanıyorum. Dediğim gibi düne kadar birşey yoktu. Oyun başladığında da +400 fps ile oynayabiliyorum. Oyun başladığında da silah menüsü açınca çok gariptir ki ping fırlıyor. Hiç bir açıklaması olmayan bir hata. İnternette hakkında bilgi de bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı