CS:GO oynarken sistem ısınıyor

DenizDlbmz

Decapat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
127
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
2 ay önce topladığım sistemde CS:GO oynarken GPU 80° CPU 75° civarlarında geziyor. Fanlar deli gibi çalışıyor ve kasama dokununca sıcaklık bayağı tencerenin dış yüzeyine dokunmuş gibi. En düşük ayarlara çekmeme rağmen devam ediyor.
Ekran kartımın soğutma bloğu 3 slotluk yer kaplıyor EVGA RTX2060 sc. İşlemcim 10400F stok fanla kullanıyorum. Kasa ise MB520 ama çok açık bir yerde kullanıyorum. Günün her saati hava alan bir oda da olmasına rağmen ısınıyor. Valorant, ETS 2 vb. oyunlarda ısınma sorunum yok. Sürücülerim ise güncel.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
75-80 derece bu havalarda oldukça normal değerler. Daha düşük olmasını beklemeniz saçma olur. Kasanın da sıcak olması iyi diyebiliriz, dışarıya sıcaklığı daha çabuk iletiyor.
 
Şimdi işlemci sıcaklığınız 80 dereceyi geçmediği sürece bir sorun yok. Ama mesela monitörünüz maksimum kaç HZ ise FPS’i ona göre sabitlemenizi tavsiye ederim. Monitörünüz 60HZ ise FPS’i 60’a sabitlemeniz bilgisayarınızın yorulmasını önleyebilir. Soğutucuların düzgün çalışıp çalışmadığına bakabilirsin, çünkü sonuçta işlemciye ve ekran kartına yük biniyor. El değmeyecek derece sıcaklık yoksa bence sıkıntı yok, dediğim gibi işlemci sıcaklığı boşta iken 40-45 derece, zaten boştayken ekran kartı çalışmaz kendini durdurur. Yük altında iken 70-80 derece arasında olması idealdir…
 

Yeni konular

Geri
Yukarı