- Makaleler
- 5
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo ile oynuyorum bunu sadece değerlerimi göstermek için yükledim. Acaba kablo da bir sıkıntı olabilir mi?Kablolu mu yoksa kablosuz mu bağlanıyorsunuz internete kablosuz oynarken sürekli pingim çıkardı sabit olmazdı kablo ile bağladıktan sonra sabit ping değerleri almaya başladım bundan olabilir belki sorununuz.
Kablo ile oynuyorum bunu sadece değerlerimi göstermek için yükledim. Acaba kablo da bir sıkıntı olabilir mi?
Dün akşam kısa bir süre yaşadım sonra düzeldi Türk Telekom kullanırken modemi resetlemem gerekiyordu aralıklarla oluyor diyebilirim.Genellikle hangi saatler bu sorunu yaşıyorsunuz?
Dün akşam kısa bir süre yaşadım sonra düzeldi Türk Telekom kullanırken modemi resetlemem gerekiyordu aralıklarla oluyor diyebilirim.
Ama böyle bir sorun daha önce yoktu 1 ay önce falan. Son zamanlarda yaşıyorum bu durumu.Sıklıkla daha çok akşam vakitleri bu durum ile karşılaşıyorsanız ISS'nizden ek ücret karşılığı "Sabit IP" talep edin. TurkNet, "CGN (Carrier Grade NAT)" türü hizmet sağlıyor. Bu da şöyle açıklamak gerekirse; Sizi IP durumu uygun olan bir havuza atıyor. Size IP verilmiş oluyor ama o havuzda bir kaç belki daha fazla kişi o havuzdan yararlanıyor. Havuzda ki her kullanıcı aktif olup bir indirme vb bir işlem yaptığında sorun oluşturuyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu "Sabit IP" edinmek olacaktır. Modemi tekrar resetlediğinizde IP yenilendiği ve farklı bir havuza atandığınızdan dolayı düzelme oluyor. Tabii bunlardan önce altyapınız, modem hat değerleriniz, sorun yaşadığınızda modeme erişim sağlanan cihazlar ve bilgisayarınızın o anda arka planda bir işlem yapmıyorsa muhtemelen sorunu böyle çözeceksiniz.
Ama böyle bir sorun daha önce yoktu 1 ay önce falan. Son zamanlarda yaşıyorum bu durumu.
Benim demek istediğim ben 2 senedir Türk Telekom kullanıyordum bir sıkıntı yaşamadım son 1 aydır böyle sıkıntılar yaşıyorum."Bugün TürkNet kullanmaya başladım. Ancak Türk Telekom'dan beri devam eden bir ping problemim var."
Ben yazdığınıza göre cevap verdim ama TurkNet destek kaydı oluşturup araştırılmasını isteyebilirsiniz. İnternetin yoğun kullanıldığı genelde akşam üstü ve akşam saatlerinde sıklıkla karşılaşıyorsanız "Sabit IP" edinmenizi öneririm. Günümüzde IPv4 türünde IP verme sorunu yaşanıyor. IPv6 geçildiğinde bu sorun ortadan kalkacak. Kısacası IPv4 sistemde herkese farklı bir IP adresi verilemeyecek kadar fazla kullanıcının olduğunu düşünün. Bu yüzden her ISS "CGN (Carrier Grade NAT)" kullanımı mecburiyetten sağlamaktadır.
Size daha güzel açıklamak gerekirse; Siz bir kullanıcısınız ve modemden internete bağlanıyorsunuz. O modemde tek IP adresi mevcut. 192.168.1.1 diyelim. Bir başka cihaz modemin internetine bağlandığında onunda IP'si olmak zorunda değil mi? Ona da 192.168.1.101 diyelim. İşte havuzlar böyle ve bir havuzda bu konuda tam emin değilim ama 100 adet kullanıcı olduğunu düşünün çünkü herkese verilecek yeterli sayıda IP mevcut değil. Daha kısa nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Örneklemeler hatalı olabilir ama basit bir şekilde anlatmak istedim.
Benim demek istediğim ben 2 senedir Türk Telekom kullanıyordum bir sıkıntı yaşamadım son 1 aydır böyle sıkıntılar yaşıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.