CS:GO PUBG ve CoD için 144 Hz monitör gerekli mi?

Aynı şeyi ben de diyordum yeni sistem toplarken bir şans verip monitörü 144Hz seçtim. Masaüstünde fareyi oynatırken bile akıcılık hissediliyor

Oyunlarda ise bence 80-100FPS ile tam 144FPS arasında bence ciddi bir fark olmuyor ama 60FPS olunca oyun kasıyor gibi geliyor

Bütçeniz yetiyorsa, sisteminiz 144 fps ver üzeri değerleri görüyorsa kesinlikle geçmenizde yarar var.. 144Hz monitör kullanmadan önce 60 Hz - 75Hz monitörleri kullanmıştım hep.. Şimdi o monitörlerde oyun oynamak işkenceye dönüyor.. Akıcılık resmen sıfır..

Bu attıklarınız FreeSync destekli değil mi?
Sizce gerekli mi yani bariz bir fark var mı ?

Bazen arkadaşımda oynuyorum cidden bir fark görüyorum. Fakat uzun kullanımda nasıl oluyor bilemiyorum.

Bazen arkadaşımda oynuyorum cidden bir fark görüyorum. Fakat uzun kullanımda nasıl oluyor bilemiyorum.
Uzun kullanımda gözünüz alışacağı için bir müddet sonra gördüğünüz görüntü ve akıcılık size normal daha doğrusu standartmış gibi gelecek fakat uzun kullanımdan sonra 60 yada 75 Hz bir monitörde oyun oynamaya kalkarsanız 144Hz monitörün etkisini tekrardan hissedeceksiniz ve başına geçip oyuna başladığınızda güzel "oh bee" çekeceksiniz..

Anladım çok teşekkürler. Bütçemi ayarlayabilirsem almaya çalışacağım. Sizce 16 GB RAM'e çıkmalı mıyım?

Anladım çok teşekkürler. Bütçemi ayarlayabilirsem almaya çalışacağım. Sizce 16 GB RAM'e çıkmalı mıyım?
Pubg ve cod özellikle 8gb ram sınırlarında gezinmekte hatta çoğu zaman bunu aşmakta.. Eğer imkanınız varsa ram kapasitenizi 16gb'a çıkarmakta yarar var hatta 16gb yaparsanız oyunlarda yaşadığınız fps drop sorunlarının önüne geçmiş olursunuz yani sisteminizden daha yüksek bir performans alırsınız.. Eğer hem monitör hemde ram için bütçe yoksa öncelikle ram'i arttırmayı tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim..

Kendi monitörümü 700 TL'ye satıp 300 daha koyup ikinci el bir monitör alsam 300 TL'ye de RAM alsam? Bir de RAM'i aynısından mı almam gerekiyor?

Kendi monitörümü 700 TL'ye satıp 300 daha koyup ikinci el bir monitör alsam 300 TL'ye de RAM alsam? Bir de RAM'i aynısından mı almam gerekiyor?
Genellikle farklı ramler önerilmiyor çünkü gecikme değerleri, frekansları, mhz'leri birbirine uymayabiliyor buda sistemde mavi ekran gibi hatalar verebiliyor.. Bu yüzden aynı ramden bulabilirseniz dediğiniz gibi yapmakta yarar var.. Bu arada kullandığınız işlemci nedir? Eğer AMD ise mutlaka Mhz değeri 3200-3600 olsun, CL değeri ise olabildiğince düşük olsun hocam.. AMD işlemciler yüksek Mhz değerli ramlerde çok daha performanslı çalışırlar ve fps değerleriniz bir tık yükselir.. Yine söyleyeceğim bütçeniz ikisini birden değiştirmeye yetmiyorsa önceliğiniz kesinlikle ama kesinlikle ram'i yükseltmek olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…