CS:GO PUBG ve CoD için 144 Hz monitör gerekli mi?

• Konuyu başlatan lucha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 2.654
Genellikle farklı RAM'ler önerilmiyor çünkü gecikme değerleri, frekansları, MHz'leri birbirine uymayabiliyor bu da sistemde mavi ekran gibi hatalar verebiliyor. Bu yüzden aynı RAM'den bulabilirseniz dediğiniz gibi yapmakta yarar var. Bu arada kullandığınız işlemci nedir? Eğer AMD ise mutlaka MHz değeri 3200-3600 olsun, CL değeri ise olabildiğince düşük olsun hocam. AMD işlemciler yüksek MHz değerli RAM'lerde çok daha performanslı çalışırlar ve FPS değerleriniz bir tık yükselir. Yine söyleyeceğim bütçeniz ikisini birden değiştirmeye yetmiyorsa önceliğiniz kesinlikle ama kesinlikle RAM'i yükseltmek olsun.

İşlemcim Ryzen 5 1600 yukarıda atmıştım sistemimi.

Şu an kullandığım 3000 MHz onu da mı değiştirmemi öneriyorsunuz?
3000MHz ise değiştirmenizde pek bir lüzum yok, aynısından bulursanız bir 8gb daha alıp direkt olarak 16gb yapın hocam tabii.. Kaldı ki biraz overclock deneyerek ramlerinizi daha yüksek MHz'lere de çıkarabilirsiniz eğer isterseniz.. Bu durumda hem monitörü 144Hz hemde ram'i 16gb yapabilirsiniz biraz önce yazdığınızda göre ve tadından yenmez açıkçası 👍🏼

3000MHz ise değiştirmenizde pek bir lüzum yok, aynısından bulursanız bir 8 GB daha alıp direkt olarak 16 GB yapın hocam tabii. Kaldı ki biraz overclock deneyerek RAM'lerinizi daha yüksek MHz'lere de çıkarabilirsiniz eğer isterseniz. Bu durumda hem monitörü 144Hz hem de RAM'i 16 GB yapabilirsiniz biraz önce yazdığınızda göre ve tadından yenmez açıkçası 👍🏼

Sanırım ben bir kere RAM'e overclock attım. Nasıl attım ne yaptım bilmiyorum :D o yüzden şimdi alacağım RAM sıkıntı olur mu?

Sanırım ben bir kere RAM'e overclock attım. Nasıl attım ne yaptım bilmiyorum :D o yüzden şimdi alacağım RAM sıkıntı olur mu?
Olmaz hocam.. Ram'e overclock yaptıysanız bios'unuzu default ayarlara aldıktan sonra pc'yi kapatıp yeni aldığınız ram'i de takın sonra pc'yi açıp istediğiniz overclock işlemini tekrar yaparsınız 😀

Olmaz hocam. RAM'e overclock yaptıysanız BIOS'unuzu default ayarlara aldıktan sonra PC'yi kapatıp yeni aldığınız RAM'i de takın sonra PC'yi açıp istediğiniz overclock işlemini tekrar yaparsınız 😀

Şimdi ilk olarak defaulta alacağım BIOS'u daha sonra kapatıp RAM'i takacağım değil mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı