CS:GO RAW girişi nedir, ne işe yarar, açık mı kapalı mı olmalı?

Selam. Uzun yıllardır CS:GO oynarım ama hala RAW girişinin ne olduğu ne işe yaradığını bilmem ve bilmiyorum. Bugün köklü bir değişiklik yaptım ve fare hassaslık ayarlarım komple değişti şu an en iyi ayarı bulmaya çalışıyorum, keşke hiç oynamasaydım :)

800 DPI kullanıyorum ve eskiden oyun içi hassasiyetim 1.05' Ti şu an 0.75 kullanıyorum öyle yaptım ama ayarları kurcaladım biraz, sanki fare çok daha hızlı geldi.

Bende RAW girişi uzun yıllardır hep açıktı, bugün ise kapattım. Ama hangisi iyi bilmiyorum ne işe yarıyor ki bu? Mesela RAW girişini kapatınca Windows fare ayarlarından hassasiyeti 6 yaptım ve işaretçi hassasiyetini arttır kutucuğunun tikini kaldırdım. Sonra oyuna girdim ve RAW girişini ve ivmeyi kapatıp hassasiyeti 0.75 yaptım ve 0.75 yapmama rağmen eskisi gibi, yani 1.05 gibi hızı oldu çok garipsemedim alıştım hemen ama sorum şu:

RAW girişi nedir açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Yani açık olunca sanırım Windows ayarları yaptığım yer yani Windows hassasiyet ayarı oyunda kullanılmıyor, RAW girişini kapalı yapınca ise Windows'taki hassasiyet ayarı oyunda kullanılıyor öyle mi? Peki öyleyse biz zaten oyun içinde hassasiyet ayarı yapıyoruz Windows'un hassasiyet ayarını oyunun alması saçma değil mi?

Farem MSI yazılımı yok, yani bu yüzden RAW girişi kapalı mı olmalı? Yazılımlı farem olsaydı o zaman RAW girişi açık mı olmalıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAW girişi fareyi hızlı kaydırınca hızlı yavaş kaydırınca yavaş yönlendiriyor diye biliyorum, ben kapalı yapıp 0.40'da oynuyordum bayağı akıcı oluyordu. Ama uzun zamandır CS oynamıyorum yanlışım varsa düzeltin.

RAW girişi açık olursa Windows ayarlarınızdaki fare ayarlarınızla aynı ayarı kullanır, kapalı olursa oyunun kendi ayarını kullanır. Zamanında 0.8 800 DPI ve RAW girişi kapalı oynardım. Artık 2.20 400 DPI RAW girişi açık oynuyorum.
RAW girişi fareyi hızlı kaydırınca hızlı yavaş kaydırınca yavaş yönlendiriyor diye biliyorum, ben kapalı yapıp 0.40'da oynuyordum bayağı akıcı oluyordu. Ama uzun zamandır CS oynamıyorum yanlışım varsa düzeltin.
O dediğiniz fare ivmesi.

RAW girişi açık olursa Windows ayarlarınızdaki fare ayarlarınızla aynı ayarı kullanır, kapalı olursa oyunun kendi ayarını kullanır. Zamanında 0.8 800 DPI ve RAW girişi kapalı oynardım. Artık 2.20 400 DPI RAW girişi açık oynuyorum.

O dediğiniz fare ivmesi.
Pardon, işte aylardır oynamıyorum unutmuşum. Bilgilendirme için teşekkürler.

RAW girişi bildiğim kadarıyla Windows'tan bağımsız olarak klavye/fare girdisini almaya yarıyor. Kapatınca da Windows ayarlarıyla birlikte oyuna aktarıyor. Yani sen mesela gidip RAW girişi kapatıp Windows fare ayarlarından hassasiyeti artırırsanız oyundaki hassasiyet te etkilenir. Bide galiba RAW girişi açıkken 5 kere shift'e basınca yapışkan tuşlar penceresi de açılmıyor.

Bu arada dediğim gibi BİLDİĞİM KADARIYLA yani dediğim yanlış olabilir

O dediğiniz fare ivmesi.
Hocam tam tersi olmayacak mı? Raw ı kapatınca Windows hassasiyetini kullanıyor, Raw ı açınca Windows u devre dışı bırakıyor ?

Hocam tam tersi olmayacak mı? Raw ı kapatınca Windows hassasiyetini kullanıyor, Raw ı açınca Windows u devre dışı bırakıyor ?
Hayır, raw açık iken windows ayarlarını kullanır. prosettings sitesinde raw girişi açık olan oyuncuların bilgilerinde windows ayarlarını da verir. Burdan anlaşılabilir.

RAW girişi ayarını kapalı olarak ayarlarsanız işletim sistemindeki ayarları kullanır. Şimdi denedim.
Açık ise ya ham fare girişini ya da oyunun ayarını kullanıyor, ikisinden biri.

RAW girişi açık olursa Windows ayarlarınızdaki fare ayarlarınızla aynı ayarı kullanır, kapalı olursa oyunun kendi ayarını kullanır.

Hayır. Bu yanlış bilgi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı