CS:GO rekabetçi maç ne kadar internet harcar?

• Konuyu başlatan M1T
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 10.732
Maç başına 500-600 MB gidemez beyler, oyunlar zaten 3-5 kb/s ile paket yolluyup alıyor, 45 dakikada nereye 500MB ne yaptınız. Maç başı 100 MB'den az gidecektir. 400-500MB giden arkadaşlar başka bir sebeple harcamışlar, maçtan değil.

30GB ile 50+ maç atarsınız rahat.
4.5G ile discord açık olmadan, Steam indirme yapmadan, arkada video açık olmadan, şarkı dinlemeden 45DK'lik maçta 350MB harcadı. Mükün değil 100'den az olması.
1 Maçta en fazla 100MB gider daha önce deneyimledim. Ayrıca Lol daha az internet götürüyor hatırladığım kadarıyla maç başına 50-60MB falandı. Tabii maç uzunluğuda etkiliyor.
4.5G ile discord açık olmadan, Steam indirme yapmadan, arkada video açık olmadan, şarkı dinlemeden 45DK'lik maçta 350MB harcadı. Mükün değil en fazla 100MB olması olması.
Merhabalar iyi günler.
Ben LoL ve CS:GO sürekli mobil veriden oynadığım için sanırım bu konuyu en iyi ben bilirim.
1 dakika başına 1MB gibi düşünebilirsin
Mesela örnek vericek olursak 1 el yoldaş giriceksen eğer sana en az 30-50 arası patlar.
Rekabetçi uzun sürdüğü için 1 oyunun 50-100 arası tutacağını umuyorum iyi günler.
4.5G ile discord açık olmadan, Steam indirme yapmadan, arkada video açık olmadan, şarkı dinlemeden 45DK'lik maçta 350MB harcadı. Mükün değil 50-100 arası olması.

Maç başına 500-600 MB gidemez beyler, oyunlar zaten 3-5 kb/s ile paket yolluyup alıyor, 45 dakikada nereye 500MB ne yaptınız. Maç başı 100 MB'den az gidecektir. 400-500MB giden arkadaşlar başka bir sebeple harcamışlar, maçtan değil.

Söylemeyi unutmuşum ayrıcaı sizin hesabınıza göre bırakın 45 dakikayı 1 saatte 18 MB harcıyor.
1GB ile geçen gün daha 10 maç attım, evdekiler sömürüyor interneti diye, en son 90MB internet kalmıştı.
Valla hocam bilmiyorum size ekran görüntüsü dahi attık. Kaldı ki sizin dışınızda kimsede bu şekilde değil. Dediğim gibi sizin hesaplarınıza göre bırakın 45 dakikayı 60 dakikada 18 MB harcıyor. Mobilde bildiğimiz 101 Okey bile bundan çok harcıyor internet :)

Ey güzel kardeşim ben sana dakikada 1mb harcıyor diyorum mantığın ve azıcık aklın varsa 45 dakikanın 45 mb yiyiceğini düşünebilirsin tabiki bu değişebiliyor en fazla 100 mb' a kadar
Bu konu hakkında tartışmak istemiyorum sizinle.

Hali hazır da Windows üzerinde de Veri Ölçmenize yarayan uygulama mevcut beğenmiyorsanız veya güvenmiyorsanız internette de birçok hesaplayıcı program mevcut. İstediğiniz herhangi biri ile kontrol edebilirsiniz.

Hiçbiri ile uğraşamam derseniz CS:GO'nun içindeki konsol kısmına : "net_status" yazarsanız kendiniz de görebilirsiniz. ( 64 Tickrate'li server da ki bu. Benim gibi Faceit gibi yerde oynuyorsanız bu değerleri tam olmasa bile 2 katına denkleyebilirsiniz.

Net status for host \#####: - Config: Multiplayer, listen, 1 connections - Ports: cl0 27005, sv1 27015, htv2 27020, htv13 0, 4 total. - Latency: avg out 0.03s, in 0.02s - Loss: avg out 0.0, in 0.0 - Packets: net total out 64.5/s, in 64.5/s per client out 64.5/s, in 64.5/s - Data: net total out 10.8, in 35.1 kB/s per client out 10.8, in 35.1 kB/s

İyi günler diliyorum.

Evet bir maç bende ortalama 200 MB hadi 30 round sürsün, 300 MB'ye denk geliyor. Kendim mobil veriyle oynuyorum. Türk Telekom 3G. Ping ortalama 90-95 MS. 30 GB internet ile 100 maç dahi atarsın sıkıntı etme.

Çekişmeli sayılabilecek bir maçta aşağıdaki kadar veri tüketti. Zaten Firewall'dan geçmiş logları incelediğimde yine CS:GO'da benzer veri tüketimleri gerçekleşmiş. Ping skor tablosunda 31-32, net_graph'da 39ms. Maç arama süresi 10-15 saniye kadar sürdü. Maç ararken bazı IP adreslerine ping atıyor. Onlarda KB veri tüketiyor. Önemsenecek kadar değil.

Untitled.png

Not: FACEIT veya ESEA'da daha farklı veri tüketimleri olabilir. FACEIT sunucuları 128 tick. ESEA'da hiç oynamadım.

şuan csgo da anlık hız limitini son derece sınırlandırılmış yaptım csgo ayarlarından ama görev yöneticisinde bakıyorum 3-10 mbps arasında değişen kullanımı var neredeyse interneti sonuna kadar sömürüyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı