CS:GO "retrieving server info" donma sorunu

Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
5.710
Makaleler
3
Çözümler
88
Öncelikle herkese iyi günler, iyi bayramlar diliyorum.
CS:GO'da herhangi bir oyun modunda ve herhangi bir harita yüklenirken son zamanlarda çok uzun beklemeye başladım. Özellikle sunucu bilgisi alınıyor dediği kısımda çok bekletiyor. Normalde 10-15 sn gibi sürede oyuna girebilirken 1,5 dk bulduğu oluyor. Sistem özellikleriyle alakası yok ama yine de vereyim:
Ryzen 7 3700X W/Wraith Prism.
ASUS TUF X570 PLUS.
Team t-Force TUF 2x8GB 3000 MHz 16-18-18-38.
Adata SU630 480GB SSD.
Sapphire RX 5700 XT Nitro+ GDDR6 8 GB.
Corsair Carbide Spec Delta (VS650 80+ 650W)
Oyun içerisinde herhangi bir performans sorunu yok. Dosya bütünlüğü doğrulamasında 2 minik dosya yenilendi ama sorunu çözmedi. İnternetle alakalı, ping vb. bir sorun genel olarak yok. Diğer oyunlarda, Windows'un açılışında çalışmasında ve internet hizmetlerinde de sorun yaşanmıyor. SSD sağlığı mükemmel. XMP modunda kullandığım RAM'ler nadiren de olsa Boot aşamasında çalışmıyordu. (Anakart DRAM LED'i yanıyordu). Ancak tekrar başlatmada düzeliyordu.
Ardından başka bir oyuna geçtiğimde (mesela ETS 2, wolfenstein II the New colossus gibi) hiç sorun yaşanmıyor. Aklımı kurcalayan şey sunucu bilgisi alınıyor kısmında çok bekletmesi. Sunucularda sorun var desem niye başkalarında yok da bende var. Örneğin silah yarışı oynuyoruz, harita bitti diğerine geçeceğiz. Ben o kadar çok bekliyorum ki bağlandığım zamana kadar birileri 8-10 kill almış oluyor. Hesabımda bir sorun olabilir mi acaba diye de düşünüyorum.

IMG_20200524_114549.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç kodlarına +cl_forcepreload 1 kodunu eklemeyi deneyebilirsin oyuna girmeden tüm haritaları yükler.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı