Çözüldü CS:GO Valorant çözünürlük kaynaklı takılma

• Konuyu başlatan SenT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 497
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SenT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, CS:GO'yu 1280x960 çözünürlükte oynayan birisiyim ama son zamanlarda sanki 60 FPS'de oynuyormuşum gibi bir takılma yaşıyorum. Çözünürlüğü arttırınca veya düşürünce oyun akıcılığa geri dönüyor ama ne zaman 1280x960 oynamaya çalışsam oyunda takılmalar oluyor ve akıcı dönüşler yapamıyorum. FPS sorunum yok sabit 200+ FPS alıyorum. Bu sadece CS:GO'da değil aynı zamanda Valorant oynarkende oluyor. Acaba sorun monitörümle mi ilgili? Monitör 75Hz bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
60FPS ise "V-Sync" ya da "dizüstü güç tasarrufu" ayarları açıktır, 1920x1080 konusuna gelince FPS düşmesi oluyor muhtemelen ya RAM'in zayıf ya sistem ısınıyordur ya da HDD'den kaynaklı olabilir. Sistem bilgilerini ve sıcaklıklarını paylaş. Speccy programı ile sıcaklıkları ölçebilirsin.
Yüksek çözünürlükte ekran kartına daha büyük bir yük biner. CS:GO'yu 1280x1024'te oynamanızı öneririm zira nesneler genişlediği için headshot atmak vs. kolaylaşıyor.

Oyun Modu'nu açın
Oyunu yüksek çözünürlükte oynamayın.
Shadow (grafikleri) düşürün.
60FPS ise "V-Sync" ya da "dizüstü güç tasarrufu" ayarları açıktır, 1920x1080 konusuna gelince FPS düşmesi oluyor muhtemelen ya RAM'in zayıf ya sistem ısınıyordur ya da HDD'den kaynaklı olabilir. Sistem bilgilerini ve sıcaklıklarını paylaş. Speccy programı ile sıcaklıkları ölçebilirsin.
Yüksek çözünürlükte ekran kartına daha büyük bir yük biner. CS:GO'yu 1280x1024'te oynamanızı öneririm zira nesneler genişlediği için headshot atmak vs. kolaylaşıyor.

Oyun Modu'nu açın
Oyunu yüksek çözünürlükte oynamayın.
Shadow (grafikleri) düşürün.

Çözüm

Sorun monitörümün 1280x960 çözünürlükte 75Hz desteklememesiymiş. Artık 1280x1024 oynayacağım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…