Çözüldü CS:GO ve Valorant oynarken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

barut123

Femtopat
Daha fazla  
Yeni sitem topladım. Özellikleri şu şekilde:
i5 10400F İşlemci.
Vengeance 3600 MHz (2x8) 16 GB RAM.
Gigabyte Z490 UD Anakart.
GTX 1060 3GB.
Piyasada ekran kartı olmadığı için eski ekran kartımı kullandım.

CS:GO ve Valorant oynarken 2 defa mavi ekran hatası aldım. BIOS güncelledim. Son Windows sürümü var ve güncel 2 adet minidump doyası linkte.

Çözüm

Burada gösterdiği şekilde A2 ve B2 de takılı. Baştan beri bu şekildeydi. RAM'ler tek başına olduğunda mavi ekran hatası almıyorum. Sorun RAM'lerden mi yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor olabilir?
Güncelleme:
Biraz araştırma ile sorunun kaynağını öğrendim. Sorun RAM'lerde. Hepsiburada'dan sipariş ettiğim Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 RAM cMW16GX4M2Z3600C18 RAM'in kodu yanlış yazıldığı için anakartın desteklediğini gördüm. RAM modelini aratınca asıl sorunun kaynağını öğrendim. Yanlış yazılan RAM kodu. Doğru kod cMW16GX4M2C3200C16 olduğunu ve anakartın desteklemediğini gördüm. Sorun desteklenmeyen RAM'lerden kaynaklanıyormuş. Sipariş ederken birkaç siteden RAM kodunu doğrulayın ve anakart uyumluluğunu kontrol edin. Sorunu RAM'leri iade ederek çözeceğim. İlginize teşekkürler. Sorunum çözülmüştür.

RAM testi yapabilir misiniz?
  • Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bir problem çıkmaz ise, DDU ile bir grafik sürücüsünü temiz kurulum yapın.
Hala hata almaya devam ederseniz belleklerden kaynaklı olabilir XMP kapatıp deneyin.

Artı -1 Eksi

Hocam, Prime 95 ile RAM ve CPU'yu stres testine soktum. Bir sorun çıkmıyor. Furmark testinde de bir sorun çıkmıyor. Fakat Prime ile furmark'ı aynı ayna test edince mavi ekran alıyorum. XMP kapalı açtığımda PC açılmıyordu. Ben de hızı manuel olarak 3600 MHz'ye alıp kullanıyordum. Başta güncel NVIDIA sürücüsü kurulu idi. Ben DDU ile kaldırıp eski sürümleri de denedim sonuç aynı. Sorunum hala devam ediyor. Yapmam gereken başka neler var ? İlginiz için teşekkürler.

Kasa: Frisby Venom FC-9270G 650W 80+rgb 4 fan oyuncu bilgisayar kasasının dahili güç kaynağı. (Corsair 700W güç kaynağı ile de denedim sonuç aynı.)
Anakart: Gigabyte Z490 ud ıntel® Z490 4500 MHz DDR4 1200 pin ATX anakart.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 RAM cMW16GX4M2Z3600C18
İşlemci: Intel Core i5-10400F 2,9 GHz (4, 3 GHz Max.) LGA 1200 BX8070110400F.
M.2: WD Blue SN550 250GB 1750-2400MB/s NVMe M.2 SSD wDS250G2B0C.
HDD: Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 256MB sabit disk ST2000DM008.

BIOS güncellemesi (F6C) yaptım. Bilgisayar tam yük altına girince mavi ekran aldığımı farkettim. Sadece ekran kartı veya ram yük altındayken bir sorun olmuyor.

Son aldığınız mavi ekranları da paylaşabilir misiniz? Ek olarak RAM'leri başka bir slotta veya tekli olarak denemediyseniz bunu da bir deneyin. Sormayı unuttum sistem sıcaklık durumları nasıl?

Artı -1 Eksi
Son aldığınız mavi ekranları da paylaşabilir misiniz? Ek olarak RAM'leri başka bir slotta veya tekli olarak denemediyseniz bunu da bir deneyin. Sormayı unuttum sistem sıcaklık durumları nasıl?
Hocam, ram i tekli denedim test devam ediyor ve mavi ekran almadım. Hemen mavi ekran verirdi normalde. Sıcaklıklar işlemci 55 ekran kartı 78 i geçmedi. Diğer rami de tekli takıp gelişmeleri tekrar yazacağım. Teşekkürler.

Burada gösterdiği şekilde A2 ve B2 de takılı. Baştan beri bu şekildeydi. RAM'ler tek başına olduğunda mavi ekran hatası almıyorum. Sorun RAM'lerden mi yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor olabilir?
Güncelleme:
Biraz araştırma ile sorunun kaynağını öğrendim. Sorun RAM'lerde. Hepsiburada'dan sipariş ettiğim Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 RAM cMW16GX4M2Z3600C18 RAM'in kodu yanlış yazıldığı için anakartın desteklediğini gördüm. RAM modelini aratınca asıl sorunun kaynağını öğrendim. Yanlış yazılan RAM kodu. Doğru kod cMW16GX4M2C3200C16 olduğunu ve anakartın desteklemediğini gördüm. Sorun desteklenmeyen RAM'lerden kaynaklanıyormuş. Sipariş ederken birkaç siteden RAM kodunu doğrulayın ve anakart uyumluluğunu kontrol edin. Sorunu RAM'leri iade ederek çözeceğim. İlginize teşekkürler. Sorunum çözülmüştür.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…