CS:GO’da Büyük VAC Dalgasına Dikkat!

Semih Demir

Kilopat
Makaleler
7
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dünya oyun piyasasının en önemli rekabetçi oyunlarından biri olan Counter-Strike: Global Offensive’de hile kullanan kullanıcılar için çanlar çalmaya başladı. Auto-aim, Wall-hack ve benzeri hileleri kullanan oyuncular, gün içinde yaşanan gelişmelerle büyük bir şok yaşadılar.

Valve’ın hilecileri engellemek için oluşturduğu VAC (Valve Anti-Cheat) sistemini haftalardır baypas eden hile programları bu sefer işe yaramadı ve banlandılar. Steam’in resmi Counter-Strike: Global Offensive sunucularında son 3 saatte binin üzerinde kullanıcı hesabı VAC ile banlandı.

CS:GO’da çok sayıda oyuncunun aktif olarak kullandığı bir hile programının yapımcıları ise, gelen şikayetler üzerine hilelerini geçici olarak devre dışı bıraktılar. Bu olayda Valve’un VAC üzerinde yaptığı bir güncelleme ile sistemi baypas eden kullanıcıları yakalamayı başardığını gösteriyor.

Bakalım önümüzdeki saatlerde nasıl gelişmeler yaşanacak?
Bugün banlanan kullanıcı sayısı: 10.276

Sonunda yahu. Oyunu bırakma sebeplerimden biriydi. Bir de şu oyunbozanlık raporlarını incelemeye başlarlarsa, ciddi oynayan kitle tekrar ortaya çıkar.
Geri dönüşler başladı şuan. 10.000 kişinin banlanması gerçekten büyük bir rakam, ve bu banlanan kişilerin tekrar oyunu satın alacağını düşünürsek Steam üzerinden bu da işlerine gelecektir daha fazla para kazanmak için, hem kendileri için hem de oyuncular için çok iyi bir adım attılar, ben bile haberi gördükten sonra satın almaya karar verdim tekrar.

Rus' lar, onlar yüzünden ban yiye yiye...
Maalesef. İşleri güçleri yok akşama kadar bilgisayar da oyun mu oynuyorlar çok merak ediyorum, indirdiğim her oyunda Rusya'dan birileri var, yani bu az buz da değil her oyunda varlıklarını belli ediyorlar. Ekim ayında Rusya-Ukrayna seyahatim olacak merak ediyorum nasıllar gidip göreceğim.

Gaz almak amacıyla yapılmış bir haber. Oyun daha çok satsın diye dokunmuyorlar bazı hilecilere, oyunda hala hile cirit atıyor. Hile bitmez CS'de.
Hile tabi ki bitmez, hiçbir oyunda hile bitmez. Ama tamamen gevşetmenin de anlamı yok, gün gelecek herkesin hile kullanacağı bir oyun olacak neredeyse. O yüzden ne kadar müdahale olursa o kadar iyi.

Hile tabi ki bitmez, hiçbir oyunda hile bitmez. Ama tamamen gevşetmenin de anlamı yok, gün gelecek herkesin hile kullanacağı bir oyun olacak neredeyse. O yüzden ne kadar müdahale olursa o kadar iyi.
Sanki oyunlarda hile yapılması yapımcıların işine gelmiyor da onlar da çok meraklılar böyle bir şeye. Zaten kendi ellerinde hileleri tamamen engellemek, ama kapitalizm daha fazla sömürmeyi emrettiği için her iki tarafta sınırsız bir mücadele içerisinde.

Gaz almak amacıyla yapılmış bir haber. Oyun daha çok satsın diye dokunmuyorlar bazı hilecilere, oyunda hala hile cirit atıyor. Hile bitmez CS'de.
En azından gözdağı verilmiş olsun biraz buna bile sevinecek oyuncular vardır. İnşallah icraate de geçerler bu söyledikleri hakkında.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı