CS:GO'da düşük CPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

bstxn

Hectopat
Öncelikle forumda yeniyim bir kusurum olursa şimdiden kusura bakmayın. Bir hazır sistem aldım özelliklerim:
R5 3600.
1660 Super.
16 GB 3200MHz RAM.

CS:GO'da 250 300 FPS almam gereken yerlerde 70 80 FPS alıyorum. Sebebi ise CPU kullanımım çok düşük, Valorant'ta deneyeyim dedim CPU'm 30'larda kullanılıyor ve 250-300 FPS alıyorum (en yüksek ayarlar) normal olarak ama CS:GO'da durum anlattığım gibi. Soranlar olacaktır, v-Sync kapalı, XMP açık, FPS_MAX 0, çoklu CPU etkin, güç ayarları nihai performansda. İşlemcimin voltajı sabit değildi 1.2v 4100 MHz sabitledim stress testinde tüm çekirdekler %100'e ulaşabiliyor. 2 gündür sadece bunu yapmaya uğraşıyorum, oyuna giremedim, sormadığım kişi kalmadı başka bir forumda çözüm bulamadım, buraya geldim inşallah çözeriz birlikte...

Bu bir sorun değil aslında. Valorant'ta işlemci kullanımı %30'deyken 250 300 FPS almanız işlemcinize pek bir yük kalmadığı anlamına geliyor. CS:GO'nun grafikleri de Valorant'tan çok ta iyi sayılmaz onda da kullanımın az gözükmesi normal. Fakat CS'de işlemci çekirdeklerinin bir kısmı uykuya geçiyor olabilir bunun için işlemci çekirdeklerini uyanık tutmak için CPU unpark yapmanızı tavsiye ederim. Daha sonrasında oyunu test edin değişen bir şey olmazsa başka bir çözüm düşünürüz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı