CS:GO'da kasa satarak kazandığın parayı kullanmak caiz mi?

baykazenoa

Kilopat
Merhaba, envanterde gezinirken birkaç kasayı satışa koymuştum. Onlarda ucuz olduğu için satılmış bu parayı çekmek caiz olmadığını biliyorum. Şans oyunlarından kazanılmış bir kasa bu parayı oyun almada kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlarda ucuz olduğu için satılmış bu parayı çekmek caiz olmadığını biliyorum.

Eğer parayı çekmek caiz değilse. Sanal alemde harcamak nasıl caiz olabilir? Eğer araştırdıysanız ve kasalardan kazanılan parayı çekmek caiz değilse, tabii ki de onunla oyun satın almakta caiz değildir.

Bu mantıkla piyango bileti satanlarda günaha girmiş oluyor. Millet şimdi uyuyordur sabah hem oyuna hem de islama hakim üyeler sorunu cevaplarlar.

Satın aldığınız kasa sizin malınızdır. Oyundan düşen de şans oyunu değildir. Hatta özel bir koşulu olmadığı için çekiliş dahi değildir. Denize olta atıyorsunuz, balık yanınızdakilere değil de sizin oltanıza geliyor. Sonra onu pazarda satıyorsunuz. Yani ben caiz olmayacağına dair sebep göremiyorum. Operasyonda para verdiğiniz için ödül olarak verilen veya puan ile satın alınanlar da sizin hakkınızdır.

Bana kasa veya skin düşünce ilk yaptığım şey onları satmak oluyor. Son çıkan rüyalar ve kabuslar kasasından satarak geçenlerde Detroit Become Human oyununu mevcut indirimin daha da altında fiyatla satın aldım. Genelde bu şekilde değerlendiriyorum. Birkaç gün önce bir daha düştü. Onu da başka oyunu alırken kullanacağım. Bunlar bir eşya olup bir pazar piyasası vardır.

Caiz olmayan şeyi söyleyeyim. Kasa açmak, içinden ne çıkarsa çıksın doğru değildir. İşte o şans oyununa girer. Kazı kazan gibi düşünebilirsiniz. Hasbelkader pahalı bir eşya çıkar ve satarsanız o para şüphelidir. Onun helal olmadığını düşünüyorum.

Ancak benim de aklıma kurt düşüren şey, kasa satınca başkasının kasa açmasına ve dolayısıyla kumar oynamasına yardımcı olmuş oluyoruz. O konuda şüpheliyim.

Son düzenleme:
Kasa açmak hususunda bir şans unsuru var. A kişisi 10 lira verip 100 lira kazanıyor B kişisi 100 lira verip hepsini kaybediyor. Burada B kişisinin kazancı olan 100 lira yok olurken A kişisi havadan 90 lira kazanıyor. Bu kumardır. Kasa kaybedenlerin parasını toplar ve küçük bir miktarını kumarın devam etmesi için yem olarak kullanır. Kaybeden 1000 tane B kişisi varsa kazanan sadece 1 tane A kişisi vardır. Kumarın mantığı budur ve bundan ötürü haramdır.

Ancak pazardan kasa alma senaryosunda sen para verip karşılığında bir ürün alıyorsun bunda illegal bir durum yok. Bir nevi ticaret ki bunda haram yoktur.

Oyundan düşen itemler hususunda da şaibelidir. Ancak mantığım haram olmadığı yönünde ağır basıyor. Oyunu 1000 tane kişi oynuyorsa belki 1000'ine de aynı drop düşmüyor evet. Ama 1000'i de oyunu eğlence amaçkı oynuyor. Oynadığında drop düşürmese bile o oyundan herkes zevkini alıyor bir şekilde. Yani bir nevi fazladan kazanç durumu söz konusu. Bunun ekstra bir bedeli yok. A kişisi kıymetli bir drop düşürdüğü oyunda B kişisi ile aynı zamanı / eforu harcayarak oynuyor. B kişisi kendisinden bir şey kaybetmiyor.

Bazı söylediklerim anlaşılmaz olmuş olabilir. Sahuru bekler vaziyetteyim ve kafam sütlü köpüklü :p Keza bunlar benim kendi çıkarım ve görüşlerim. Hatalı da olabilirim. Şahsen bir problem görmüyorum.

Şimdi şu durumu merak ettim. Csgo da oyun içinde oynarken oyun sonlarında silah ve kasalar düşüyor. Bu silahları ve kasaları pazarda satabiliyoruz. Oyunda düşen silah ve kasaları satarak aldığımız anahtar ile yine oyun içinde düşürdüğümüz kasayı açarsak yine haram oluyor mu acaba? Çünkü bu durumda para yatırmamış oluyoruz.

Kasa açmak hususunda bir şans unsuru var. A kişisi 10 lira verip 100 lira kazanıyor B kişisi 100 lira verip hepsini kaybediyor. Burada B kişisinin kazancı olan 100 lira yok olurken A kişisi havadan 90 lira kazanıyor. Bu kumardır. Kasa kaybedenlerin parasını toplar ve küçük bir miktarını kumarın devam etmesi için yem olarak kullanır. Kaybeden 1000 tane B kişisi varsa kazanan sadece 1 tane A kişisi vardır. Kumarın mantığı budur ve bundan ötürü haramdır.

Ancak pazardan kasa alma senaryosunda sen para verip karşılığında bir ürün alıyorsun bunda illegal bir durum yok. Bir nevi ticaret ki bunda haram yoktur.

Oyundan düşen itemler hususunda da şaibelidir. Ancak mantığım haram olmadığı yönünde ağır basıyor. Oyunu 1000 tane kişi oynuyorsa belki 1000'ine de aynı drop düşmüyor evet. Ama 1000'i de oyunu eğlence amaçkı oynuyor. Oynadığında drop düşürmese bile o oyundan herkes zevkini alıyor bir şekilde. Yani bir nevi fazladan kazanç durumu söz konusu. Bunun ekstra bir bedeli yok. A kişisi kıymetli bir drop düşürdüğü oyunda B kişisi ile aynı zamanı / eforu harcayarak oynuyor. B kişisi kendisinden bir şey kaybetmiyor.

Bazı söylediklerim anlaşılmaz olmuş olabilir. Sahuru bekler vaziyetteyim ve kafam sütlü köpüklü :p Keza bunlar benim kendi çıkarım ve görüşlerim. Hatalı da olabilirim. Şahsen bir problem görmüyorum.
Bence de oyun sonunda sıkıntı yok. Çünkü sen bi emek sarf ediyosun ve bunun sonucu skin kasa elde ediyosun ve herhngi bir kaybın yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı