Eğer internet altyapınızla alakalı olmadığına eminseniz oyunda denenebilecek tek bir şey var. Maksimum bant genişliğini yüksek bir değere veya sınırsıza almalısınız. Menüde, matchmaking ping ayarı ile aynı yerde bulursunuz. Oyuna yeterince internet trafiği sağlanmazsa loss veya choke görülebilir.
Öte yandan, internet paketiniz hızlı olsa dahi kullandığınız routerın kalitesiz olmasından dolayı kendisine bağlanan cihaz sayısının artmasıyla birlikte gelen/giden paketleri yönetmekte zorlanabilir. Bu durum da ping ve paket kaybını tetikler. Bu senaryoda kullandığınız routerın daha iyi bir cihazla değiştirilmesi veya mevcut cihazın modem özelliğini korumak için onu köprü moduna alıp daha kaliteli bir routerı eski cihaza bağlayıp kullanmak gerekir.
İSS kaynaklı olma ihtimali de epey yüksek. Kullandığınız şirketin sizin bölgenize hizmet veren yönlendiricisinin zayıf olması veya bir sebepten ötürü artan talebi karşılamakta zorlaması sonucu paketlerin iletilmesi aksayabiliyor. Kullanıcı olarak bunu tespit etmek zor. (Pingpotter programı veya Windows'taki trace route aracı kullanılabilir.) İSS'lerin çağrı merkezindeki elemanlar bile bu sıkıntıları göremez/gösterilmez. Zira bu şirketler kalitesiz olduklarını kabul etmek istemezler. Bu durumda da İSS değişikliği gereklidir. Mesela ben üç farklı şirkete düşük ping ve paket kaybı olarak şu tecrübeyi elde ettim: TürkNet>Türk Telekom>Millenicom
Millenicom'da CS:GO oynayamaz olmuştum. O kadar rezaletti.