CS:GO'da peek nasıl atılır?

Rakibin durma ihtimalinin yüksek olduğu spotlara cross koyup sadece A ve D klavye tuşlarını kullanarak sola veya sağa atabilirsiniz. Peek atarken kesinlikle S veya W tuşlarını kullanmayın.

Peek atma , haritada belirli noktalara , ''oyuncuların en çok bulunduğu yerlere '' coverdan sanki adam ordaymış gibi kafasını hizalayıp çıkıyorsun . Eğer oyuncu ordaysa gerisi yeteneğine ve tecrübene bağlı.

Ben peekleyeceğim zaman strafe atarak peekliyorum. Yarı strafeda diyebiliriz. Misal duvardan peekleyeceğim, geri gelip koşuyorum ve duvarın bitişine gelmeden zıplıyorum zamanı çok iyi ayarlamanız lazım yere değmeyeceksiniz. Sonra sağa gideceksem D'ye basıp fareyi de o tarafa çeviriyorum.

Pozisyon olarak duvara bitişik bir şekilde adamın olacağı yere crossunu koy, daha sonra hızlı bir şekilde D ya da A tuşuna bas sağdan soldan peeklediğin yere göre değişir mesela D ye bastık Dust 2 de mid door önündeyim ct tarafını peekleyeceğim D ye basıp kapıyı geçtiğin an a ya basman gerekiyor ve karakter durdugu an ateş etmen gerekiyor ve bunların hepsini tam zamanında yapman gerek :(

Hocam örnek vermek gerekirse özellikle xantares peek dediğimiz peek türünde olan olay karşıda olan adamın aim koymuş olan adamın kafasını karıştırmak ve aimini bozmak için fazladan hareket edip aimi sağa veya sola kaydıracağı yerde zaman kaybı yaşatacak ve aimini koymayı zorlaştırır. Karşıda olan adam size aimi koyana kadar onu vurursunuz aslında basit bir mantığı var. Bunu hızlı bir şekilde yaparsanız çok rahat kill alabilirsiniz. Nasıl yapılacağını yazmamışım fazladan sağa veya sola hangi tarafa peek atıyorsanız oraya fazladan gitmeniz lazım.

Merhaba dostum, birden fazla peek çeşitleri vardır sana kısaca özetleyebilirim.

Shoulder peek: karşı rakipte eğer AWP var ise hızlı bir şekilde rakibe A - D yaparak görünüp yerine geri gidersin ve infosunu alırsın.

Jiggle peek & Ferrari peek: shoulder peek'e benzer seri bir şekilde çıkıp rakibe ateş edersin ve öldürürsün.

Wide peek: rakibin yerini bildiğin zaman kutunun & duvarın köşesinde veya önünde geniş bir açıda bekleyerek rakibi avlamak, eğer rakibin seni görebileceği bir pozisyondaysan 2v1 durumlarda kötü bir fikirdir.

Close peek: karşı rakipte awp kullanan var ise duvarın köşesine vücudunun gözükmeyeceği bir şekilde geçersin aimini duvardan uzaklaştırırsın çok ufak bir adım ile peekleyip geri kaçarsın bu sayede rakip afallar ve infosunu alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı