Bazen oluyor ki 0 takılma ve oyun çok akıcı oluyor. Benim için CS:GO neden stabil değil? Şu an ki işlemcim Ryzen 5 5600X. Ekran kartı RX 550. Single RAM kullanıyorum. Monitör 240Hz. RAM'lerden dolayı olacağını düşünmeyin. Sorunum FPS değil. Ayrıca daha önce daha üst seviye ekran kartları + X2 Dual 16 GB RAM kullandım. Bu mikro kekeleme sorunlarını "forums.blurbusters.com" forumunda bakındım.
Az da olsa direkt olarak aynı sorunu yaşayan kullanıcılara rastladım. Hepsi Full sistem değiştirmiş ama yine de aynı sorun devam etmiş. Ve bu sorun için elektrik sorunu olduğunu söylemiş diğer kullanıcılar. Bu mümkün mü? Odam da topraklama hat yoktu, daha sonra yaptırdım ve voltaj değerlerini de ölçüm yaptı eve çağırdım elektrikçi. Her şey normal. Ama bilemiyorum benim kafama da bu sorun bu evde, ama neyde onu bilmiyorum. Bilgisayarlık bir durum değil ama ondan eminim.
Bu dediğiniz sorunu yaşıyordum ve bende araştırdım. O dediğiniz elektrik, topraklama hat vs. muhabbetlerini gördüğümü hatırlıyorum. Bende sizin gibi 144Hz, ardından 280Hz ve ardından 240Hz monitöre geçtim. Şu an 240Hz BenQ XL2546 kullanıyorum. Fakat ilginçtir ki Valorant oynarken aldığım 200 FPS CS:GO oynarken aldığım sabit +300 FPS'den çok daha akıcı oluyor. Sebebini 3 şeye bağladım.
1- CS:GO oyun motorunun eski olması.
2- Oyun kalitesinin sunuculardan sunucuya göre değişiklik göstermesi.
3- Ağ değerleri yani tickrate, ms, loss.
3'e çok takılı kalmayın ama 1 ve 2'nin etkili olduğunu düşünüyorum. Fark etmişsinizdir ki e-sporcuların çoğu ( CS:GO oynayan) XL2546K modelini kullanıyor. Bir aralar s1mple ASUS PN259QNR modeline geçiş yapmıştı ki 1-2 ay sonra belki daha kısa süre bilmiyorum XL2546K modeline geri döndü. Demek ki 240Hz'den 360Hz'ye geçince CS:GO'da pek verim alamadı. Ama Valorant oynayan oyuncuların birçoğu 360Hz kullanıyor. Oyun yeni, oyun motoru güncel, sunucuları Valve'nin Matchmaking sunucularına göre daha kaliteli, her sunucu 128 tickrate efektler animasyonlar gibi ekstralar olmasına rağmen 200 FPS oynarken bile CS:GO'dan daha akıcı hissediyorum. Fakat yeri geliyor CS:GO'da düz bir map açıyorum Dust II mesela tek başımayım 128 tick ve yağ gibi akıyor oyun. Gerçekten ironik bir durum, bende çözemedim ve araştırmaya devam ediyorum. Umarım siz de sorununuzu çözersiniz, iyi akşamlar iyi forumlar
Process Lasso kullanarak önceliği CS:GO üzerine vermeyi dener misiniz peki? Aklıma da başka bir şey gelmedi maalesef.
SSD markanız nedir ?
Longline çok bilindik bir marka değil kronik sıkıntıları olabilir disk kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ben.Dostum daha önce Kingston A2000 500GB A1000 240GB Nvme SSD kullandım. Ayrıca Samsung Evo Sata 3 SSD kullandım. Şu an ki Longline marka 128GB Nvme SSD. Ayrıca hızlı olan bir tane yedek harddisk'im var.
A2000 veya Samsung EVO kullanırken böyle takılmalar yaşadınız mı?Dostum daha önce Kingston A2000 500GB A1000 240GB Nvme SSD kullandım. Ayrıca Samsung Evo Sata 3 SSD kullandım. Şu an ki Longline marka 128GB Nvme SSD. Ayrıca hızlı olan bir tane yedek harddisk'im var.
Longline çok bilindik bir marka değil kronik sıkıntıları olabilir disk kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ben.
A2000 veya Samsung EVO kullanırken böyle takılmalar yaşadınız mı?