CS-GO'daki rank sistemi

Rank belirleme sadece kill veya galibiyetle olmuyor. EDO, head shot, takıma katkı puanı gibi birçok faktör var. Bence gelişmiş sistem baya. Seviye puanı var bir de (çavuş, teğmen diye yükselen) o mesela oynadıkça adam vurdukça artıyor sürekli ama rank olayı (silver, gold nova gibi) çok farklı. Yani kısacası oyunda aktif bir karakter olmak gerekiyor biraz.

Acaba bir sonraki ranka ne kadar kaldı diye görmemizi sağlayacak bir site var mıdır? Sonuçta oyun içinde gizli bu değer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rank atlamanızı etkileyecek bir sürü faktör var. Evet adam vurmak önemli, asist önemli, edo önemli, karşıdaki oyuncuların ve senin arkadaşlarının rankları önemli, hatta insanların seni kaç kere rapor ettikleri bile önemli. Kazanmak asıl gereken ama iyi oynayarak kazanmak lazım. 3'e 20 gidip 16-0 kazanman hiçbir işine yaramaz. Öncelikle sen iyi olacaksın oynadığın maçta iyi frag kasacaksın ki maçı kazanasın. Ha bu demek değildir her maçın galibiyet olacak maalesef olmuyor ve keşke öyle olsa. Kendimden örnek vereyim 4 maç üst üste Win aldıktan sonra 1 beraberlik 1 lose aldım sonrasında aldığım galibiyet beni bir üst ranka taşıdı. Bu arada bu oyunların hiçbirinde kötü performans sergilemedim genelde birinciydim.

Kazanmak en önemli şey rank atlamak için. 2 sırada K/D/A ve EDO puanı geliyor.
Kazanırken kaybetmemek de önemli. 1 oyun kaybedip 1 oyun kazanıyorsanız rank atlamanız çok zor. Özellikle arka arkaya 3-4 kez kazandığınızda çok hızlı rank atlayabilirsiniz. Ben art arda kazandığım için 5-6 oyunda 2 rank atlamıştım.

Çok değişik bir sistem. 10 maç arka arkaya kazanıp atlayamıyorsun sonra 1 maç kaybettiğinde rankın düşüyor. Bazen hiç beklemediğin anda rank yükseliyorsun. Yoldaşta supreme olmuştum bir ara sonra oyuna 1 ay girmedim. Rank sıfırlanmış sonra yoldaşta ben taşıdım ve Win aldım rank belirlendi ve Silver 1 attı. Ben şimdi bir daha kasar mıyım? CS'yi rank kasmak için oynayacaksan hiç oynama.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı