CS:GO'ya girince bilgisayar reset atıyor

Mertkarasu

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2015
Mesajlar
57
Çözümler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. Yaklaşık bir 2-3 gündür CS:GO'ya girince 3-4 dakika sonra bilgisayar reset atıyor. Yeniden başlıyor. Fakat bazen hiç reset atmıyor. Format attım olmadı.
FurMark testi yaptım ekran kartı 15-20 dakika sorunsuz 70 derecede sabitledi ekran kartı sıcaklığını.
Sonra dedim acaba işlemciden mi kaynaklı bir sorun mu. Prime95 testi yaptım, bu sefer de işlemci 55 derecede sabitlendi.
Anakart: MSI H310M GAMING Arctic.
İşlemci: i3 9100.
Ekran kartı: GTX 660 Ti.
PSU: Cooler Master G650M.

Sizce donanımsal mı yoksa yazılımsal mı?
Windows 10 güncel sürüm kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Ram'den kaynaklanıyordu yeni ram takmıştım diğer ram ile değerleri tutuşmuyordu rami çıkarttıktan sonra sorun olmadı.
 
Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Ram'den kaynaklanıyordu yeni ram takmıştım diğer ram ile değerleri tutuşmuyordu rami çıkarttıktan sonra sorun olmadı.
Tek slot ram var xpg 8gb
Format attıktan sonra düzelmediyse büyük ihtimalle sorunun sıcaklıktandır kuzey köprüsü ısındığı zamanda bilgisayar kapanabiliyor.
kuzey köprüsünün ısınıp ısnmadığı nasıl anlayabiliriz?
 
X.M.P kapalı şekilde RAM testi yap.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aklınıza gelicek bütün testleri yaptım. Power supply'den tutun işlemci ram anakart ekran kartı aklınıza gelicek bütün tesleri yaptım.
Çözümü şöyle buldum.
Bios'dan cpu ratio ayarını sabitledim yani işlemcinin boost yapmasını engelleyerek çözdüm sorunu benim işlemcim i3 9100f normal hızı 3.6 ghz boost ile birlikte 4.2 çıkıyodu. Ben onu sabitleyerek boost yapmasını engelledim. Sorunu böyle çözdüm
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı