Çözüldü CS sunucusu için 27015 portunu açmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
CS:GO sunucusu için 27015 portunu modem ara yüzünden açıyorum daha sonrasında sunucuyu başlatıyorum, port check sitelerinden kontrol ettiğimde kapalı gözüküyor. Minecraft için 25565 portu da açık sunucuyu açtığımda port açık gözüküyor, fakat CS sunucusunda bu şekilde olmuyor hiçbir şekilde çalıştıramadım. Ayrıca sunucuyu LAN'da çalıştırdığımda sunucuya ben girebiliyorum, fakat publice aldığımda giremiyorum. Epey uğraştım fakat yapamadım.
@Ellie Williams

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sunucuyu ne için açıyorsun arkadaşlarla oynamak içinse eğer ki aynı partiye katılıp istediğin atölye haritasını açabiliyorsun. Topluluk içinse Hetzner'den bir VPS kiralasan oyuncuların için de senin için de daha sağlıklı olur. CS2 için mi yoksa direkt CS:GO için mi açıyorsun sunucuyu?

Hocam sunucuyu ne için açıyorsun arkadaşlarla oynamak içinse eğer ki aynı partiye katılıp istediğin atölye haritasını açabiliyorsun. Topluluk içinse Hetzner'den bir VPS kiralasan oyuncuların için de senin için de daha sağlıklı olur. CS2 için mi yoksa direkt CS:GO için mi açıyorsun sunucuyu?
CS:GO için açıyorum hocam, birde atölyeden açsam plugin vs ayarlayamam.
Windows Güvenlik Duvarı'nda porta izin verdin mi?
Verdim hocam, hatta direk şu kodu powershelle yapıştırdım.
New-NetFirewallRule -DisplayName "CS2 Server" -Direction Inbound -LocalPort 27015,27016 -Protocol TCP -Action Allow
New-NetFirewallRule -DisplayName "CS2 Server" -Direction Inbound -LocalPort 27015,27016 -Protocol UDP -Action Allow
New-NetFirewallRule -DisplayName "CS2 Server" -Direction Outbound -LocalPort 27015,27016 -Protocol TCP -Action Allow
New-NetFirewallRule -DisplayName "CS2 Server" -Direction Outbound -LocalPort 27015,27016 -Protocol UDP -Action Allow
CS2 olarak isimli fakat CS2 ve CS:GO serverleri aynı portu kullanıyor.

Sunucu açıkken port check yapman lazım. Ayrıca sen kendi ağın üzerinden public IP adresin ile bağlanamazsın. Bunlara dikkat ettin mi?
Sunucu açık iken port check yaptım hocam kapalı gözüküyordu, birde girişi ipv4 adresim ile denedim. Sunucu landayken girebiliyorum fakat landan çıkarttığım da giremiyorum.

@Ellie Williams Hocam sağolsun any desk ile bağlanıp kontrol etti port kısmında sorun yok, sunucu bozuk olduğu için olmuyormuş.(Tabi oyun dinazor olunca böyle şeyler olabiliyor.) Yakın zamanda bir kaç deneme daha yapacağım sunucu dosyalarıyla ilgili, eğer çözersem çözümünü atarım buraya.

Sorunu çözdüm, ilk olarak sunucuya source ve meta mod kuruyoruz daha sonrasında
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videonun açıklamasında yer alan dosyayı indirip kuruyoruz. GitHub - vanz666/NoLobbyReservation: Allows players to connect to the server directly without requesting a lobby id from Steam. Şuradan da bu pluginin eksik dosyasını indirip aynı şekilde onu da kuruyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı