CS2 15 FPS üstüne çıkmıyor

İşletim sistemi
Windows 11

mehmetdgrmncc

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 gb
İşlemci
i5
Elimde ASUS Vivobook bir laptop var. Valorant 60 FPS oynatıyor ama CS 15 FPS'de kalıyor. Çok grafik kalitesini bozmadan yapabileceğim ayar ya da FPS dosyayı falan var mı?

Elimde ASUS Vivobook bir laptop var. Valorant 60 FPS oynatıyor ama CS 15 FPS'de kalıyor. Çok grafik kalitesini bozmadan yapabileceğim ayar ya da FPS dosyayı falan var mı?
Valorant'ı 60 FPS oynatabiliyorsa işlemcin CS2'yi akıcı bir şekilde oynatmaya yetmez.

Aynı sorundan dolayı eski bilgisayarımda (Acer Aspire 5 A515-51G) uyguladığım yöntemler ile 2 kat fps artışı sağlayabilmiştim. Biraz uzun yazacağım;

Benim 8. Nesil i5-8250U işlemcili + Nvidia Mx150 2gb ekran lartlı + 8 GB Ramli laptobumda 45 fps'in üstüne çıkmıyordu. Geçtiğimiz aylarda termal bakımlarını yaptım, bir laptop soğutucu aldım ve sıfırdan temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım.
Kullandığım Windows 10 Performance Edition olarak geçiyor, kinghaze yapımı özel bir windows. Güvenilir olup olmadığı tartışılır ancak ben gmail hesabım dahil hiçbir hesabımı kurmadan sadece steam hesabım bağlı şekilde kullanıyorum.
Windows kurulumu ve driver yüklemeleri sonrası Throttlestop programını kullanmayı öğrendim, uzun araştırmalar sonucu ideal ayarları bulup işlemcimin thermal throttle'a marus kalmadan 3.4 Ghz çakılı çalışacak şekilde ayarladım (sadece oyun oynayacağım zaman aktifleştiriyorum).
Afterburner yazılımı ile de ekran kartına biraz overclock yaptım ve şu anda CS2 de 1024x768 çözünürlük low kalitede ortalama 70-80 FPS civarı alıyorum. Max 45 FPS'den 80'lere getirebildim.
Size tavsiyem benim izlediğim adımları izleyerek 2 kat FPS artışı sağlayabilirsiniz ancak yine de CS2 oynayabileceğinizi sanmıyorum. Valorantta daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz.

Not: Eski bilgisayarım U tipi verimlilik işlemcisine sahip olduğundan overclock'a vs. uyumlu değildi. Ben bunu Advanced Bios ayarlarını aktifleştirerek ve işlemci üzerindeki kilitleri kaldırarak mümkün hale getirebildim. Bu işlemleri yapacak olursanız çok dikkatli olun, herşeyi araştırarak hareket edin.

İşlemci i5 1235
RAM 8 GB
Ekran kartı da UHD Graphics gözüküyor

Aynı sorundan dolayı eski bilgisayarımda (Acer Aspire 5 A515-51G) uyguladığım yöntemler ile 2 kat FPS artışı sağlayabilmiştim. Biraz uzun yazacağım;

Benim 8. Nesil i5-8250U işlemcili + NVIDIA MX150 2 GB ekran lartlı + 8 GB RAM'li laptopumda 45 FPS'in üstüne çıkmıyordu. Geçtiğimiz aylarda termal bakımlarını yaptım, bir laptop soğutucu aldım ve sıfırdan temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım.
Kullandığım Windows 10 Performance Edition olarak geçiyor, kinghaze yapımı özel bir Windows. Güvenilir olup olmadığı tartışılır ancak ben Gmail hesabım dahil hiçbir hesabımı kurmadan sadece Steam hesabım bağlı şekilde kullanıyorum.
Windows kurulumu ve driver yüklemeleri sonrası ThrottleStop programını kullanmayı öğrendim, uzun araştırmalar sonucu ideal ayarları bulup işlemcimin thermal Throttle'a marus kalmadan 3.4 GHz çakılı çalışacak şekilde ayarladım (sadece oyun oynayacağım zaman aktifleştiriyorum).
Afterburner yazılımı ile de ekran kartına biraz overclock yaptım ve şu anda CS2 de 1024x768 çözünürlük Low kalitede ortalama 70-80 FPS civarı alıyorum. Max 45 FPS'den 80'lere getirebildim.
Size tavsiyem benim izlediğim adımları izleyerek 2 kat FPS artışı sağlayabilirsiniz ancak yine de CS2 oynayabileceğinizi sanmıyorum. Valorant'ta daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz.

Not: Eski bilgisayarım U tipi verimlilik işlemcisine sahip olduğundan overclock'a vs. uyumlu değildi. Ben bunu Advanced BIOS ayarlarını aktifleştirerek ve işlemci üzerindeki kilitleri kaldırarak mümkün hale getirebildim. Bu işlemleri yapacak olursanız çok dikkatli olun, her şeyi araştırarak hareket edin.

Yazdıklarımdan farklı siz Windows 7 veya 8 PE araştırıp deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı