GeForce NOW CS2 4:3 görüntü genişlemiyor

solarisle

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
GeForce NOW üzerinden CS2 oynuyorum. Her zaman kullandığım ayar olan tam ekran 4:3 – 1024x768 çözünürlüğünü yapıp kaydediyorum.
Daha sonra oyunu tam ekran pencereli moda alarak görüntüyü stretched (genişletilmiş) şekilde kullanabiliyordum. Bu işlem daha önce sorunsuz çalışıyordu.

Ancak bugün tekrar aynı adımları yapmama rağmen, oyunu “tam ekran pencereli”ye aldığım anda otomatik olarak 16:9'a geçiyor ve çözünürlüğü değiştirmeme izin vermiyor.
Bu durumu nasıl çözebilirim? Eskisi gibi stretched 4:3 oynamam mümkün mü?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
GeForce NOW üzerinden CS2 oynuyorum. Her zaman kullandığım ayar olan tam ekran 4:3 – 1024x768 çözünürlüğünü yapıp kaydediyorum.
Daha sonra oyunu tam ekran pencereli moda alarak görüntüyü stretched (genişletilmiş) şekilde kullanabiliyordum. Bu işlem daha önce sorunsuz çalışıyordu.

Ancak bugün tekrar aynı adımları yapmama rağmen, oyunu “tam ekran pencereli”ye aldığım anda otomatik olarak 16:9'a geçiyor ve çözünürlüğü değiştirmeme izin vermiyor.

Teşekkürler.
hocam csyi neden GF nowdan oynuyorsunuz

Merhaba,

Teşekkürler.
Öncelikle boyut düşürmek artık CS:GO'daki gibi iyi bi şey değil. 2. olarak Windows çözünürlüğünüz ne ise pencereli de o etkin olur oyunda.

CS:GO'da iyiydi CS2 de iyi değil diyorsun ya 4:3 açıkla bakalım niye öyle?
Dostum en basit mantıkla çoğu E-Sporcu 16:9 geçti. Bu basit mantık ve 4:3 oynamamak için geçerli bir neden. CS:GO 720P için geliştirilen, yapısında 4:3 olan bir oyun olduğu için 4:3 iyi çalışıyordu. CS 2'de ise karakteri görünürde büyütüyor ama hitbox olarak neredeyse 16:9 bir karaktermiş gibi işliyor. Bu da merminin karakterin içinden geçmesi gibi sorunlara yol açıyor. Hem bu dezavantaj yetmezmiş gibi bir de mapi tam olarak görememe mevzusu var. Ben de şu an 4:3 oynuyorum ama 16:9 alışamadığım için. Yoksa dezavantajını hayli hayli görüyorum.

Son düzenleme:
Dostum en basit mantıkla çoğu e-sporcu 16:9 geçti. Bu basit mantık ve 4:3 oynamamak için geçerli bir neden. CS:GO 720p için geliştirilen, yapısında 4:3 olan bir oyun olduğu için 4:3 iyi çalışıyordu. CS 2'de ise karakteri görünürde büyütüyor ama hitbox olarak neredeyse 16:9 bir karaktermiş gibi işliyor. Bu da merminin karakterin içinden geçmesi gibi sorunlara yol açıyor. Hem bu dezavantaj yetmezmiş gibi bir de mapi tam olarak görememe mevzusu var. Ben de şu an 4:3 oynuyorum ama 16:9 alışamadığım için. Yoksa dezavantajını hayli hayli görüyorum.

Hayır öyle bir hitbox sorunu yok 4:3 ten dolayı.
Donk 4:3
S1mple 4:3
Niko 16:9
M0nesy 4:3
Zywoo 4:3
Xantares 4:3
B1t 4:3
Ropz 16:9
Apex 4:3
Flamez 4:3
Mezii 5:4
Umarım yetmiştir bu kadar oyuncu yazmam, 11 oyuncu yazdım arasından sadece 2'si 16:9 kullanıyor. Ropz eskidende 16:9,16:10 kullanıyordu diye biliyorum niko sonradan geçti. CS:GO zamanlarından. CS:GO çıktığında 16:9 vardı zaten daha stabil çalışıyormuş 4:3 ondan alışmışlarda falan boş iş yani.

Arkadaşlar, ben bu çözünürlük boyutunun iyi mi kötü mü olduğuyla ilgilenmiyorum, teşekkür ederim cevaplarınız için. Ben yaklaşık 10 yıldır bu ayarlarla oynuyorum, bir anda değişmesi oyun performansımı ciddi şekilde etkiliyor. Sistemim maalesef CS2’yi kaldırmıyor. Bu konuda gerçekten yardımcı olursanız minnettar olurum. ☺️

Dostum en basit mantıkla çoğu e-sporcu 16:9 geçti. Bu basit mantık ve 4:3 oynamamak için geçerli bir neden. CS:GO 720p için geliştirilen, yapısında 4:3 olan bir oyun olduğu için 4:3 iyi çalışıyordu. CS 2'de ise karakteri görünürde büyütüyor ama hitbox olarak neredeyse 16:9 bir karaktermiş gibi işliyor. Bu da merminin karakterin içinden geçmesi gibi sorunlara yol açıyor. Hem bu dezavantaj yetmezmiş gibi bir de mapi tam olarak görememe mevzusu var. Ben de şu an 4:3 oynuyorum ama 16:9 alışamadığım için. Yoksa dezavantajını hayli hayli görüyorum.

Hocam CS'yi neden GF nowdan oynuyorsunuz.

Maalesef CS'yi destekleyecek bir sistemim yok.

Sadece tam ekranda oluyor.

Evet tam ekranda oluyor ama pillarbox yaşanıyor ve pillarbox yaşanıyorsa 4:3 kullanmanın bir mantıgı yok yine de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı