CS2 bilgisayarı yeniden başlatıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Altan Kandemir

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Gigabyte RTX 3070 TI Gaming OC
CPU: Ryzen 5 5600
RAM: XPG 2X8GB 3200MHz DDR4
Anakart: MSI B350 Tomahawk
Kasa: Gamepower Wraith
RAM
XPG 2x8 GB 3200MHz
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX GTX 1080
Anakart
MSI B350 TOMAHAWK
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Oyuna girdiğimde takım değişme sırasında, arka plan değiştirme sırasında veya direkt oyunu açtığım anda bilgisayarım kasa üstündeki tuşa basılmış gibi reset veya mavi ekran yiyor. Windows 10'da da denedim, 11'de de denedim. NVIDIA driverini temiz kurulumla yeniden yüklemeyi de denedim. -disable_d3D9ex ile de denedim, bir çözüm yok. Bunu yaşayan var mı? Veya bir çözüm bulabilen birisi? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

PSU: 600 watt.

Ek olarak bu sorunu sadece CS2'de yaşıyorum. Başka herhangi bir oyunda sorun yaşamadım. Bazı arkadaşlarımda da PC reset yemek yerine oyun crash veriyormuş.

Bileşenlerinize OCCT ile 15'er dakika stabilite testi yapın. Donanımlarda hata çıkacak mı bakalım.

Hocam pek vaktim olmadığından 5'er dakikalarla CPU ve ekran kartı testi yaptım. Bir süre de PSU testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı. Sizce NVIDIA driver sürümündeki bir hatadan olabilir mi? Eski versiyon yüklemeyi denemeli miyim?

Hocam pek vaktim olmadığından 5'er dakikalarla CPU ve ekran kartı testi yaptım. Bir süre de PSU testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı. Sizce NVIDIA driver sürümündeki bir hatadan olabilir mi? Eski versiyon yüklemeyi denemeli miyim?
Hocam ram testi de yaptınız mı genelde mavi ekranın büyük oranda sebebi ramlar ve xpm-expo kaynaklı oluyor. Sistem açılır genelde ama yük altında hataya düşer. Bence ramlari test edin. Sorun yoksa Nvdia sürücüsü üzerinde durabiliriz.

Hocam RAM testi de yaptınız mı genelde mavi ekranın büyük oranda sebebi RAM'lar ve xpm-EXPO kaynaklı oluyor. Sistem açılır genelde ama yük altında hataya düşer. Bence RAM'leri test edin. Sorun yoksa NVIDIA sürücüsü üzerinde durabiliriz.

Hocam RAM MHz'ini 3200'den 2133e indirince bir çökme reset yeme yaşamadım. İdeal olarak kaçta kullanmamı önerirsiniz böyle de çok düşük oldu ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı