Oyunda bazı fare ayarlarının olmadığını söylüyorlar. Bundan kaynaklı bir input lag yaşanıyor olabilir. Ben bağlantıdaki ayarlar ile kullanıyorum. Oradak tam ekran ve kendinize göre çözünürlük ayarını yapıp test eder misiniz?
Arkadaşlar betada kaç FPS alıyordunuz ve şu an oyunun çıkmış halinde kaç FPS alıyorsunuz? Optimizasyon sorunları hala mevcut mu?
Bu şekilde oynayanlar, Hz değerinin de düzgün çalıştığını söylüyorlardı. Reddit üzerinde yorumlarda bulmuştum. Ben ayrıca +fps_max "Hz oranı" komutunu da kullanıyorum. Siz yırtılma olmaması adına bunu Hz 3-5 üstüne sabitleyebilirsiniz. Oyunda ara sıra yaşanan takılmalardan dolayı sabit FPS kullanmak ani takılmaları azaltıyor. Yine oyunun kendinden oluşan ve özellikle arayüzde işlemciyi zorlayan efektlerden dolayı takılmalar devam ediyor.
Bu ayara ek olarak şu bağlantıdaki komutları da denedim. Komutları geri alma yöntemini yazdığından deneyebilirsiniz. Ben farkı çok anlamadım ama oyun eskiye göre daha istikrarlı gibi.
Ben ayrıca önceden de V-Sync açık kullanıyordum. Oyunun exe dosyasında yüksek DPI devre dışı bırakınca input lag olmadan oynanıyordu. Halen sorun yok ve hatta yeni motorda daha akıcı çalışıyor. V-Sync açmak tamamen size kalmış.
Ayrıca bu gece sunucularda gereksiz bir lag var. Lag olduğunda zaten anlamamanız imkansız. Tickrate yerine geçen sistem çok ufak gecikmelerde bile oyun içerisinde size bunu hissettiriyor.