Çözüldü CS2 GPU kullanımı yüksek CPU ise düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UnknownS105

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başlıkta görmüş olduğunuz gibi CS2 de sorunum bu şekilde. Zaten sık sık FPS dalgalanmaları oluyordu. GPU kullanımı %100'e ulaşıyor CPU ise %20-30 arası geziyor. Neden olabilir?

Ekran kartım RTX 3070.
İşlemci Ryzen 7 5700X.

Çözüm
Bir başlıyor drop oyunu alta almadan veya maçtan çıkmadan düzelmiyor genelde her maç oluyor aslınds oyunda da sorun var diye biliyorum fakat bu kadarı normal değil.
O zaman sizin bilgisayardan kaynaklı bir şey değil gibi duruyor. Dediğiniz gibi oyunda zaten sorun var özellikle optimizasyon konusunda, eski sistemimde rekabetçi oynayabiliyordum mesela ama ölüm maçında bilgisayar ölüyordu. Oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi acaba? Bir de NVIDIA App üzerinden bir bakın bakalım sürünücünüz son sürümde mi, değilse tek tıkla güncelleyebilirsiniz.
Hocam öncelikle yazılımsal problemleri elememiz için sisteminize ufak bir virüs taraması yapabilirsiniz ama onla ilgili olduğunu sanmam. Oyun sırasında CPU sıcaklığı değerlerini de gözlemlediniz mi ve soğutucunuz nedir?

Hocam öncelikle yazılımsal problemleri elememiz için sisteminize ufak bir virüs taraması yapabilirsiniz ama onunla ilgili olduğunu sanmam. Oyun sırasında CPU sıcaklığı değerlerini de gözlemlediniz mi ve soğutucunuz nedir?

İşlemci derecesi 50-51 daha yeni format attım sıvı soğutucu takılı Master fox.

Açıkçası şaşırtıcı bir durum. Bu droplar çok sık mı yaşanıyor? Bir de FPS düşünce uzun süre düşük mü kalıyor yoksa anlık düşmeler şeklinde mi?

Bir başlıyor drop oyunu alta almadan veya maçtan çıkmadan düzelmiyor genelde her maç oluyor aslınds oyunda da sorun var diye biliyorum fakat bu kadarı normal değil.

O zaman sizin bilgisayardan kaynaklı bir şey değil gibi duruyor. Dediğiniz gibi oyunda zaten sorun var özellikle optimizasyon konusunda, eski sistemimde rekabetçi oynayabiliyordum mesela ama ölüm maçında bilgisayar ölüyordu. Oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi acaba? Bir de NVIDIA App üzerinden bir bakın bakalım sürünücünüz son sürümde mi, değilse tek tıkla güncelleyebilirsiniz.

Çözüm

Evet dediğiniz gibi her şey yapılmış durumda aslında driverlar güncel yapmadığım şey kalmadı sadece bu oyunda oluyor demek ki sorun oyunda teşekkür ederim.

Evet dediğiniz gibi her şey yapılmış durumda aslında driverlar güncel yapmadığım şey kalmadı sadece bu oyunda oluyor demek ki sorun oyunda teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim. Aslında pek yardımım dokunmadı ama yapacak bir şey yok. Oyuna gelen bir güncellemeyle çözülür diye umuyorum ki zaten sürekli olarak güncellemeler geliyor CS2'ye. Sizin dediğiniz sorun şu an bende yok ama sizin donanımınız farklı sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı