Selamlar,
Bir sistem aldım. Sizce nasıl olmuş. Sadece CS2 oynuyorum ve uzun yıllarda Update yapmadan OC yapıp kullanabildiğim yere kadar kullanamk istiyorum.
Bayağı F/P odaklandım. Birçok siteden bekleyen kuponlarım ve taksit seçeneklerine göre aldım. O yüzden çok kızmayın bana.
Ama sistemi saçmalattıracak bir şey yaptıysam da geri dönüşü varken yapayım.
Kesinlikle böyle yapmamalısın dediğiniz bir şey var mı?
Linkleri de ekledim ki benim gibi fakir birileri varsa belki örnek olur.
PSU'ya fazla para vermemim sebebi OC veya Update de değiştirmem diye düşündüm. PSU markasını daha önceden almıştım bir sorun yaşamadım.
Soğutucu içinde şimdilik idare edip sistem yetmediğinde sıvı soğutma alıp OC ile devam etmeyi düşünüyorum.
BATTLE-AX B650M-PLUS V14 6 taksit 5.000
7800x3d 6 taksit 16.000
GAINWARD GeForce RTX5070 Ti PHOENIX 16GB GDDR7 3 taksit 38.000.
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 3 taksit 3.600.
GAMETECH GTP-1000 1000W 80+ GOLD FULL kupon 4.500.
kasa kupon 1.700.
Soğutucu kupon 300.
abi örnek vereyim sana suan 3050 laptop'da oynuyrum.OC yapınca +500FPS alacağını falan mı sanıyorsun? Aşırı bir fark olmuyor 5070 Ti 5 yıl sonra çöp haline gelecek diye bir şey yok kartına bakımını temizliğini yaparsan seni daha uzun yıllar bile götürür zaten.
Kendim RX 580 kullanıyorum ve günümüz oyunlarını Low veya medium ayarlarda oynayabiliyorum 2017 yılında çıkan bir kart olmasına rağmen günümüz oyunlarını rahatça oynatıyor.
hangisi için diyorsun peki soğtucu mu psu mu ?O işlemci patlamıyorsa dua et.
Abi örnek vereyim sana şu an 3050 Laptop'da oynuyrum.
110 FPS veriyor ve böyle basit ayarları kapattım 140'a çıktı ve drop yemiyorum.
Acayip mutlu oldum. Bunu yaşatsa ileride yeter.
Soğutucu ile başka önerisini olur mu pkei taksitli bir şeyler alsam.
Sıvı soğutmada labiliri.
Çünkü soğtucu bizi öldürecek gibi.
Hangisi için diyorsun peki soğtucu mu PSU mu?
Abi örnek vereyim sana şu an 3050 Laptop'da oynuyrum.
110 FPS veriyor ve böyle basit ayarları kapattım 140'a çıktı ve drop yemiyorum.
Acayip mutlu oldum. Bunu yaşatsa ileride yeter.
Soğutucu ile başka önerisini olur mu pkei taksitli bir şeyler alsam.
Sıvı soğutmada labiliri.
Çünkü soğtucu bizi öldürecek gibi.
Hangisi için diyorsun peki soğtucu mu PSU mu?
Abi nasıl gereksiz bu oyun Update almayacak mı?
Şimdi baktım da 541W yapıyor. PC Build'den baktım.
850 watt bile gereksiz gibi geldi. %20 ile çalışsa 680 gibi ileride OC bile yapsam yeter.
İsim vat miktarı Eşya sayısı Toplam Watt AMD Ryzen 7 7800X3D 120 W x 1 120 W NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti 300 W x 1 300 W Masaüstü Anakart 35 W x 1 35 W DDR5 6 W x 2 12 W SSD M.2 2 W x 1 2 W CPU Hava Üfleyici 30 W x 1 30 W LED aydınlatmalı 120mm 6 W x 7 42 W Toplam yapılandırma gücü 541 W
Saydıklarınız kalitesiz, doğrudur. Hatta aralarında Frisby olan "Bomba" lakabına sahiptir, aslında çoğuna bomba derler. Güzel bir sisteminiz var ve paranızda var, "İlla ben merdiven altı istiyorum." diyorsanız tabi birşey diyemeyiz ama motora güç verecek parça önemli. Ucuz et yahiniyi rezil eder.archoon, aztech, frisby, rampage ,inca bunlarda mı kalitesiz illa fps mi olsun diyorsunuz.
Ayıptır söylemesi hocam neden Trenyol? Diğer mağazaları sevmeme sebebiniz nedir? Gördüğüm kadarıyla kampanya için ama en ucuz satıcıdan alsanız gene kârlı çıkıyorsunuz sonuçta.trendyoldan önerebileceğiniz f/p olarak önerileri alayım.
Phantom Spirit gibi kule tipleride iş görebilir ama 3 fanlı bir sıvı soğutucu veya kaliteli bir model çift fanlı tercih ederseniz arada ciddi farklar oluşabilir. Standart veya ucuz çift fanlı sıvı soğutucular çok bir fark yaratmıyor, aynı fiyattaki hava soğutuculara karşın.sıvı soğutmamı alayım yoksa kule tipi mi
Bedavadan kupon onur kullanmam gerekiyor.Saydıklarınız kalitesiz, doğrudur. Hatta aralarında Frisby olan "Bomba" lakabına sahiptir, aslında çoğuna bomba derler. Güzel bir sisteminiz var ve paranızda var, "İlla ben merdiven altı istiyorum." diyorsanız tabi birşey diyemeyiz ama motora güç verecek parça önemli. Ucuz et yahiniyi rezil eder.
FSP, Highpower, CoolerMaster, MSI, Asus, Thermaletake, NZXT, Corsair, Bitfenix, Bequite, XPG gibi bir sürü marka var, eli yüzü düzgün olan. Tabi modellerine göre değişiyor, sırf MSI olsun diyede MSI 600DN gibi kötü PSU'lar alınmaz.
Ayıptır söylemesi hocam neden Trenyol? Diğer mağazaları sevmeme sebebiniz nedir? Gördüğüm kadarıyla kampanya için ama en ucuz satıcıdan alsanız gene kârlı çıkıyorsunuz sonuçta.
Phantom Spirit gibi kule tipleride iş görebilir ama 3 fanlı bir sıvı soğutucu veya kaliteli bir model çift fanlı tercih ederseniz arada ciddi farklar oluşabilir. Standart veya ucuz çift fanlı sıvı soğutucular çok bir fark yaratmıyor, aynı fiyattaki hava soğutuculara karşın.
Tek fanlı sıvı soğutucu ise para tuzağı.
Başka bir satın almak için kullanırsınız. İlla bir ihtiyacınız vardır.Bedavadan kupon onur kullanmam gerekiyor.