CS2 için alınan RX 5070 Ti sistem iyi mi?

Selamlar,
Bir sistem aldım. Sizce nasıl olmuş. Sadece CS2 oynuyorum ve uzun yıllarda Update yapmadan OC yapıp kullanabildiğim yere kadar kullanamk istiyorum.
Bayağı F/P odaklandım. Birçok siteden bekleyen kuponlarım ve taksit seçeneklerine göre aldım. O yüzden çok kızmayın bana.
Ama sistemi saçmalattıracak bir şey yaptıysam da geri dönüşü varken yapayım.
Kesinlikle böyle yapmamalısın dediğiniz bir şey var mı?
Linkleri de ekledim ki benim gibi fakir birileri varsa belki örnek olur.

PSU'ya fazla para vermemim sebebi OC veya Update de değiştirmem diye düşündüm. PSU markasını daha önceden almıştım bir sorun yaşamadım.
Soğutucu içinde şimdilik idare edip sistem yetmediğinde sıvı soğutma alıp OC ile devam etmeyi düşünüyorum.

BATTLE-AX B650M-PLUS V14 6 taksit 5.000
7800x3d 6 taksit 16.000
GAINWARD GeForce RTX5070 Ti PHOENIX 16GB GDDR7 3 taksit 38.000.
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 3 taksit 3.600.
GAMETECH GTP-1000 1000W 80+ GOLD FULL kupon 4.500.
kasa kupon 1.700.
Soğutucu kupon 300.

O işlemci patlamıyorsa dua et.

OC yapınca +500FPS alacağını falan mı sanıyorsun? Aşırı bir fark olmuyor 5070 Ti 5 yıl sonra çöp haline gelecek diye bir şey yok kartına bakımını temizliğini yaparsan seni daha uzun yıllar bile götürür zaten.
Kendim RX 580 kullanıyorum ve günümüz oyunlarını Low veya medium ayarlarda oynayabiliyorum 2017 yılında çıkan bir kart olmasına rağmen günümüz oyunlarını rahatça oynatıyor.
abi örnek vereyim sana suan 3050 laptop'da oynuyrum.
110 fps veriyor ve böyle basit ayarları kapattım 140'a çıktı ve drop yemiyorum.
acayip mutlu oldum. Bunu yaşatsa ileride yeter.

Soğutucu ile başka önerisini olur mu pkei taksitli bişiler alsam.
Sıvı soğutmada labiliri.
Çünkü soğtucu bizi öldürcek gibi

O işlemci patlamıyorsa dua et.
hangisi için diyorsun peki soğtucu mu psu mu ?

Abi örnek vereyim sana şu an 3050 Laptop'da oynuyrum.
110 FPS veriyor ve böyle basit ayarları kapattım 140'a çıktı ve drop yemiyorum.
Acayip mutlu oldum. Bunu yaşatsa ileride yeter.

Soğutucu ile başka önerisini olur mu pkei taksitli bir şeyler alsam.
Sıvı soğutmada labiliri.
Çünkü soğtucu bizi öldürecek gibi.

Hangisi için diyorsun peki soğtucu mu PSU mu?

5070 Ti zaten az FPS vermez üzmez kolay kolay ve burada asıl kafana takman gereken şey ekran kartı değil o korkunç soğutucu.
Bütçen 3K bandına çıkarsa sıvı soğutucu alabilirsin.

Abi örnek vereyim sana şu an 3050 Laptop'da oynuyrum.
110 FPS veriyor ve böyle basit ayarları kapattım 140'a çıktı ve drop yemiyorum.
Acayip mutlu oldum. Bunu yaşatsa ileride yeter.

Soğutucu ile başka önerisini olur mu pkei taksitli bir şeyler alsam.
Sıvı soğutmada labiliri.
Çünkü soğtucu bizi öldürecek gibi.

Hangisi için diyorsun peki soğtucu mu PSU mu?

Soğutucu kanka o işlemciye 300 liralık soğutucu mu takıyorsun hadi kuponsuz en fazla 1000 olsun 2500'e güzel 240mm sıvı soğutucular var onlardan al rahat rahat oyna oyununu.

@svkthsyn Sadece CS2 için çok düşünüyor ve takıntı ediyorsunuz gibime geldi.
Temelinde hocam CS2 basit bir oyun, siz gidip GTA 6, Witcher 4 filan takılmayacaksınız. CSGO bile uzun yıllar Source motoru kullandı, CS2 ile Source 2 motoru o ekran kartının ömrü kadar gider.

Gitmese bile Online oyunlar herzaman düşük sistem dostu olurlar, olmak zorundalar zaten.
Daha fazla kişiye hitap etmeleri için daha fazla sistemin açabilmesi lazım. Gidip Alan Wake 2 gibi RT çekirdeği zorunluluğu koysalar CS2'yi kaç kişi oynar? Öyle düşünün.

OC kısmı ise: Hali hazırda işlemci, GPU'yu güzelce beslediği için ciddi rakam artmaz. İşlemci gücü önemli ama işlemcinin OC potansiyelide var.
Ortalama bir OC ile aradaki fark böyle oluyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(7900XTX, 5070Ti gücünde bir kart.)

Abi nasıl gereksiz bu oyun Update almayacak mı?

Şimdi baktım da 541W yapıyor. PC Build'den baktım.
850 watt bile gereksiz gibi geldi. %20 ile çalışsa 680 gibi ileride OC bile yapsam yeter.

İsimvat miktarıEşya sayısıToplam Watt
AMD Ryzen 7 7800X3D120 Wx 1120 W
NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti300 Wx 1300 W
Masaüstü Anakart35 Wx 135 W
DDR56 Wx 212 W
SSD M.22 Wx 12 W
CPU Hava Üfleyici30 Wx 130 W
LED aydınlatmalı 120mm6 Wx 742 W
Toplam yapılandırma gücü541 W

Update alacak da CS için CPU çok daha önemli. 5 yıl sonra da bu sistem CS'de üzmez ama sorun olsa bile ekran kartı değil işlemciden olur bu. O soğutucu kendini soğutamaz 5 yıl ilerisini düşüneceğim derken elindeki parçalardan olma bence. O PSU ve soğutucu hiç yakışmamış.
Benim laptopa sadece stand olarak kullanmak için aldığım soğutucudan daha ucuz soğutucu almışsın hocam 7800X3D'ye.

Hadi bakalım şimdi top sizde iade ettim ikisinide 🙏
Bu arada elimde ups var onunla kullansamda çözmez dimi ?

trendyoldan önerebileceğiniz f/p olarak önerileri alayım.

archoon, aztech, frisby, rampage ,inca bunlarda mı kalitesiz illa fps mi olsun diyorsunuz.

sıvı soğutmamı alayım yoksa kule tipi mi

archoon, aztech, frisby, rampage ,inca bunlarda mı kalitesiz illa fps mi olsun diyorsunuz.
Saydıklarınız kalitesiz, doğrudur. Hatta aralarında Frisby olan "Bomba" lakabına sahiptir, aslında çoğuna bomba derler. Güzel bir sisteminiz var ve paranızda var, "İlla ben merdiven altı istiyorum." diyorsanız tabi birşey diyemeyiz ama motora güç verecek parça önemli. Ucuz et yahiniyi rezil eder.

FSP, Highpower, CoolerMaster, MSI, Asus, Thermaletake, NZXT, Corsair, Bitfenix, Bequite, XPG gibi bir sürü marka var, eli yüzü düzgün olan. Tabi modellerine göre değişiyor, sırf MSI olsun diyede MSI 600DN gibi kötü PSU'lar alınmaz.

trendyoldan önerebileceğiniz f/p olarak önerileri alayım.
Ayıptır söylemesi hocam neden Trenyol? Diğer mağazaları sevmeme sebebiniz nedir? Gördüğüm kadarıyla kampanya için ama en ucuz satıcıdan alsanız gene kârlı çıkıyorsunuz sonuçta.

sıvı soğutmamı alayım yoksa kule tipi mi
Phantom Spirit gibi kule tipleride iş görebilir ama 3 fanlı bir sıvı soğutucu veya kaliteli bir model çift fanlı tercih ederseniz arada ciddi farklar oluşabilir. Standart veya ucuz çift fanlı sıvı soğutucular çok bir fark yaratmıyor, aynı fiyattaki hava soğutuculara karşın.
Tek fanlı sıvı soğutucu ise para tuzağı.

Saydıklarınız kalitesiz, doğrudur. Hatta aralarında Frisby olan "Bomba" lakabına sahiptir, aslında çoğuna bomba derler. Güzel bir sisteminiz var ve paranızda var, "İlla ben merdiven altı istiyorum." diyorsanız tabi birşey diyemeyiz ama motora güç verecek parça önemli. Ucuz et yahiniyi rezil eder.

FSP, Highpower, CoolerMaster, MSI, Asus, Thermaletake, NZXT, Corsair, Bitfenix, Bequite, XPG gibi bir sürü marka var, eli yüzü düzgün olan. Tabi modellerine göre değişiyor, sırf MSI olsun diyede MSI 600DN gibi kötü PSU'lar alınmaz.

Ayıptır söylemesi hocam neden Trenyol? Diğer mağazaları sevmeme sebebiniz nedir? Gördüğüm kadarıyla kampanya için ama en ucuz satıcıdan alsanız gene kârlı çıkıyorsunuz sonuçta.

Phantom Spirit gibi kule tipleride iş görebilir ama 3 fanlı bir sıvı soğutucu veya kaliteli bir model çift fanlı tercih ederseniz arada ciddi farklar oluşabilir. Standart veya ucuz çift fanlı sıvı soğutucular çok bir fark yaratmıyor, aynı fiyattaki hava soğutuculara karşın.
Tek fanlı sıvı soğutucu ise para tuzağı.
Bedavadan kupon onur kullanmam gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı