CS2 için monitör önerisi

Bütçe
5000
Sizin önerdiğiniz bir monitör var mı hocam?
AOC dışında önerim yok hocam, diğer hocalarımında aynı modelde karar kılacağını düşünüyorum. Birde R24e var ama AOC'tan tek üstün yanı Pivot olması.

Hocam önerdiğiniz bu monitörün panelinde ghosting var mıdır?
Direk bu model için bir test yok ama 27 inç versiyonda mprt açıkken durum böyle:
1750631784439.png

Diğer varyantlarında ise durum böyle:
1750631853465.png

Sadece bir kaç sayı bile durumu çok değiştiriyor aslında. Genede IPS panel olması ve baz G4 ile 27 inç versiyonun bu kadar temiz olması ile bende iş görür bir performans olur diye tahminim var. Forumda çok fazla kez satın alan oldu, aralarından birinin inceleme atması iyi olur doğrusu. Bende R24e var ne yazıkki.

Direk bu model için bir test yok ama 27 inç versiyonda MPRT açıkken durum böyle:
Eki Görüntüle 2518556

Diğer varyantlarında ise durum böyle:
Eki Görüntüle 2518558
Sadece birkaç sayı bile durumu çok değiştiriyor aslında. Gene de IPS panel olması ve baz G4 ile 27 inç versiyonun bu kadar temiz olması ile bende iş görür bir performans olur diye tahminim var. Forumda çok fazla kez satın alan oldu, aralarından birinin inceleme atması iyi olur doğrusu. Bende R24e var ne yazık ki.

Siz memnun musunuz hocam pivot olduğu için üstün demiştiniz belki R24e alırım.

Siz memnun musunuz hocam pivot olduğu için üstün demiştiniz belki R24e alırım.
Renk gamutları olarak yakınlar ama AOC'a nazaran daha maviye çalıyor ve kırmızı rengi turuncuya benziyordu baya, eski MSI G244F E2'me göre. Kontrast olarak AOC 1500:1 çıkarken; R24e'nin 800:1, 980:1 ve 1200:1 diye piyangosu var. Bana 980:1 olan geldi diye düşünüyorum, kanıtım yok ama.

En bariz farklarından biride parlaklık: AOC 300 nit iken, R24e 230. Güneş vuruyorsa ekrana, koyu tonlarda R24e yansıma yapıyor.

Ghosting durumuda böyle:
1750633156977.png

1750633176032.png

Kendi testlerim ile neredeyse aynı bu resim. Bu konuda "fena değil" diye geçiyor, AOC'un daha iyi çıkacağını düşünüyorum bi bakıma. IPS ekran oldukları içinde VA gibi rezalet olasılıkları düşük doğrusu.

Renk gamutları olarak yakınlar ama AOC'a nazaran daha maviye çalıyor ve kırmızı rengi turuncuya benziyordu bayağı, eski MSI G244F e2'me göre. Kontrast olarak AOC 1500:1 çıkarken; R24E'nin 800:1, 980:1 ve 1200:1 diye piyangosu var. Bana 980:1 olan geldi diye düşünüyorum, kanıtım yok ama.

En bariz farklarından biride parlaklık: AOC 300 nit iken, R24e 230. güneş vuruyorsa ekrana, koyu tonlarda R24e yansıma yapıyor.

Ghosting durumuda böyle:
Eki Görüntüle 2518567
Eki Görüntüle 2518568
Kendi testlerim ile neredeyse aynı bu resim. Bu konuda "fena değil" diye geçiyor, AOC'un daha iyi çıkacağını düşünüyorum bir bakıma. IPS ekran oldukları içinde VA gibi rezalet olasılıkları düşük doğrusu.

Açıkçası şu an bir tık arada kaldım gibi ikisi arasında 1K fark var neredeyse ama AOC hakkında ghosting için sıkıntı yaşar mıyım o düşündürüyor biraz da düşük ihtimal gibi ama.

Açıkçası şu an bir tık arada kaldım gibi ikisi arasında 1K fark var neredeyse ama AOC hakkında ghosting için sıkıntı yaşar mıyım o düşündürüyor biraz da düşük ihtimal gibi ama.
İstanbul'da yaşıyorsanız bizzat bakabilir ve daha ucuza alabilirsiniz tabi:

Bu konuda birde kullanan hocalarımız varmış, konuya onları etiketleyebilirsiniz test yapmaları için:

İstanbul'da yaşıyorsanız bizzat bakabilir ve daha ucuza alabilirsiniz tabii:

Bu konuda bir de kullanan hocalarımız varmış, konuya onları etiketleyebilirsiniz test yapmaları için:

Maalesef İstanbul'da yaşamıyorum İtopya'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım site üzerinden neden kargo ile devam edemiyorum diğer ürünler için gözüküyor kargo.

Sizin önerdiğiniz bir monitör var mı hocam?

Hocam ASUS TUF tavsiye ederim. Bütçenizi bilmediğim için bir model önerisi yapamıyorum.

Maalesef İstanbul'da yaşamıyorum İtopya'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım site üzerinden neden kargo ile devam edemiyorum diğer ürünler için gözüküyor kargo.

AOC alınabilir ama ben daha çok çok yeni bir model olduğu için hocalarımın önerdiği almamıştım. Almıştım siparişi iptal etmiştim gidip mağazadan ASUS TUF 180Hz 1ms almıştım modelini isterseniz atabilirim.

Hocam ASUS TUF tavsiye ederim. Bütçenizi bilmediğim için bir model önerisi yapamıyorum.

AOC alınabilir ama ben daha çok çok yeni bir model olduğu için hocalarımın önerdiği almamıştım. Almıştım siparişi iptal etmiştim gidip mağazadan ASUS TUF 180Hz 1ms almıştım modelini isterseniz atabilirim.

Hocam bütçeyi belirtmiştim aslında konu başlığında yaklaşık 5000 civarlarında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı